Σημίτης: Η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στην Ευρώπη για δανεισμό

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται βέβαιο ότι
η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», συμπλήρωσε πως «αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά τα περί σκανδάλων, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο» και υπενθύμισε στην κυβέρνηση το ρητό του Σόλωνα «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

Για τις υποθέσεις επί δικής του πρωθυπουργίας, τόνισε ότι πολιτική ευθύνη θα υπήρχε «αν είχαν γίνει γνωστές παρανομίες και δεν τους έδινα καμία συνέχεια».

Όπως συμπλήρωσε, «κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση ή στοιχείο για την ύπαρξη παράνομων δραστηριοτήτων».

Πηγή: naftemporiki.gr

loading...

4 thoughts on “Σημίτης: Η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στην Ευρώπη για δανεισμό

  1. ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣς ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΓΣΤΓΡΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΚΟΥς ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΡΑΧΜΗς ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  2. Να σε δώσουμε για ενέχειρο φου μαν τσου κι΄ότι πιάσεις. Και 200 ευρώ να μας δώσουν για σένα, καλά θα είναι…!

  3. Φοβάμαι μόνο φου μαν τσου(τσού), πως άμα δούνε την ομορφιά σου, θα θελήσουν να μας δανείσουν όχι σε ευρώ αλλά σε κινέζικα γουάν.

  4. Στο Πακισταν, πρόσφατα, Δίκασαν τον πρώην Προθυπουργό, για διαφθορά, με 10 χρόνια φυλακή , 10 εκατομμύρια
    ευρώ πρόστιμο και κατάσχεση, όλης της κινητης και ακίνητης περιουσίας στο Πακιστάν και στο Εξωτερικό.
    Στην Ελλάδα πότε θα ισχύσει ένας τέτοιος ΝΟΜΟΣ;

Comments are closed.