Στέφανο Γκαμπάνα: Δεν θέλω να με λένε γκέι

Ο Στέφανο Γκαμπάνα κουράστηκε να καθορίζεται από τις σεξουαλικές προτιμήσεις του και ζητά να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη λέξη «γκέι» όταν αναφέρονται σε εκείνον.


«Δεν θέλω να με αποκαλούν γκέι γιατί είμαι απλά ένας άνθρωπος… τελεία», δήλωσε στην Corriere della Sera ο συνιδρυτής του οίκου Dolce & Gabbana. «Η λέξη ”γκέι” εφευρέθηκε από εκείνους που θέλουν να βάζουν ταμπέλες στους ανθρώπους. Δεν θέλω να με ταυτίζουν με τις σεξουαλικές επιλογές μου», συμπλήρωσε ο σχεδιαστής.

«Πίστευα ότι θα μπορούσα, ως διάσημος, να βοηθήσω να διαδοθεί μία νέα κουλτούρα, που δεν βασίζεται πλέον στα δικαιώματα των γκέι, αλλά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε άνθρωποι πρώτα από όλα, πριν από το να είμαστε ομοφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι ή bisexual», εξήγησε.

Στην ίδια συνέντευξη, περιέγραψε πώς συνειδητοποίησε ότι ήταν ομοφυλόφιλος στα 18 του, όταν η σύντροφός του- «που μου άρεσε πολύ»- τον επισκέφθηκε ένα σαββατοκύριακο στο Μιλάνο. Ενώ χόρευαν, ο Γκαμπάνα συνειδητοποίησε ότι πρόσεχε περισσότερο τους άνδρες, παρά εκείνη.

«Ηξερα για λίγο καιρό ότι ήμουν ομοφυλόφιλος, αλλά δεν είχα το κουράγιο να το παραδεχθώ. Μόνο μέσω ψυχοθεραπείας κατάλαβα ότι υπήρχαν ξεκάθαρα σημάδια από την παιδική ηλικία μου».

Πηγή: Independent

loading...

1 thought on “Στέφανο Γκαμπάνα: Δεν θέλω να με λένε γκέι

Comments are closed.