ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΛΥΣΗΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου * 

Οδεύουμε ολοταχώς προς τις εθνικές εκλογές, με την χώρα μας να είναι εξαθλιωμένη και κατακερματισμένη από τα πολιτικά εγκλήματα της κυβέρνησης της ΝΔ και του Προέδρου της και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη! Ως συνέχεια της επίσης επικίνδυνης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα! Με έναν Νίκο Ανδρουλάκη Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που δεν φαίνεται να τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός, ώστε να τον θεωρήσει ως την πολιτική λύση Εξουσίας!

Έτσι μη υπάρχουσας ουσιαστικής λύσης στα συσσωρευμένα προβλήματα του λαού και της Πατρίδας, μέρος του λαού μας εμπιστεύεται “τα λόγια τα μεγάλα και ωραία” του Προέδρου του κόμματος “Ελληνική Λύση – Κυριάκος – Βελόπουλος” και ενδεχομένως θα εναποθέσει εκεί την ψήφο του!

Ο Βελόπουλος δεν έχει λύση…

Όμως καλό θα είναι να προβληματιστούμε λιγάκι και να θυμηθούμε ένα άρθρο του Γιάννη Ξένου στις 28 Μαΐου 2019 (μικρό χρονικό διάστημα πριν από τις εκλογές του Ιουλίου 2019, όπου το κόμμα του κ. Βελόπουλου εισήλθε στη Βουλή με ποσοστό 3,70%, εκλέγοντας 10 Βουλευτές!

Ο τίτλος του άρθρου ήταν “Ο Βελόπουλος (δεν) έχει λύση” και δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό πόρταλ huffingtonpost.gr!

Σας το παραθέτω αυτούσιο γιατί είναι εξόχως επίκαιρο:

«Μια από τις εκπλήξεις των ευρωεκλογών είναι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης, με 4,14% και εκλέγει με άνεση έναν ευρωβουλευτή τον επικεφαλής της, Κυριάκο Βελόπουλο. Το κόμμα του στην Βόρεια Ελλάδα σε πολλούς νομούς βγήκε τέταρτο (Δράμα, Πέλλα, Πιερία, Καβάλα και Έβρο), τρίτο στις Σέρρες και σε πολλούς άλλους πέμπτο (Κιλκίς, Ημαθία, Β΄ Θεσσαλονίκης, Β΄ Δυτικής Αττικής, Α΄ Θεσσαλονίκης, Κορινθίας και Χαλκιδικής) με ποσοστά παντού από 5% έως 7,78%, το ανώτερο στις Σέρρες.

Η Ελληνική Λύση είναι προφανές ότι έλαβε από την Βόρεια Ελλάδα την ψήφο διαμαρτυρίας όσων τοποθετούνται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν ήθελαν να ψηφίσουν ΝΔ. Η δεύτερη δεξαμενή που άντλησε ψήφους είναι η Χρυσή Αυγή. Η ναζιστική οργάνωση που βρίσκεται σε πίεση τόσο λόγω της δίκης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των άλλων εγκληματικών της πράξεων, αλλά και για τα φαινόμενα διαφθοράς και νεποτισμού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της. Οι βαριές κατηγορίες του πρώην ευρωβουλευτή της, Ελ. Συναδινού για κρυφό ταμείο που ελέγχεται από τον “αρχηγό” Ν. Μιχαλολιάκο και οι παραιτήσεις των άλλων δύο ευρωβουλευτών Λ. Φουντούλη και Γ. Επιτήδειου, επειδή ο Ν. Μιχαλολιάκος ήθελε πάση θυσία να προωθήσει την υποψηφιότητα του υπόδικου Γ. Λαγού, απομάκρυνε τη σημαντικότερη βάση ψηφοφόρων της, που φυσικά δεν ταυτίζονται με την ναζιστική ιδεολογία της.

Αλλά τα φώτα την επαύριον των εκλογών στον χώρο της ακροδεξιάς ή καλύτερα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας είναι στραμμένα στον Κυριάκο Βελόπουλο. Ο Κ. Βελόπουλος έχει συμπληρώσει είκοσι χρόνια στα δημόσια πράγματα.

Ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 με εκπομπές για τα εθνικά θέματα και τηλεπωλήσεις στη Θεσσαλονίκη, στα πρότυπα των Αμερικανών τηλε-ευαγγελιστών. Ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα έγινε γνωστός με τις γιορτές για τον Μέγα Αλέξανδρο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Το 2004 ο Γιώργος Καρατζαφέρης του έδωσε πανελλαδική προβολή, αφού ήταν μεταξύ των τηλεπωλητών (Γεωργιάδης, Βελόπουλος, Λιακόπουλος κ.ά.) που ενέταξε στο ΛΑΟΣ.

Το 2007 εκλέχτηκε με τον ΛΑΟΣ βουλευτής στη Β΄ Θεσσαλονίκης και επανεξελέγη στις εκλογές του 2009. Τον Μάιο του 2010 ψήφισε, όπως και το σύνολο των βουλευτών του ΛΑΟΣ, το πρώτο μνημόνιο του ΓΑΠ. Τον Νοέμβριο του 2011, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, στήριξε την τρικομματική κυβέρνηση του Παπαδήμου, ενώ στην ψήφιση του δεύτερου μνημονίου από την κυβέρνηση Παπαδήμου, ακολουθώντας τη γραμμή του κόμματός του, απείχε από την ψηφοφορία. Τον Μάιο του 2012, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο από τον ΛΑΟΣ μαζί με άλλους βουλευτές (Αθ. Πλεύρης, Γ. Ανατολάκης κ.ά.). Ο Γ. Καρατζαφέρης από την καθημερινή του εκπομπή τον είχε αποκαλέσει “ρουφιάνο του κόμματος”.

Προσχώρησε στη ΝΔ και τη στήριξε στις εκλογές του 2012.

Το 2012 ο Κ. Βελόπουλος είχε μεγαλύτερες σκοτούρες από το αν η κυβέρνηση Παπαδήμου θα περνούσε από τη Βουλή το “μνημόνιο 2”, ή αν θα επιβίωνε πολιτικά ο ΛΑΟΣ. Τον Ιανουάριο του 2012 συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη πάνω από πενήντα άτομα (επιχειρηματίες, στελέχη τραπεζών κ.ά.) ως εμπλεκόμενα σε τέσσερα κυκλώματα εκβιασμών και τοκογλυφίας, που δρούσαν πάνω από δέκα χρόνια. Εν τέλει, από όλους αυτούς, ένοχος κρίθηκε (τόσο πρωτόδικα, όσο και στο εφετείο) μόνο ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης για υποθέσεις τοκογλυφίας.

Ο Μ. Καραμπέρης, εκτός από πολύ γνωστός επιχειρηματίας της νύχτας της Θεσσαλονίκης, αλλά και με τα κτηματομεσιτικά, είχε εμπλακεί με την πολιτική. Στις περιφερειακές εκλογές του 2009, ο Κ. Βελόπουλος κατέβηκε με το χρίσμα του ΛΑΟΣ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο ψηφοδέλτιό του ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ο Μ. Καραμπέρης. Στον συνδυασμό ο Κ. Βελόπουλος είχε δώσει τον ταιριαστό τίτλο: “Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις”, και κατά τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του, είχε πει για τον Μ. Καραμπέρη:

“Εμείς επιλέξαμε άνθρωπο που εργάζεται από μικρό παιδί για να επιβιώσει και πέτυχε να είναι από τους ισχυρότερους Βορειοελλαδίτες. Δεν επιλέγουμε ανθρώπους που περιμένουν από την πολιτική να επιβιώσουν. Εμείς επιλέξαμε προσωπικότητα που έρχεται να προσφέρει στους πολίτες…”!

Ο Γ. Καρατζαφέρης, στην έκρηξη του κατά του Βελόπουλου όταν έφυγε από το κόμμα του, δήλωσε στην εκπομπή του ότι κράτησε τον αχάριστο στο κόμμα του, παρά την εμπλοκή του με τον Καραμπέρη.

Αλλά περασμένα ξεχασμένα…

Στις αρχές του 2012 απασχόλησε τον Τύπο και για έναν δεύτερο λόγο: Δημοσίευμα της εφημερίδας Παρασκευή + 13 ανέφερε ότι το 2011, όταν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας ήταν ορατό, έβγαλε σε τράπεζα στο εξωτερικό 400.000 ευρώ. Μάλλον σε γερμανική, γιατί απολογήθηκε ότι τα έβγαλε για να στηρίξει εταιρεία που διατηρεί στη Γερμανία.

Το περίεργο είναι ότι το ποσό αυτό ήταν πολύ μεγαλύτερο από τις καταθέσεις και τα μετρητά που διέθετε και είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του. Και αυτή η ιστορία γρήγορα ξεχάστηκε, ίσως γιατί, πέρα από τον Βελόπουλο, και άλλοι πολιτικοί έβγαλαν εκείνα τα χρόνια τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως σκληρός αντι-Γερμανός, αλλά για πέντε χρόνια στήριξε με συνέπεια τη γερμανική πολιτική στην Ελλάδα.

Ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου και εν συνεχεία, όταν αντιλήφθηκε ότι ο ΛΑΟΣ θα πλήρωνε τις πολιτικές επιλογές του και δεν θα έμπαινε στη Βουλή, μεταπήδησε στη ΝΔ.

Στις ευρωεκλογές του 2014 ήθελε να συμπεριληφθεί στους υποψηφίους της ΝΔ, αλλά τον έκοψαν οι πιο μετριοπαθείς στο εσωτερικό της. Χρησιμοποίησε τα χρόνια που έμεινε στη ΝΔ ως αγρανάπαυση και μετά την πολιτική λαίλαπα του 2015 λόγω Σύριζα, εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο πιστεύοντας ότι το παρελθόν του έχει ξεχαστεί.

Το καλοκαίρι του 2016 ίδρυσε την “Ελληνική Λύση”, αλλά λίγους μήνες πριν ανέλαβε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων (το Ανατρεπτικό Δελτίο) του αθηναϊκού καναλιού Alert. Με τις επαναλήψεις του δελτίου και τη δική του εκπομπή γεωπολιτικών αναλύσεων και τηλεπωλήσεων, Κόντρα και Ρήξη, καταλαμβάνει πρόγραμμα περισσότερων από πέντε ωρών ημερησίως. Το κανάλι παλιότερα, με άλλο όνομα ήταν ιδιοκτησίας της οικογενείας του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη, συνεταίρου του Λαυρεντιάδη στην Proton Bank. Κανείς δεν γνωρίζει αν το κανάλι παραμένει στην ιδιοκτησία του Κυριακίδη ή αγοράστηκε από άλλον, ή ποιος το διευθύνει. Αποτελεί το επιχειρηματικό και πολιτικό όχημα του Κ. Βελόπουλου, γιατί οι εκπομπές που γυρίζει στο στούντιό του αναμεταδίδονται από πλήθος περιφερειακών καναλιών.

Ο Κ. Βελόπουλος, έχοντας καθημερινή εξάσκηση δεκαετιών σε εκπομπές “αναλύσεων” και τηλεπωλήσεων, είναι δυνατός ρήτορας που μπορεί να ξεσηκώσει έναν λαό ζαβλακωμένο από τις απανωτές ήττες. Αλλά στα πολλά που λέει, τα περισσότερα είναι χοντρά ψέματα.

Για παράδειγμα, πριν λίγο καιρό στην εκπομπή του αφηγούνταν πώς συναντήθηκε με τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο το 1991 στην αρχιεπισκοπή στην Αθήνα και εκεί ο Βελόπουλος τον ενέπνευσε να οργανώσει το μεγάλο συλλαλητήριο του 1992 στη Θεσσαλονίκη. Μέγιστο ψέμα, γιατί ο Χριστόδουλος εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος το 1998 (το 1991 ήταν μητροπολίτης Δημητριάδος) και, κατά δεύτερο, το συλλαλητήριο του 1992 οργανώθηκε από τον τότε δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Ντίνο Κοσμόπουλο, και τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Παντελεήμονα. Αλλά, για να παρουσιαστεί ως ο εμπνευστής του συλλαλητηρίου και συνομιλητής του Χριστόδουλου, ξεστόμισε τέτοιο ψέμα.

Ανάλογα περιστατικά είναι καθημερινά στις εκπομπές του, όπως ότι πουλούσε το βιβλίο του Χριστού (είχε συγκεντρώσει κάποιες υποτιθέμενες επιστολές του), πουλάει οδοντόπαστες που παράγουν αγιορείτες μοναχοί, φάρμακα που θεραπεύουν το αλτσχάιμερ (Τελεπόν) και πλήθος ψευδών ειδήσεων για τα στρατιωτικά, και όχι μόνο, σχέδια της Ρωσίας. Για να μην αναφέρουμε ότι ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν την ιστορία με τα 600 δισ. του Σώρρα.

Ο Κ. Βελόπουλος, λοιπόν, δεν είναι μέρος της λύσης που αναζητεί ο ελληνικός λαός, αλλά μέρος του προβλήματος. Από την άλλη ο Κ. Βελόπουλος είναι δύσκολο να ξεφύγει από το πεπρωμένο του πολιτικού μέντορα, Γιώργου Καρατζαφέρη, που παρεμπιπτόντως χθες ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική. Μπορεί να είναι μια βελτιωμένη εκδοχή του Καρατζαφέρη ως προς την επιχειρηματικότητα και την οργάνωση, αλλά είναι δύσκολο να συνδεθεί σταθερά με τα βορειοελλαδίτικα και αγροτικά στρώματα που τον ψήφισαν. Προφανώς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα εισέλθει, αλλά μετά οι πιέσεις που θα δέχεται από την Νέα Δημοκρατία θα είναι εντονότατες. Το κακό σενάριο για τον Κ. Βελόπουλο είναι η “Λύση” να έχει την τύχη του ΛΑΟΣ.

Αλλά αυτά θα τα δούμε εν καιρώ.»!

Απευχόταν το Συνέδριο ο Βελόπουλος όπως ο διάολος το λιβάνι…

Πράγματι λοιπόν, ο λαός μας έδωσε στον Κυριάκο Βελόπουλο τη δυνατότητα να μπει στη Βουλή! Ικανοποιήθηκε από την εκεί 4ετή παρουσία του κόμματος “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”;

Άδραξε την ευκαιρία των χαλεπών καιρών μας ο Κυριάκος Βελόπουλος, ώστε να εκτινάξει τα εκλογικά ποσοστά του, που δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να αγγίξουν το 15+%; Βεβαίως υπέρ Πατρίδος και λαού!

Φαντάζομαι για τον λόγο αυτό ζήτησε από εμένα τρεις συναντήσεις και στις οποίες συζητήθηκε το “άλμα προς τα εμπρός” του κόμματός του, προφανώς γνωρίζοντας τη διεισδυτικότητά μου στον δημοκρατικό πατριωτικό πολιτικό χώρο! Αφού γνωριζόμασταν πολύ καλά, από τη στιγμή που γνώριζε πως η πολιτική ύπαρξή του στον ΛΑΟΣ οφειλόταν σε 3-4 στελέχη που είχαν οργανώσει τον ΛΑΟΣ σε όλη την Ελλάδα και έτσι με την εκτίναξη των εκλογικών ποσοστών του ΛΑΟΣ εξελέγη και εκείνος Βουλευτής!

Απλά για τους μη γνωρίζοντες να υπενθυμίσω πως υπήρξα 4 χρόνια Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ και 8 χρόνια μέλος του Εκτελεστικού του Γραφείου!

Αποτέλεσμα των συζητήσεών μου με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ήταν επιστολή (ηλεκτρονικό μήνυμα) που του έστειλα, ως πλάνο δράσης του κόμματος προς το Συνέδριο, στις 14 Οκτωβρίου 2019 και η οποία ανέφερε τα παρακάτω:

Αγαπητέ Κυριάκο, αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σου αναφέρω – όπως μου ζήτησες – την γνώση μου, την σκέψη μου, περί της κομματικής δομής της “Ελληνικής Λύσης” προκειμένου το κόμμα, αμέσως μετά το Συνέδριο – που όπως μου είπες στην τελευταία συνάντησή μας θα γίνει τον προσεχή Μάρτιο του 2020 – να φτάσει σε διπλάσια εκλογικά ποσοστά – τουλάχιστον – από τα ποσοστά που έλαβε στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019!

Έτσι θα πρέπει να υπάρξει “Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή” (κατά τον λογισμό μου 7μελής) με ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης σου αλλά και γνώστες της πολιτικής επιστήμης, προκειμένου να εκφράζουν την ανάγκη των στόχων του κόμματος προς τα εμπρός, με αυστηρά διακριτούς ρόλους…

Θα πρέπει να συσταθεί “Περιφερειακή Επιτροπή” (11μελής) για την επεξεργασία ζωτικών προβλημάτων και την επεξεργασία αυτών με ταυτόχρονη προώθηση στους Βουλευτές του κόμματος προκειμένου να γίνονται ερωτήσεις στη Βουλή!

Τα δέκα μέλη θα καλύπτουν όλη την ελληνική Επικράτεια και ο Πρόεδρος θα βρίσκεται στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη και ο οποίος θα συντονίζει και θα προωθεί το έργο τους στο κόμμα (όπως ίδιο όργανο είχαμε στον ΛΑΟΣ με Πρόεδρο την αφεντιά μου)!

Θα συσκέπτονται, εάν είναι εφικτό μια φορά τον μήνα υπό την προεδρία του Προέδρου του κόμματος, προκειμένου να τους παρέχεται η ενημέρωση για την πολιτική γενικότερα γραμμή του κόμματος!

Η 11μελής Επιτροπή θα αναλάβει να ιδρύσει – σε πρώτη φάση – Τοπικές Επιτροπές, με γραφεία ή μη!

Η αγαστή συνεργασία της 11μελούς Επιτροπής με τους Βουλευτές του κόμματος, που θα έχουν “χρεωθεί” συγκεκριμένους νομούς της Ελλάδος, θα δημιουργήσει την απαραίτητη επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, μέσω της αναδείξεως στη Βουλή των κατά τόπους προβλημάτων!

Αφού επίσης, θα έχει ορισθεί από τον Πρόεδρο της 11μελούς Επιτροπής με την συγκατάθεση του Προέδρου του κόμματος, εκείνο το πρόσωπο από την κάθε Τοπική Επιτροπή, που θα πληροί τις προϋποθέσεις και θα παρουσιάζει το κομματικό έργο μέσω των σχετικών ερωτήσεων που θα έχουν υποβληθεί στη Βουλή και των αντίστοιχων απαντήσεων από την κυβερνητική πλευρά, στους τοπικούς ραδιοφωνικούς και στους τηλεοπτικούς σταθμούς!

Όσον αφορά το Συνέδριο του κόμματος, θα πρέπει να γίνει ακολούθως η σωστή προετοιμασία ώστε οι συμμετέχοντες Σύνεδροι να μην είναι λιγότεροι από 1500!

Εκεί θα εκλεγεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που φρονώ πως πρέπει να είναι 60μελής, ο Γενικός Γραμματέας αυτής, που θα πρέπει να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Προέδρου του κόμματος, και στη συνέχεια το Εκτελεστικό Γραφείο – το ανώτερο θεσμικό όργανο των κομμάτων – που θα πρέπει να είναι 9μελές (Πρόεδρος κόμματος, Γ.Γ. Κ.Ε. και επτά μέλη)!

Θεωρώ αγαπητέ Κυριάκο, αγαπητέ Πρόεδρε της “Ελληνικής Λύσης”, πως με αυτό το γενικό πλάνο, θα οδηγηθεί πράγματι το κόμμα προς τα εμπρός, προκειμένου να παίξει το ρόλο που ίσως του έταξε η ιστορία, για να σώσει το Έθνος μας από τους σύγχρονους Λαιστρυγόνες!

Με εκτίμηση – Παναγιώτης Αποστόλου!

Δυστυχώς όμως από εκείνη την ημέρα ο Βελόπουλος έγινε “Λούης” και “μην τον είδατε τον Παναγή”!

Ας αναρωτηθούμε όλοι το γιατί…

Είπε ένας φίλος από τα παλιά για τον Βελόπουλο…

Όμως ξαφνικά μετά από 7 περίπου χρόνια από την ίδρυση της “Ελληνικής Λύσης” ο Κυριάκος Βελόπουλος αποφασίζει να πραγματοποιήσει Συνέδριο του κόμματός του! Που θεωρώ πως θα είναι εντελώς προσχηματικό και βεβαίως οι διαδικασίες εξόχως “καπελωμένες”!

Δείτε παρακάτω τι μου έγραψε πρώην φίλος μας και συνοδοιπόρος μας στον ΛΑΟΣ για το Συνέδριο του Βελόπουλου, με το ταυτόχρονο ξεγύμνωμα του πολιτικού κόμματος κομήτη στην πολιτική ζωή του τόπού:

«Να τελειώνουμε με τους επαγγελματίες ξεπουλητάρηδες των πατριωτικών αξιών, τύπου Βελόπουλου! Κάνει ένα δήθεν συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών, μετά 4 χρόνια απόλυτης εσωκομματικής νέκρας. Δεν έμαθε κανείς τίποτε, δεν έγινε κανένας διάλογος, δεν πήρε μυρωδιά η κοινωνία, δεν ασχολείται κανένας, όλα είναι ένα φιάσκο.

Συνέδριο παρωδία με διορισμένα μέλη, οργανώνει λοιπόν, ο επιδιδόμενος σε συστηματική Ελλαδεμπορία αξιών και χριστιανεμπορία χειρογράφων του Χριστού, τηλεπωλητής κουρκουμάς κ. Βελόπουλος. Σε ένα κόμμα προσωπικό μαγαζί, επιχειρηματικής δράσης υπέρ του κατεστημένου, με ανύπαρκτη βάση, δίχως οργάνωση και εκλεγμένα πολιτικά όργανα, ετοιμάζεται μια παράσταση για ένα πρόσωπο.

Πρόκειται περί απόλυτης γελιοποίησης των δημοκρατικών διαδικασιών. Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Με 20 υπογραφές από μέλη, τη γιαγιά σου, τον περαστικό που βρήκες στο δρόμο γινόσουν σύνεδρος, αρκεί να τις είχες μαζέψει από τις 2 Δεκεμβρίου μέχρι 12. Και από πού θα το μάθαινες; Αφού δεν έχει μέλη, παρά μόνο πολιτευτές διαθέτει το κύκλωμα του! Ο επιτήδειος “άλλα φωνασκών και άλλα πράττων” π.χ. για υποχρεωτικά εμβόλια, δεν ενδιαφέρεται για την αποτροπή των εθνικών τραγωδιών του ελληνισμού, αλλά για την ακίνδυνη για το σύστημα καριέρα του.

Αντί να πρωταγωνιστεί ώστε να συγκροτηθεί μια πλατιά συμμαχία των πατριωτικών δυνάμεων, μια εναλλακτική εξουσία, επέλεξε να συντηρήσει σε χαμηλά εκλογικά ποσοστά, το μικρό και καλά επιδοτούμενο από τις κρατικές επιχορηγήσεις κομματίδιο του. Καλεί στη Θεσσαλονίκη τους χειροκροτητές του τις 14/15 Ιανουαρίου για να τον δοξάσουν σε μια τελετή εξαπάτησης των εθνικών λαϊκών δυνάμεων!

Συνέδριο που οι ομιλητές όφειλαν να δηλώσουν συμμετοχή για να πάρουν το λόγο 20 ημέρες μπροστά (;), είναι το λιγότερο μια ανούσια πασαρέλα υποψηφίων βουλευτών.

“Όποιος απουσιάσει αδικαιολόγητα θα κοπεί από τις λίστες”, διαμήνυσε προς όλους τους. Προς αποφυγή μάλιστα εκλογής ανεπιθύμητων, μεθοδεύει ανά περιοχή που έχει ελπίδα να εκλέξει βουλευτές, να προωθηθούν οι ημέτεροι της στενής παρέας του.

Επειδή τα ίδια έκανε το 2019, παραιτήθηκαν μετά τις εκλογές τα δύο τρίτα των παλιών υποψηφίων του.

Η “Ελληνική Βρύση” που τρέχει ευρώ για να νίβεται ο Βελόπουλος είναι ένα ψευδοκόμμα.

Δεν πραγματοποίησε ούτε μία πολιτική δράση εναντίον του Συστήματος. Οι βουλευτές του και τα επαγγελματικά του στελέχη, άραξαν και απόλαυσαν πλουσιοπάροχα μια αδρανή τετραετία.

Οι αληθινοί πατριώτες αποστρέφονται μετά βδελυγμίας την πολιτική υποκρισία του Βελόπουλου με τις δύο γεμάτες δεξιές τσέπες. Το σύστημα δεν ανησυχεί, αντίθετα πριμοδοτεί μια ακόμη εφεδρεία για τα συμφέροντα του. Η ραγδαία απομυθοποίηση της πολιτικής απάτης θα αποδειχθεί με τον άμεσο διορισμό των υποτιθέμενων πολιτικών οργάνων, που σε κανονικό συνέδριο κόμματος θα εκλέγονταν.

Μα ποιος νοιάζεται για τις δημοκρατικές διαδικασίες σε μια κλειστή παρέα που μόνο σκοπό έχει τα μηνιάτικα έσοδα και τις παχυλές κρατικές χορηγίες;

Η ύβρις ενάντια στην Πατρίδα θα τιμωρηθεί σκληρά στην εθνική κάλπη, όπου ο λαός θα εκφράσει τη νέμεση του εμπράκτως. Η τελευταία μορφή τέχνης είναι η κωμωδία. Δες Βελόπουλος.»!

Εν κατακλείδι λοιπόν, είναι μέρος λύσης ή προβλήματος ο Κυριάκος Βελόπουλος;;

loading...