Μπαλάσκας: Ημουν πυγμάχος και σταμάτησα γιατί έφαγα πολύ ξύλο από ΑΕΚτζή

 

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε μια προσωπική ιστορία, με αφορμή την υπόθεση του Βασίλη Τόπαλου. Έκανα 15 μέρες να ξεπρηστώ, τόνισε

Ερωτήματα έχει προκαλέσει ο θάνατος του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι το παιδί εξέπνευσε εξαιτίας κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, ενώ πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν πως πριν βρεθεί λιπόθυμο έκανε επίπονη προπόνηση με τρεις αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας. Οι τρεις «αντίπαλοι» του Βασίλη έχουν ήδη καταθέσει στις Αρχές.  Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε στην υπόθεση του Βασίλη Τόπαλου λέγοντας πως ήταν και ο ίδιος πυγμάχος και ο πατέρας του αποφάσισε να σταματήσει ο γιος του επειδή ένας αθλητής τον είχε κάνει «τούμπανο στο ξύλο».

«Εγώ ήμουν πυγμάχος από το 1983 έως το 1985, τότε που δεν φοράγαμε κάσκα και κάναμε μισή ώρα βαράκια, τότε που ήταν βάρβαρα. Είναι ένα δυναμικό άθλημα η πυγμαχία που τρως αμέτρητες γροθιές στο κεφάλι. Αυτό ενέχει και κινδύνους και γι αυτό έχουμε περιστατικά που έχουν σκοτωθεί πυγμάχοι. Ακόμα και ο Μοχάμεντ Αλι τελείωσε με προβλήματα επειδή έτρωγε μπουνιές στο κεφάλι. Είναι ένα άθλημα που ενέχει πάρα πολλούς κινδύνους. Η πυγμαχία είναι μπουνιές. Οταν πας να βγάλεις τον αντίπαλο νοκ άουτ θα του δώσεις μπουνιές και θα χάσει τις αισθήσεις του. Προσφέρει τεράστια δυναμικότητα», είπε ο κ. Μπαλάσκας στον ΣΚΑΙ.

«Θυμάμαι έκοψα την πυγμαχία, με έκοψε άρον άρον ο μακαρίτης ο πατέρας μου γιατί έφαγα πολύ ξύλο από έναν Καρασαβίδη ΑΕΚτζή στο γήπεδο του Πλάτωνα. Με έκανε κουδούνι στο ξύλο, με έκανε τούμπανο στο ξύλο και έκανα να ξεπριστώ 15 ημέρες. Θέλω να σας πω πως αυτό το παιδάκι ήταν πυγμάχος. Εκανε το πιο δυνατό άθλημα στον κόσμο. Μιλάμε για αθλήματα σκληρά και δυναμικά. Εγώ έχω φτιάξει τη μύτη μου γιατί έσπασε τέσσερις φορές. Το άθλημα προχώρησε, μπήκε η κάσκα στις προπονήσεις αλλά οι μπουνιές στο κεφάλι είναι μπουνιές στο κεφάλι», ανέφερε.

loading...