Η Π.Φ.Π.Ο παρεμβαίνει για τα Αναστενάρια στο Λαγκαδά

Επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στον Δήμο Λαγκαδά, στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ, στο
Υπουργείο Aγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων, στην Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής – Τμήμα Κ.Α.Φ.Ε. στις Φιλοζωικές Θεσσαλονίκης, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στον Επίτροπο Περιβάλλοντος & Ευζωίας ζώων Ε.Ε. καθώς και στους Βουλευτές Ευρωκοινοβουλίου

Αξιότιμοι κ.κ.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ενημερώθηκε για την τελετουργική θανάτωση-θυσία ζώων, ταύρων και αμνοεριφίων κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων (Αναστενάρια) στην πόλη του Λαγκαδά και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, παρουσία κατοίκων και επισκεπτών.

Κύριοι, όπως γνωρίζετε, η Ελληνική Νομοθεσία (Ν.4039/2012) προστατεύει την ευζωία όλων των ζώων, ενώ είναι καθήκον της Ελληνικής Πολιτείας να προάγει την φιλοζωική κουλτούρα των Ελλήνων πολιτών.

Επειδή:

1. Το συγκεκριμένο έθιμο είναι παράνομο, γιατί οι σφαγές ζώων σύμφωνα με τη νομοθεσία, γίνονται στα σφαγεία, με συγκριμένες οδηγίες κτηνιάτρου (αναισθητοποίηση) και υγειονομικές συνθήκες κατάλληλες γι αυτό το σκοπό (Ν.1197/81)

2. Το να πραγματοποιείται σφαγή ζώου παρουσία κοινού, μεταξύ αυτών και παιδιών, προσβάλλει κάθε έννοια πολιτισμού. Είναι ένα βάρβαρο και αποκρουστικό θέαμα που μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει.

3. Το να γίνεται λόγος σήμερα για «θυσία» ζώου ιδιαίτερα δε στο πλαίσιο θρησκευτικής εορτής, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της χριστιανικής πίστης στο όνομα της οποίας τελείται το συγκεκριμένο έθιμο.

Η Φιλοζωική κοινότητα καταδικάζει κάθε έθιμο που περιέχει κακοποίηση ζώου, πολύ περισσότερο δε, τη δημόσια κακοποίηση αυτού.

Παρακαλούνται οι παραπάνω αρχές όπως μεριμνήσουν ώστε εφέτος να μην πραγματοποιηθεί καμιά δημόσια σφαγή-θυσία ζώου, είτε στον Λαγκαδά είτε στην Αγία Ελένη Σερρών ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Μακεδονίας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Αναστενάρια (20-23 Μαΐου, 2017).

Σταματήστε ΤΩΡΑ τα μαρτύρια των αρνιών και των ταύρων.

Αρχής γενομένης από την Σάββατο 20 Μαΐου, θρησκευτικής εορτής των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης που είναι επίσης και παγκόσμια ημέρα πολιτισμού!

Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και όχι στον Μεσαίωνα.

Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία)και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΗΔΕΣ
  ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. TA ANAΣΤΕΝΑΡΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. σαφως και ειναι βαρβαρο να σφαζεις τα ζωα για ενα εθιμο ,αλλα να μας πει η'' ευαισθητη ''επιλεκτικα φιλοζωικη γιατι δεν διαμαρτυρεται για τον βασανισμο ζωων τυπου κοσερ και χαλαλ που τα σφαζουν χωρις αναισθησια; αλλα εκει μουγκα μην προσβαλουμε εβραιους και μουσουλμανους.λενα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]