Το Ιράν «ρήμαξε» τις αμερικανικές φάλαγγες προς την Συρία: Επτά επιθέσεις – Κόλαση φωτιάς

 Αμερικανική φάλαγγα που μετέφερε πυρομαχικά και όπλα σε αμερικανικές βάσεις και φυλάκια ανατινάχθηκε έπειτα από επίθεση φιλοιρανικών σιϊτικών οργανώσεων στο Ιράκ καθώς αυτή κατευθυνόταν στην Συρία.

Η επίθεση έγινε ενόσω η φάλαγγα βρισκόταν στο Ιράκ, όπου  δρουν κατά κύριο λόγο οι φιλοιρανικές οργανώσεις και  στην περιοχή Babil στην πόλη Nasiriyah κοντά στην πετρελαιοπηγή Al Saabah. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η ιρακινή σιιτική φιλοιρανική οργάνωση Ashab al-Kahf.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που φιλοιρανικές οργανώσεις κτυπούν αμερικανικές φάλαγγες.

Στις  11 Μαρτίου είχε πραγματοποιηθεί μπαράζ επιθέσεων  με  4 κτυπήματα  κοντά στα αμερικανικά στρατιωτικά φορτηγά που μετέφεραν όπλα από το Ιράκ προς την Συρία.

Οι επιθέσεις έγιναν στις περιοχές Anbar, στην περιοχή Muthanna στα σύνορα με Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ, στην κεντρική περιοχή Babil, και στα νότια προάστια της Basra.

Αντίστοιχες επιθέσεις είχαν σημειωθεί και τον  περασμένο Φεβρουάριο κατά αμερικανικών κομβόι.  

Την ίδια ώρα στη βόρεια Συρία η Ρωσική Αεροπορία συνέχισε το σερί των επιθέσεων της κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών στο θύλακα της Ιντλίμπ σε ένα συνεχές σφυροκόπημα, που δείχνει ότι η Ρωσία θέλει να τελειώνει με την υπόθεση τρομοκρατών στην Συρία το συντομότερο δυνατό.

loading...