Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Πάγιατ Διαψεύδει Μαρινάκη – Aδειάζει τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ Γεωργιάδη

Ενθουσιώδη τα σχόλια του Αδώνιδος Γεωργιάδη για την αποκαλούμενη από διάφορα ΜΜΕ «mega deal Μαρινάκη».

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει χρήση του σημερινού (29 Νοεμβρίου) πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», εκδότης των οποίων είναι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του. Η εφημερίδα τιτλοφορεί «Στρατηγική Συμφωνία Μαρινάκη και Ross», όπου Ross είναι ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ.

Μόνον που ο Άδωνις για άλλη μία φορά προτρέχει, διότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Πάγιατ, ο οποίος μάλλον ξέρει τα πράγματα καλύτερα από το δημοσιογραφικό επιτελείο του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και από την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, διαψεύδει με πάταγο όσους έχουν σπεύσει να θριαμβολογήσουν για το «mega deal» του μεγάλου αφεντικού τους.

Με μία λακωνική φράση, ο Αμερικανός διπλωμάτης βάζει τα πράγματα στη θέση τους. «Είναι λανθασμένοι οι τίτλοι, φίλε μου» γράφει ο κ. Πάγιατ στο Twitter, αναφερόμενος στους τίτλους της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ο Άδωνις για ακόμη μία φορά εκτίθεται. Εκείνοι που γράφουν το «εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ» στην εφημερίδα του ΔΟΜ αποκαλύπτονται. Τελικά, ο «βασιλιάς είναι γυμνός», όπως πάντα άλλωστε. Το «mega deal» είναι εφεύρημα. Τα δε περί «στρατηγικής συμμαχίας» είναι κατασκευασμένες υπερβολές που θέλουν να κρύψουν την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Μα το πόρισμα Τζήβα και η ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση NOOR1. Όλα τα άλλα είναι για να γελάνε οι πικραμένοι στο Μεγάλο Λιμάνι!

Δείτε το tweet του Αδ. Γεωργιάδη και τη διάψευση του Αμερικανού πρέσβη Geoffrey Pyatt:

Είναι, επίσης, προφανές πως οι υπερβολές των εντύπων συμφερόντων Μαρινάκη καθώς κι άλλων δημοσιογραφικών γραφίδων άρχισαν να προκαλούν σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στους Αμερικανούς.

Για τον λόγο αυτόν παρεμβαίνει ξερά και λακωνικά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα. Τα περί στρατηγικής συμφωνίας του Μαρινάκη με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου ξεπερνούν τα εσκαμμένα και προκαλούν μείζονα ερωτήματα στους Αμερικανούς ψηφοφόρους. Ο αμερικανικός παράγων απαντά, λοιπόν, σοβαρά και στη συνέχεια, αν χρειαστεί, θα τοποθετηθεί αμεσότερα. Οι βαλκανικού τύπου αμετροέπειες δεν περνούν στην Ουάσινγκτον, πόσω δε μάλλον όταν τα δημοσιεύματα είναι ψευδεπίγραφα.

Όσον αφορά τώρα τον Άδ. Γεωργιάδη, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να «καπαρώσει» ψηφοφόρους στην πρώην Β. Αθηνών με κάθε τρόπο και μέθοδο. Αψηφά, λοιπόν, τους κινδύνους και παραδίδεται και αυτός στην αμετροέπεια υπολογίζοντας στην αμέριστη συμπαράσταση του συστήματος Μαρινάκη. Το πολιτικό γλείψιμο -ως γνωστόν- πολλοί ηγάπησαν αλλά τους γλειψηματίες…;

loading...