Η αλήθεια για το «ξανθό γένος» και τις «προφητείες» – Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Όλοι έχουν γίνει μάρτυρες της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την Συρία.

Οι Ρώσοι αξιοποίησαν την γεωγραφική θέση της Τουρκίας για να προωθήσουν τους ευρύτερους σχεδιασμούς τους στην περιοχή (διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες).

Τι συμβαίνει τώρα με την Ελλάδα, την ώρα που σε στρατιωτικό επίπεδο Ρώσοι και Τούρκοι δείχνουν να συνεργάζονται;

Στις ελληνορωσικές σχέσεις αναφέρθηκε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΜΠΕ εξήρε τους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών.

«Βλέπαμε καμιά φορά ορισμένες παρανοήσεις, αλλά δεν νομίζω ότι έχουν επηρεάσει τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος διπλωμάτης.

Κατέστησε δε, σαφές ότι η Ρωσία εργάζεται για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων, ανεξάρτητα του ποια κυβέρνηση υπάρχει στην Αθήνα.

Και συμπλήρωσε: «Βλέπουμε ότι οι επαφές επιτείνονται και καταλαβαίνω ότι σε δύο χρόνια θα γιορτάσουμε μαζί τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης».

Όσον αφορά τους τομείς ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των οικονομικών, πολιτικών, διακοινοβουλευτικών, πολιτιστικών και των θρησκευτικών σχέσεων.

Κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ο διπλωμάτης διαβεβαίωσε ότι το «τετ α τετ» θα έχει μεγάλη σημασία, καθώς «έχει περάσει καιρός από την προηγούμενη επίσκεψη».

«Νομίζω ότι θα είναι για αφορμή για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων» έσπευσε να προσθέσει.

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς αν οι στενές σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας επηρεάζουν τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, ο Τσιζόφ απάντησε αρνητικά, διαμηνύοντας ότι «πουθενά και ποτέ δεν κάνουμε φιλίες με άλλους εις βάρος τρίτων».

Ο Ρώσος πρεσβευτής, παράλληλα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, έκανε ειδική μνεία στις τουρκικές δραστηριότητες εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

«Βεβαίως θεωρούμε ότι είναι παράνομη ενέργεια οι γεωτρήσεις που κάνει η Τουρκία στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου. Βέβαια, δεν εμπίπτει στο διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία είναι μία από τις τέσσερις χώρες που δεν είχαν υπογράψει τη συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας. Με βάση το διεθνές δίκαιο, βεβαίως είναι παραβίαση» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε μόνο με συμφέροντα. Πολλάκις η Μόσχα επεδίωξε την συνεργασία με την Ελλάδα αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε αρνούνταν είτε δεν πήγαιναν μέχρι τέλους (βλ. κυβέρνηση Καραμανλή).

Το «ξανθόν γένος»  δεν αγαπά ούτε την Τουρκία (με την οποία, κρατήστε αυτό, το τέλος δεν θα είναι χαρούμενο) ούτε φυσικά την Ελλάδα, ασχέτως αν οι σχέσεις Ελλήνων και Ρώσων είναι, εν γένει, θερμές λόγω της Ορθοδοξίας.

Το «ξανθόν γένος» στέκεται απλά αντίβαρο, μέχρι στιγμής, στα διεθνιστικά σχέδια για αριστερόστροφη παγκόσμια κυβέρνηση με αντικατάσταση των θρησκειών από μία νέα παγκόσμια οικολογική θρησκεία, τα οποία σχέδια εμπεριέχουν και την Κωνσταντινούπολη όπως την Ιερουσαλήμ και την Θεσσαλονίκη.

Στην γεωπολιτική δίνει και παίρνεις. Η Τουρκία έδωσε και πήρε. Η Ελλάδα; Ή θα εξακολουθούμε να περιμένουμε να παραδώσουν την Κωνσταντινούπολη και εμείς να είμαστε αραχτοί στις καφετέριες ή σε διαδηλώσεις, «γκαρίζοντας» πως «όλοι ίδιοι είναι»;

Τα γεγονότα «τρέχουν» ήδη και πολλοί αδυνατούν να τα δουν…

https://www.el.gr/

loading...