Προφητείας το ανάγνωσμα: Όταν οι δανειστές οργανώνουν συσσίτια, να ετοιμάζεστε για μεγάλη πείνα

Είναι ντροπή σας να λοιδορείτε τα σχολικά γεύματα, που είναι μια νέα κουλτούρα συντροφικότητας στο σχολείο»! Τάδε έφη Θεανώ η Φωτίου, η βουλευτής που έγινε περισσότερο γνωστή για μία ρήση της περί γεμιστών. Τέταρτο μνημόνιο και συσσίτια!
Φτώχεια, χωρίς λατέρνα και χωρίς φιλότιμο. Αν είχαν φιλότιμο θα είχαν ήδη παραιτηθεί.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να στηθούν κουζίνες σε κάθε σχολείο. Αυτό σημαίνει αγορά εξοπλισμού, εξειδικευμένο προσωπικό, προμήθειες υλικών, διαχείριση τροφίμων, κανόνες υγιεινής. Μεγάλα κόστη και μεγάλες ευθύνες. Να πάθουν, δηλαδή, οι μαθητές καμιά τροφική δηλητηρίαση και να τρέχει η κυρία Φωτίου στα καλά του καθουμένου. Κι αν είναι μόνη στο υπουργείο και δεν έχει τι να κάνει, δεν θα συμβεί και τίποτα το σημαντικό. Αρκεί να έχει προλάβει ο σύντροφος Πολάκης να οργανώσει και στελεχώσει τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας. Αλλά φανταστείτε τώρα την ώρα της κρίσης η κυρία Θεανώ να έχει τα γεμιστά στον φούρνο. Κι ακόμη χειρότερα! Φανταστείτε το κέντρο Υγείας να έχει ελλείψεις και να σπεύδει να τις καλύψει προσωπικώς ο υπουργός Πολάκης…

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει λύση! Όπως υπήρξαν εταιρείες catering που τάισαν τους πρόσφυγες, έτσι θα υπάρξουν κι εταιρείες catering (οι ίδιες ή άλλες και μάλλον οι ίδιες) που θα αναλάβουν να ταΐσουν τα παιδιά. Υπό αυτές τις συνθήκες τα catering μετατρέπονται σε μία από τις πιο ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Και κάπως έτσι θα έρθει η ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα. Μπορεί να μην έχουμε βαριά βιομηχανία, αλλά διαθέτουμε catering.

Νομίζουμε ότι όσα συνέβησαν στο προσφυγικό θα αποτελέσουν ένα χρήσιμο οδηγό για τη διαχείριση ανάλογων καταστάσεων. Κι έτσι δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα που προκάλεσαν συζητήσεις. Κι αφού το σύστημα δοκιμαστεί, θα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς. Ας πούμε στις ΔΕΚΟ. Κι ύστερα στις δημόσιες υπηρεσίες. Για τον ιδιωτικό τομέα δεν θέλω να ακούσω κάτι…

Με τα συσσίτια θα υπάρξει η ανάπτυξη της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης. Μία νέα κουλτούρα θα κυριαρχήσει σε αυτή τη χώρα: Η κουλτούρα των συσσιτίων. Για όλα θα φροντίζει το κράτος. Κι ύστερα όλη η φάση θα περάσει σε μία νέα κατάσταση. Εκτός από το φαγητό, το κράτος θα φροντίζει και για τα τσιγάρα. Μετά το φαγητό «πάει» κι ένα τσιγάρο. Να δουλέψει και κανένα εργοστάσιο καπνού, που τα έχει πάρει ο διάολος τελευταία με τα αντικαπνιστικά. Για να μην σας πω ότι πάει κι ένας καφές. Αυτόν ειδικά μπορούν να τον σερβίρουν οι καφετζήδες. Κουπόνια για τις καφετέριες και τους καφενέδες, αυτή θα είναι η επόμενη κατάκτηση του λαού.

Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι άσχημο σε όλα αυτά. Αν ένα κράτος έχει λεφτά, τότε αυτό είναι που ορίζει πώς θα τα ξοδέψει. Κι αν θέλει να οργανώνει συσσίτια, να οργανώνει μπαλέτα και ό,τι άλλο θέλει ο λαός. Το πρόβλημα είναι στην περίπτωση εκείνη που δεν έχει λεφτά ένα κράτος και τότε χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών του, όπως συμβαίνει με τη δική μας περίπτωση. Το γεγονός, λοιπόν, ότι οι δανειστές μας συμφωνούν με τα συσσίτια εμένα πολύ με προβληματίζει. Όταν οι δανειστές μας συμφωνούν με τα συσσίτια, να ετοιμάζεστε, φίλοι και φίλες, για μεγάλη πείνα…

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. Συσσίτια και μπαλέτα και ότι άλλο δεν τα θέλει ο Λαός κύριε Μαυρίδη, το Κράτος τα θέλει, αλλά το Κράτος δεν έχει λεφτά κύριε Μαυρίδη, τα δικά σου, του Λαού είναι τα λεφτά κύριε Μαυρίδη. Ωραίο πάντως το άρθρο σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έρχεται νέα Αμερικανική βοήθεια , έχουμε ένα νέο ΣΧΕΔΙΟ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΜΑΡΣΑΛ , όλοι στα συσσίτια , κάθε πρωί στην γραμμή με το κατσαρολάκι μας να πάρουμε γαλέτα , τυρί κίτρινο , και γάλα σκόνη , θα περάσει ρε παιδιά , άντε 5 άντε 10 χρόνια ακόμη και θα καπνίσουν πάλη οι φούρνοι , αρκεί να είναι καλά αυτή η ΡΟΜΠΑ η ΥΠΟΥΡΓΙΝΑ ΜΑΣ η ΦΩΤΙΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΘΑΝΑΤΕ ΗΓΕΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΤΟ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ'' ΜΕΣΑ ΣΕ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΑΜΕ Ο ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΡΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΕ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΕ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η πλειονότητα του λαού ψήφισε να ζήσουμε στην πείνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λάθος, η μειοψηφία ψήφισε να ζήσουμε στην πείνα. Εγγεγραμμένοι 9.913.609, Ψήφισαν 56,16% μας κάνει 5.567.482, ο ΣΥΝ πήρε 35,46% δηλαδή 1.974.229 !!! Αυτό κυβερνά!!!

   Διαγραφή
 5. Μερικοί ασυνείδητοι κατηγορούν τις κυβερνήσεις ότι δεν δείχνουν φροντίδα για τον λαό.
  Δεν βλέπουν πόση φροντίδα δείχνουν για
  να αυξήσουν τους φόρους,
  να μειώσουν τους μισθούς,
  να κόψουν τις συντάξεις;;
  Ποτέ άλλοτε οι κυβερνήσεις δεν έδειξαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τον λαό μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η Ελλάδα τελείωσε,έγινε περιοχή των επικυρίαρχων.Είμαστε πλέον ένας λαός χωρίς πατρίδα που τον ενδιαφέρει πώς θα επιβιώσει.Αδιαφορεί για τα πολιτικά τεκταινόμενα και αηδιασμένος γυρίζει την πλάτη ως ψηφοφόρος όλων αυτών.Η περιοχή είναι πλεον ασφαλής από τους δήθεν εχθρούς της.Τα αφεντικά που κατασκεύαζαν, μέχρι τώρα,συμφορές και κινδύνους,θα πάψουν να απειλούν,αφού έχουν τα πάντα δικά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]