Κιλιτσντάρογλου για την… κατοχή νησιών από την Ελλάδα: «Θα φύγουν όπως ήρθαν»

«Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα κατέλαβε τα νησιά με 5.000 στρατιώτες της, σε 13 διαφορετικές περιοχές. Όταν γίνει κυβέρνηση το CHP θα φύγουν όπως ήρθαν», είπε σε δημοσιογράφους

Ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, φαίνεται πως δεν έμεινε μόνο στις δημόσιες δηλώσεις, που αφορούν στην κατοχή από την Ελλάδα, νησιών του Αιγαίου, αλλά φαίνεται πως συνεχίζει και σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις, την ψηφοθηρική ρητορική.

Χθες, σε κλειστή ενημέρωση δημοσιογράφων, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του  Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας για  τα νησιά του Αιγαίου, ο Κιλιτσντάρογλου επεσήμανε πως «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα κατέλαβε τα νησιά με 5.000 στρατιώτες της, σε 13 διαφορετικές περιοχές. Όταν γίνει κυβέρνηση το CHP θα φύγουν όπως ήρθαν». Αντίπαλος με τον Ερντογάν, αλλά χρησιμοποιεί ίδια ρητορική και μάλιστα αυτό φαίνεται, από τη στιγμή που τα λεγόμενά του αναπαρήγαγαν οι φιλο-ερντογανικές εφημερίδες Milliyet, Hürriyet, Habertürk, Cumhuriyet και Birgün.

Από την πλευρά του, στο ίδιο βέβαια κλίμα, σχολίασε και ο βουλευτής του CHP, Μουσταφά Μπαλμπάι, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καταθέσαμε επίκαιρες ερωτήσεις. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είπε τίποτα και ρωτήσαμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μας διαβίβασε επίσημη απάντηση σύμφωνα με την οποία το ζήτημα της κατάληψης στα νησιά δεν είναι δική του ευθύνη. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας απάντησε στον αρχηγό μας που έθεσε το ζήτημα στην ατζέντα, με τρόπο που ξεπέρασε τα όριά του και λέγοντας:  “Μολών Λαβέ”. Να δείτε τη σιωπή του δικού μας Υπουργού Εθνικής Άμυνας και να δείτε την αδιακρισία της Ελλάδας. Καταλήφθηκε και η συνείδηση των μελών του AKP ή όχι;  Επίσης η αιτία της ερώτησής μας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι ο εξοπλισμός αυτών των νησιών [από την Ελλάδα]. O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί, μας απάντησε λέγοντας ότι αυτό το ζήτημα ενδιαφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών. Πολύ λυπηρή απάντηση. Αυτοί που θέτουν τη Λωζάννη προς συζήτηση σε κάθε ευκαιρία, [πρέπει] πρώτα να προστατεύουν τα “κέρδη” της Λωζάννης».

loading...

3 thoughts on “Κιλιτσντάρογλου για την… κατοχή νησιών από την Ελλάδα: «Θα φύγουν όπως ήρθαν»

  1. κύριε Τούρκ- απ'αυτέ. εσένα και κάποιους άλλους σας τρώει ο Κώλος σας,

  2. ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΛΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΥΣΤ ΑΘΛΙΟΙ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΞΕΚΛΗΡΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ …ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΙΑ….

Comments are closed.