Ζητούν και τα ρέστα οι Γ@φτοι – Για να σταματήσουν οι μικροκλοπές… δώστε μας λεφτά από την Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρομά, Μάκης Μπότης, ο Γεν. Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος και η διεθνολόγος – νομικός, Χριστίνα Χαλιλοπούλου, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Ο 34χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ η κατάσταση της υγείας του 16χρονου παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρομά Μάκης Μπότης έκανε έκκληση στους Ρομά να διακόψουν τα επεισόδια.

«Εδώ δεν είχαμε τέτοια προβλήματα, με το να κυνηγάνε κάποιο ανήλικο παιδί που δεν έχει δίπλωμα με τα αυτοκίνητα που γυρνούν στα καφέ και αυτά. Και αν είχαμε, παίρνουν το νούμερο του αυτοκινήτου και την άλλη μέρα ενημερώνεται ο πρόεδρος και «καθαρίζει», εάν είναι για χρήμα, για συγγνώμη. Δεν έχουμε παράπονο από την ελληνική αστυνομία αντίθετα τη θέλουμε πιο κοντά στα σπίτια μας, για την προστασία όλων», ανέφερε αρχικά.

«Κακιά τύχη του παιδιού, εκείνη τη μέρα δεν είχε χρήματα, γύρισε όλη την ημέρα για την εργασία του, παλιατζής είναι, ήταν τίμιο παιδί. Εκείνη τη μέρα δεν είχε λεφτά, έβαλε βενζίνη αλλά δεν έκοψε το μυαλό του να πει πάρτε την άδεια ή το δίπλωμά μου, – δεν είχε βέβαια δίπλωμα -, ή την ταυτότητα. Δεν το έκανε, έβαλε μπρος και έφυγε. Αυτό το καταδικάζουμε όλοι μας, δεν είναι σωστό για 20 ευρώ. Εάν ήταν να κάνουν μεγάλη παραβατικότητα οι Ρομά, θα λήστευαν τράπεζες», συνέχισε ο κ. Μπότης.

«Μικροκλοπές κάνουν για να επιβιώσουν. Καταδικάζουμε τα επεισόδια που γίνονται. Ποτέ δεν δέχθηκα να κάνουμε πορεία διαμαρτυρίας, γιατί έχω μεγαλώσει και εγώ σε καταυλισμούς, και έτσι ζουν οι Ρομά τραγούδια, φωνές, «μαγκιές», όταν δεν έχουν δουλειά κάνουν κάτι. Σταματήσαμε τα επεισόδια από όλες τις μεριές.

Δεν μας φταίνε σε τίποτα τα αμάξια ή τα εργοστάσια να τα καίμε. Εάν 2-3 παιδιά λένε ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, μην δίνετε σημασία, έχουν αγανάκτηση και τα λένε με αυτόν τον τρόπο, δεν πρόκειται όμως να γίνει. Για τις μικροκλοπές που κάνουν αυτά τα παιδιά φταίει η κάθε κυβέρνηση που μας κυβερνάει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

loading...