ΟΙ “ΚΑΚΟΙ” ΤΗΣ ΝΔ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ





Το “δόγμα του σοκ” σε πλήρη εφαρμογή…


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου*

Το “δόγμα του σοκ” έχει ως βασικό στόχο την παράλυση της λογικής και της θέλησης της κοινωνίας! Ως σκοπό έχει να δημιουργήσει πλήρη σύγχυση στο λαό, να του δημιουργήσει φόβο, τρόμο, για ότι κάτι χειρότερο έρχεται! Να κάνει δηλαδή τους πολίτες ανεκτικούς και απαθείς σε επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές τρομοκρατικές προσπάθειες!

Αυτό επιτυγχάνεται με ταχύτητα μέσω μιας έντονης προπαγάνδας από τα ΜΜΕ, ικανή να διαβάλλει το ηθικό του λαού, έτσι ώστε να θεωρηθεί μάταιη η οποιαδήποτε αντίστασή του!

Αποπροσανατολίζοντάς τον από την λογική πραγματικότητα και κάνοντάς τον αντικείμενο εκμετάλλευσης, επειδή γνωρίζουν ότι η κοινωνία έτσι καθίσταται αδύναμη ώστε να αντιδράσει και κατ΄ αυτόν τον τρόπο συναινεί με την αμηχανία της και την διστακτικότητά της σε τρομοκρατικές πολιτικές κυβερνήσεων!

Το “δόγμα του σοκ” επιβάλλεται από δικτατορικά καθεστώτα, ή από δημοκρατικά εκλεγμένες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και οι οποίες ασπάζονται το τρίπτυχο:

Ιδιωτικοποιήσεις, κρατική απορρύθμιση/ελεύθερο εμπόριο και δραστικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες! Έχοντας ως προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το δόγμα αυτό, να υπάρξει μια μεγάλη οικονομική ή υγειονομική κρίση και η οποία να μπορεί να οφείλεται είτε σε πολέμους, είτε σε φυσικές καταστροφές, είτε σε δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, όπως ο υπερπληθωρισμός ή το υπέρογκο δημόσιο χρέος!

Δεν νιώθετε όλοι πως όλα τα παραπάνω συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και μάλιστα πιο έντονα σήμερα;

Δεν νιώθετε πώς από την ημέρα επιβολής στην Πατρίδα μας των Μνημονίων (με όρους ιδιαιτέρως επαχθείς που είναι σχεδόν πασιφανές ότι η χώρα δε μπορεί να τα αντέξει) ξεκίνησε η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας με το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, με την ακύρωση εργατικής νομοθεσίας, που προηγούμενες γενεές κέρδισαν με αγώνες;

Δεν νιώθετε πώς μας επέβαλαν τα Μνημόνια, έχοντας ως θεμελιώδη αρχή, πώς χώρες ευρισκόμενες σε οικονομική κρίση χρειάζονται απεγνωσμένα επείγουσα εξωτερική βοήθεια (από ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ); Όταν απαιτείται χρηματοοικονομική διάσωση (δάνειο) με ένα ολοκληρωμένο πακέτο;

Και μάλιστα το πρώτο Μνημόνιο επιβλήθηκε από μια κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) του Γιώργου Παπανδρέου και ο οποίος εκλέχτηκε με το σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”!

Σήμερα, επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη η εφαρμογή του δόγματος του σοκ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, που μετά την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού μέσω των Μνημονίων, οι πολιτικοί θιασώτες του δόγματος του σοκ, επέβαλαν την υγειονομική δικτατορία του Covid19! Όπου στην Πατρίδα μας, αυτοί οι πολιτικοί της κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι πιο σκληροί της επιβολής αυτού του δόγματος, από όλες της χώρες της ΕΕ!

Η Ελλάδα λοιπόν, όπως με τα Μνημόνια έτσι και με τον Covid19, είναι η χώρα πειραματόζωο στην εφαρμογή του δόγματος του σοκ! Είναι το διεθνές εργαστήριο όπου εφαρμόζεται το “δόγμα του σοκ”!

Και δεν το λέμε εμείς αυτό, το ισχυρίζεται η δημοσιογράφος – συγγραφέας Καναδή Ναόμι Κλάιν:

«Η Ελλάδα έχει δεχτεί μια εχθρική επίθεση. Η ιδέα της κατάληψης της Ελλάδος, στοχεύει στην αρπαγή της περιουσίας της»!

Αυτό περιέγραφε το 2013 στο ομώνυμο βιβλίο της, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα, ως την αντίσταση στο δόγμα του σοκ και την έμπνευση των λαϊκών κινημάτων του εξωτερικού!

Σήμερα η συγγραφέας αυτού του διάσημου βιβλίου “Δόγμα του Σοκ”, σχολιάζει πως μέσω της πανδημίας, την οποία εκμεταλλεύονται οι κυβερνήσεις κρατών και η παγκόσμια ελίτ, θα επέλθουν κοσμογονικές αλλαγές! Αφού η πανδημία θα είναι γι΄ αυτούς η “τέλεια καταιγίδα”!

Προμήνυμα των σημερινών δεινών μας το τρομοκρατικό μανιφέστο της Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη…

Ωστόσο αυτή η παγκόσμια ελίτ και η οποία επιβάλλει το “δόγμα του σοκ”, στην οποία ανήκουν σχεδόν όλα τα μέλη των κυβερνήσεων Εξουσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) στην Πατρίδα μας, μας προετοίμασε από το 2005 για όλα όσα τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν!

Απλά ο ελληνικός λαός κατάπινε και εξακολουθεί να καταπίνει αμάσητη την τροφή που του δίνουν αυτά τα πολιτικά εξουσιασμένα ανδρείκελα και κάνει πως δεν ακούει, πως δεν βλέπει!

Το “μακρινό” 2005 λοιπόν, η τότε Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων (;;;) Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη στην προσφώνησή της (καλωσόρισμα) προς τον Κάρολο Παπούλια ένεκα της ανάληψης των καθηκόντων του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, είπε τα παρακάτω συγκλονιστικά, τραγικά και ουδόλως προφητικά:

«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης»!

Ναι, ενεργώντας ως Πυθία, η τότε Πρόεδρος της Βουλής από χειρόγραφου, για να μην της ξεφύγει ένα κόμμα, μια τελεία, του παγκόσμιου μανιφέστου, μας ενημέρωνε πως θα περιοριστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πως δεν θα προστατεύονται τα δικαιώματά μας, αφού το πολίτευμά μας δεν θα είναι δημοκρατικό, αλλά δικτατορικό!

Ένα παγκόσμιο μανιφέστο κατ΄ εφαρμογή του δόγματος του σοκ και στο οποίο δεν αντέδρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας!

Δεν αντέδρασε, όπως και όλο το πολιτικό Σύστημα της εποχής, αφού όλοι ήταν ενημερωμένοι για το περιεχόμενο του τρομοκρατικού διαγγέλματος της Προέδρου της Βουλής! Όλοι τους ήταν συνένοχοι! Όλοι τους αποδέχτηκαν τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και την αυθαίρετη αλλαγή του Πολιτεύματος, από δημοκρατικό σε δικτατορικό!

Σημειώστε επίσης, πως την εποχή εκείνη τα ΜΜΕ δεν έδωσαν ιδιαίτερη προβολή στο τρομοκρατικό μανιφέστο της ΠτΒ προς τον ΠτΔ!

Υπερασπίστρια του δόγματος του σοκ και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας…

Κι αν τότε ο ελληνικός λαός σφύριζε αδιάφορα, σήμερα θα ανησυχήσει με τα μελλούμενα που μας προανήγγειλε η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου;

Η οποία σε εκδήλωση της Τράπεζας Eurobank για την υπογεννητικότητα που μαστίζει την Ελλάδα, εξήγγειλε μεταξύ των άλλων και το παρακάτω συγκλονιστικό – εξτρεμιστικό:

«…Είναι τέλος αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξη τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας.»!

Θλιβερή ομολογουμένως διαπίστωση και παρότρυνση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας! Είναι θλιβερό και εξόχως ανησυχητικό η κυρία Σακελλαροπούλου να προτείνει ως αναγκαία την ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας από την ενσωμάτωση των μεταναστών (παράνομων στο μεγαλύτερο ποσοστό)!

Εμείς θα της προτείναμε, της μη εκλεγμένης από τον ελληνικό λαό ΠτΔ μας, να αναζητήσει άλλες λύσεις περί του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος (προβλήματος που δημιούργησαν οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις), και να αφήσει κατά μέρος τις πολυπολιτισμικές της απόψεις, που ασπάζεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Μόλις θα είναι λοιπόν έτοιμη περί των τρόπων επίλυσης του δημογραφικού, πέραν της αφομοίωσης των παράνομων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, να μας ενημερώσει, όπως και το σύνολο του ελληνικού λαού!

Συνένοχοι στον διχασμό Καραμανλής και Σαμαράς…

Δυστυχώς όμως ο ελληνικός λαός είναι ανυπεράσπιστος από όλο το πολιτικό Σύστημα (και το σημερινό)!

Αλήθεια που κρύβονται, σε ποια κρυψώνα, σε πιο λαγούμι, οι πρώην Πρωθυπουργοί της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς;

Τα βρήκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σιωπούν μπροστά στον επιχειρούμενο διχασμό της κοινωνίας;

Προσωπικά από τον Οκτώβριο του 2019 τους καλούσα να αναλάβουν πρωτοβουλίες! Τους καλούσα να βάλλουν φραγή στον αντιλαϊκό, ανθελληνικό κατήφορο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ειλικρινά θα θέλαμε να ξέραμε αν συμφωνούν σε αυτήν την αντεθνική λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη (που εκφράστηκε στη Βουλή των Ελλήνων), οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς!

Αν συμφωνούν, πώς πρέπει να γίνει μπόλιασμα της ελληνικής Κοινωνίας, πού γερνάει – με ακέραια την πολιτική πού εφαρμόζουν οι Μνημονιακές κυβερνήσεις – με όλους αυτούς που παράνομα εισέρχονται καθημερινά στην Ελλάδα!

Κύριε Καραμανλή, κύριε Σαμαρά, η ελληνική κοινωνία εδώ και τώρα περιμένει τη δημόσια τοποθέτησή σας! Είσαστε μέλη της παρούσας Βουλής! Είσαστε πρώην Πρωθυπουργοί! Δεν έχετε το δικαίωμα να κρύβεστε στα βορεινά της Βουλής ή με σκέψεις του τύπου, δεν ήλθε ακόμη η ώρα!

Πρέπει να μας πείτε, εδώ και τώρα, αν συμφωνείτε με τη νόθα μετάλλαξη της Εθνικής μας Ταυτότητας και Κληρονομιάς μέσω των εισαγομένων μουσουλμανικών φυλών! Θα πρέπει να μας πείτε, αν ανήκετε και εσείς σε εκείνη την ομάδα Βουλευτών της ΝΔ που χειροκρότησαν αυτές τις θέσεις του κυρίου Πρωθυπουργού!

Πρέπει να πείτε στον ελληνικό λαό, αν έχετε τα άντερα να κόψετε το βήχα στον καθημερινώς ολισθαίνοντα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Θα πρέπει να τοποθετηθείτε κύριοι Καραμανλή και Σαμαρά, γιατί δεν μπορείτε να λέτε, δεν άκουσα, δεν είδα, δεν διάβασα!»!

Ωστόσο σήμερα είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη η ανάληψη πρωτοβουλιών από τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς, από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός και τα πολιτικά σημιτικά εξαπτέρυγα που έχει μαζέψει δίπλα του, οδηγούν την Ελλάδα σε έναν διχασμό με απρόβλεπτες συνέπειες!

Η σιωπή τους δηλώνει συνενοχή! Η συνεχιζόμενη σιωπή τους, τους καθιστά συνυπεύθυνους αυτού του κυοφορούμενου διχασμού!

Να γνωρίζουν, πως η ενοχή τους θα είναι ίδια με του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Μέτωπο ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων κατά της κυβέρνησης…

Ναι, θα είναι συνένοχοι με τους πραιτοριανούς του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που καθημερινά διχάζει τον ελληνικό λαό με τις δηλώσεις του:

«Αν βαθύνει η πανδημία, μέτρα τύπου γενικής καραντίνας δε θα ληφθούν μόνο για έναν λόγο. Διότι πλέον υπάρχουν οι εμβολιασμένοι, τους οποίους δεν έχουμε δικαίωμα να περιορίσουμε. Ακόμα και στα τοπικά lockdown, θα ακολουθηθεί η ίδια αρχή. Οι εμβολιασμένοι δεν μπορούν να περιοριστούν, αφού δεν κινδυνεύουν»!

«Οι ανεμβολίαστοι (σ.σ. ο μισός ελληνικός πληθυσμός) είναι ένα περιθωριακό κομμάτι του πολιτικού συστήματος των ψηφοφόρων αναμφίβολα. Προφανώς υποκινούνται από ακραίους πολιτικούς χώρους, γιατί τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν χυδαία»!

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος δήλωσε:

«Μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται; Γι’ αυτό τα μέτρα κύρια θα αφορούν τους ανεμβολίαστους και την προστασία μας από εκείνους που δεν κάνουν το εμβόλιο… Η κόρη μου είναι 17 χρονών και έχει κάνει το εμβόλιο! Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο για περιορισμούς… Άρα στους κλειστούς χώρους πρέπει να επιτρέψουμε την κινητικότητα στους εμβολιασμένους. Για τους άλλους που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, τότε ας φοβούνται περισσότερο για τους γύρω τους»!

Αλλά το δυστύχημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα είναι μόνο οι ανεμβολίαστοι, αλλά και οι εμβολιασμένοι. Οι οποίοι διαπιστώνουν ότι παρ΄ ότι εμβολιάστηκαν με την θέλησή τους ή εκβιάστηκαν, εν τούτοις δεν πήραν πίσω τη ζωή τους, δεν επέστρεψαν στην κανονικότητα!

Αφού και εκείνοι υποχρεώνονται στην μάσκα, κι εκείνοι πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις, κι εκείνοι νοσούν, κι εκείνοι μεταδίδουν τον ιό!

Άρα το κοινωνικό μέτωπο κατά της κυβέρνησης, δεν θα είναι μόνο οι ανεμβολίαστοι, αλλά και οι εμβολιασμένοι!

Όχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού…

Ίσως στον ελληνικό λαό δίνεται η τελευταία ευκαιρία αντίδρασης κατά της κυβέρνησης που του στερεί τα συνταγματικά και δημοκρατικά του δικαιώματα! Που του στερεί τα πανανθρώπινα δικαιώματα! Που του στερεί την εκπλήρωση των θρησκευτικών του καθηκόντων! Που του στερεί την ελευθερία του!

Σύσσωμος ο ελληνικός λαός, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα πρέπει την Κυριακή 29 Αυγούστου το απόγευμα 19:00 η ώρα στο Σύνταγμα να φωνάξουν με μια φωνή:

Όχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού!

Όχι στις απολύσεις! Όχι στην αναστολή εργασίας!

Διαφορετικά αυτή η κυβέρνηση να απαλλάξει της φορολογίας, όλους τους ανεμβολίαστους!

Αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση έπρεπε να έχει φύγει από εχτές!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...