Η Ευρώπη πείραμα οδηγός για την εφαρμογή «Συστημάτων Κοινωνικής Πίστωσης» με πρόσχημα τη σωτηρία του πλανήτη από την «κλιματική αλλαγή».

Αφού το εφάρμοσε η Ευρώπη, κάτω από τη μύτη των πολιτών της, τώρα το κάνουν και οι Η.Π.Α. Η παγκόσμια τυραννία ήρθε…

Σε όλη τη Δύση, αυτό το κίνημα λειτουργεί τώρα ως ο κύριος καταλύτης για την εφαρμογή Συστημάτων Κοινωνικής Πίστωσης που μοιάζουν με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Χρησιμοποιούν την «πράσινη μετάβαση» ως πρόσχημα για να οικοδομήσει ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης. Η Ευρώπη δείχνει πώς μια «πιλοτική εφαρμογή» γίνεται γρήγορα πολιτική…Προκειμένου να «απανθρακοποιήσει» την ευρωπαϊκή οικονομία, η ΕΚΤ θα προχωρήσει στον «περιορισμό του μεριδίου των περιουσιακών στοιχείων που εκδίδονται από οντότητες με υψηλό αποτύπωμα άνθρακα». Η ΕΚΤ θα περιορίσει επίσης τη δανειοληπτική ισχύ των ιδρυμάτων που δεν θεωρούνται συμβατά με τον άνθρακα.


Πηγή: Dossier

Άρθρο του Jordan Schachtel

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α έδωσε το πράσινο φως για την πρώτη συνιστώσα μιας ατζέντας αφιερωμένης στη μετατροπή του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος σε καθεστώς πλήρους λογοκρισίας και επιτήρησης, και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι σκοπεύουν να εφαρμόσουν περαιτέρω διείσδυση στην ελευθερία του συστήματος του δολαρίου ΗΠΑ με πρόσχημα τη σωτηρία του πλανήτη από την «κλιματική αλλαγή»…

Η «πιλοτική άσκηση» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το 2023. Η ατζέντα για την κλιματική αλλαγή ή το «πράσινο μετάβαση», λειτουργεί ως δούρειος ίππος για τη συνεχή συγκεντροποίηση και την αύξηση της επιτήρησης στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Σε όλη τη Δύση, αυτό το κίνημα λειτουργεί τώρα ως ο κύριος καταλύτης για την εφαρμογή συστημάτων κοινωνικής πίστωσης που μοιάζουν με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Πώς μπορούμε να περιμένουμε ότι αυτή η «πιλοτική άσκηση» θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες…

Κατά πάσα πιθανότητα, η Fed θα ακολουθήσει τα βήματα του Ευρωσυστήματος.

Τον Ιανουάριο του 2022, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία διαχειρίζεται το ευρώ, ξεκίνησε το δικό της κλιματικό «stress test».

Αυτό οδήγησε γρήγορα σε ένα « σχέδιο δράσης για το κλίμα » τον Ιούλιο του 2022 για να «συμπεριλάβει τις εκτιμήσεις για την αλλαγή του κλίματος στο πλαίσιο νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος».


Σε διάστημα μόλις 7 μηνών, η ΕΚΤ μεταμόρφωσε τη νομισματική της πολιτική για να «υποστηρίξει την πράσινη μετάβαση της οικονομίας σύμφωνα με τους στόχους της ΕΕ για την κλιματική ουδετερότητα».

Προκειμένου να «απανθρακοποιήσει» την ευρωπαϊκή οικονομία, η ΕΚΤ θα προχωρήσει στον «περιορισμό του μεριδίου των περιουσιακών στοιχείων που εκδίδονται από οντότητες με υψηλό αποτύπωμα άνθρακα» . Η ΕΚΤ θα περιορίσει επίσης τη δανειοληπτική ισχύ των ιδρυμάτων που δεν θεωρούνται συμβατά με τον άνθρακα.

Οι Ευρωπαίοι τώρα, ξαφνικά, έχουν ένα «πράσινο» σύστημα κοινωνικής πιστωτικής βαθμολογίας.

Θα ακολουθήσει η Fed το παράδειγμά της;

Για να κατανοήσουμε τη δέσμευση της Fed για την φάρσα του κλίματος, μπορούμε να εξετάσουμε την ομιλία ενός εξέχοντος αξιωματούχου της Federal Reserve τον περασμένο μήνα στο Brookings Institution στην Ουάσιγκτον, DC:

«Καθώς το έθνος μας και ο κόσμος παλεύουν με το πώς να ανταποκριθούν στην κλιματική αλλαγή, οι τράπεζες επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή στους ισολογισμούς τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Fed Μάικλ Μπαρ, ένας θεσμικά προοδευτικός διορισμένος διαχειριστής του Μπάιντεν.


Michael Barr, φωτογραφία εξωφύλλου Twitter

Πρόσθεσε (η έμφαση με έντονη γραφή):

«Η Federal Reserve εργάζεται για να κατανοήσει πώς η κλιματική αλλαγή μπορεί να θέσει κινδύνους για μεμονωμένες τράπεζες και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η εντολή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας σε αυτόν τον τομέα είναι σημαντική, αλλά περιορισμένη, εστιασμένη στις εποπτικές μας ευθύνες και στο ρόλο μας στην προώθηση ενός ασφαλούς και σταθερού χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Ο Μπαρ, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως σύμβουλος του Ιδρύματος Γκέιτς και του Ιδρύματος Κλίντον, και εργάστηκε στην κυβέρνηση ως ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών της κυβέρνησης Ομπάμα, συνέχισε:

Βραχυπρόθεσμα, σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με το Office of the Controller of the Currency (OCC) και το FDIC για να παρέχουμε καθοδήγηση στις μεγάλες τράπεζες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αναμένουμε από αυτές να εντοπίζουν, να μετρούν, να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους του κλίματος αλλαγή . Επιπλέον, εξετάζουμε τον τρόπο ανάπτυξης και εφαρμογής αναλύσεων σεναρίων κλιματικού κινδύνου . Από αυτή την άποψη, το επόμενο έτος σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε μια πιλοτική άσκηση ανάλυσης μικροπροληπτικών σεναρίων για την καλύτερη αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων χρηματοοικονομικών κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα ιδρύματα».

Στη συνέχεια, η Fed ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την «πιλοτική άσκηση» της για το κλίμα.

Εάν αντικατοπτρίζει τη διαδικασία του Ευρωσυστήματος, η πιλοτική άσκηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας θα γίνει πράγματι το πρώτο βήμα για το πλαίσιο μιας Ομοσπονδιακής Τράπεζας που επιβάλλει ένα σύστημα κοινωνικής πιστωτικής βαθμολογίας που συνδέεται με το δολάριο ΗΠΑ. Οι τράπεζες έχουν αναμφισβήτητα κίνητρα να ακολουθήσουν το πρόγραμμα, καθώς αυτοί που ακολουθούν την ατζέντα γίνονται οι απόλυτοι μεσάζοντες για όλη την τραπεζική δραστηριότητα των ΗΠΑ.

Οι New York Times, ένα σημαντικό περιοδικό υπεράσπισης για την «πράσινη μετάβαση», σχολίασαν ότι η άσκηση θα βελτίωνε μια Ομοσπονδιακή Τράπεζα που «συχνά υστερούσε σε σχέση με τους παγκόσμιους ομολόγους της όταν πρόκειται να μιλήσει και να καταλήξει σε ένα σχέδιο για την αστυνόμευση των κινδύνων που σχετίζονται με κλιματική αλλαγή.”

Το Reuters, ένα άλλο δημοσίευμα υπέρ της κλιματικής καταστροφής, χαιρέτισε την «πιλοτική άσκηση», γράφοντας ότι «Οι πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής – συγκεκριμένα μέσω της άνοδος της στάθμης της θάλασσας, της επιδείνωσης των πλημμυρών και των πυρκαγιών … θα μπορούσαν να καταστρέψουν τρισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο».

Οι τράπεζες που συμμετέχουν στην άσκηση — Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley και Wells Fargo — κατέχουν τη συνδυασμένη πλειοψηφία όλων των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι μια απόφαση της Fed πιθανότατα θα είχε ως αποτέλεσμα την από πάνω προς τα κάτω συντριβή μικρών και κοινοτικές τράπεζες που δεν έχουν τους πόρους για να συμμορφωθούν με τις νομισματικές διαταγές της.

Εάν οι Μεγάλες Τράπεζες συμμορφωθούν με αυτήν την υπερακτιβιστική Federal Reserve (η οποία, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται μια βιομηχανοποιημένη κρίση για να αφαιρέσει το βάρος από τις αποτυχίες της νομισματικής της πολιτικής), το αμερικανικό σύστημα κοινωνικής πιστωτικής βαθμολογίας θα είναι εδώ πολύ νωρίτερα από πολλά έργα.

loading...