Βορίδης: Τα θρασίμια της πολιτικής να πάνε στη θέση τους

Η Νέα Δημοκρατία θα σεβαστεί το τριήμερο πένθος. Αύριο, όμως, θα μιλήσει για να πάνε τα θρασίμια στη θέση τους, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στη Βουλή και προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει στην προσωποποίηση των ευθυνών για την τραγωδία στην Αττική.

«Παρά το ότι έχουμε δεσμευτεί για το ότι θα τηρήσουμε αυτό το τριήμερο χωρίς να ανοίξουμε τη συζήτηση γι” αυτήν την τεράστια καταστροφή, παρά το ότι έχουμε πει ότι θέλουμε στην παρούσα φάση να κρατήσουμε τη σκέψη μας σε όλους αυτούς που έχασαν τους ανθρώπους τους, σε όλους αυτούς που χάθηκαν, σε όλους αυτούς που σήμερα θρηνούν σπαρακτικά γιατί έχασαν τους φίλους τους, τους συγγενείς τους, τους συνανθρώπους τους με φρικτό θάνατο, παρά το ότι είπαμε να μη μιλήσουμε γι” αυτά, ακούστε όμως: Κάντε μας μια χάρη, από την κυβέρνηση και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Στη μνήμη αυτών των ανθρώπων και στην τεράστια προσπάθεια που κάνουμε να σεβαστούμε αυτό το τριήμερο τη θλίψη τους, την οδύνη τους, τον πόνο τους, κάντε μας μια χάρη! Σταματήστε να είστε αυτάρεσκοι και να σας ακούμε να λέτε πόσο υποδειγματικά λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός» σημείωσε ο κ. Βορίδης.

«Κάντε μας τη χάρη, να σκύψετε και να ακούσετε και να καταλάβετε και να φανταστείτε τις στιγμές που πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι. Να αναλογιστείτε! Να είστε ταπεινοί τουλάχιστον! Αντί να ακούμε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ότι λειτούργησε υποδειγματικά ο μηχανισμός! Θα μιλήσουμε για τις ευθύνες, θα μιλήσουμε για τις εγκληματικές παραλείψεις, παράγραφο με παράγραφο, νομική διάταξη με νομική διάταξη που προβλέπει την υποχρέωση και από κάτω ποια είναι η παράλειψή της! Και ποιος την παρέλειψε! Όχι γενικά! Δεν θα κάνουμε θεσμικές συζητήσεις! Δεν θα μιλήσουμε για το θεσμικό πλαίσιο γενικώς. Θα μιλήσουμε για τις εγκυκλίους που εσείς βγάλατε και που προβλέπουν λεπτομερώς τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Θα μιλήσουμε όχι για να κάνουμε μια στείρα πολιτική αντιδικία. Γιατί πάνω στους δεκάδες νεκρούς, στους αγνοούμενους, στους εκατοντάδες τραυματίες δεν υπάρχει μικροπολιτική. Ο καταλογισμός ευθυνών δεν είναι μικροπολιτική, η ανάληψη της ατομικής ευθύνης δεν είναι μικροπολιτική. Η ορθή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού έχει ονοματεπώνυμα. Θα μιλήσουμε αύριο, ώστε τα θρασίμια της πολιτικής να πάνε στη θέση τους» συμπλήρωσε.

loading...

8 thoughts on “Βορίδης: Τα θρασίμια της πολιτικής να πάνε στη θέση τους

  1. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ?

    ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ?

    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΕΣ ΑΛΗΤΟ-ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΘΑ ΣΚΥΛΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ?

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ- ΓΕΡΜΑΝΟΙ- ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ- ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ-ΑΓΓΛΟΙ-ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΑΝΑΣΙΜΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΜΜΕΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ?

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ 700 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΦΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟ-ΓΕΡΜΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ FRAPORNT ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ?

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ 300 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ?

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ?

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ 15% ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΩΝ ?

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΡΡΙΞΑΝ ΑΦΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ??

    ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΙΫΛΙΣΤΗΡΙΑ, ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΕΡΡΙΞΑΝ ΑΦΡΟ, ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΓΜΑ, ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΕΣΒΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ??

    ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ, ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ !

    ΤΙ ΞΕΡΑΔΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ?

    ΤΡΑΒΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΣΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ " ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ " ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΨΕΥΤΟ-ΜΑΓΚΑ !

    Η, ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΒΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΔΕΝ ΒΑΡΥΝΕΙ ΕΣΕΝΑ, ΤΗΝ Ν.Δ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ?

    ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΤΣΙ ??

    ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΕΠΆΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ !

    ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. Μάκη ξανα-πάρε το τσεκούρι
    Ξεθαψε το τομαχωκ του πολέμου και …..

  3. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΥΣ 300 ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  4. Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018
    Π.Καμμένος: «Δεν μας άφησε το ΝΑΤΟ να κάνουμε έγκαιρη διάσωση στην Ραφήνα»!

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

    Μία φράση του ψεκασμενου Καμμένου σήμερα στο BBC, που δεν έγινε αντιληπτή, κρύβει την ουσία της καθυστέρησης της επέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων, των μοναδικών που θα μπορούσαν να σώσουν καταστάσεις.
    Ο Π.Καμμένος δήλωσε συγκεκριμένα προσπαθώντας να δικαιολογήσει την καθυστέρηση της επέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων (η φρεγάτα «Έλλη» F450 προσέγγισε στην περιοχή στις 03.00 τα ξημερώματα και μια οκταμελή ομάδα της Ζ'ΜΑΚ μετά τις 23.30), ότι «Είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και δεν επιτρέπεται να επιχειρούμε ταυτόχρονα με την πολιτικές υπηρεσίες» («We are not allow to operate the same time with civil services»)!

    Απίστευτο και όμως αληθινό!

    Άρα το ΝΑΤΟ έφταιγε γιατί δεν επενέβησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις εγκαίρως για να διασώσουν και να απεγκλωβίσουν;
    Και μετά, γιατί ενεπλάκησαν; Αφού επιχειρούσαν ταυτόχρονα με τις πολιτικές υπηρεσίες. Πήραν άδεια από το ΝΑΤΟ;

    Μπορεί να απαντήσει κάποιος από το …Νατοϊκό υπουργείο;

    http://ixnos.blogspot.com/2018/07/blog-post_27.html

  5. ολο λογια εισαι… η μπουμπουλινα δεν προετρεπε τους αλλους .. η ιδια εκανε πραξεις
    δεν μπαρουφολογουσε με ασκοπες κορωνες.

  6. σκεφτηκανε και ειπανε τα αρρωστα νεοταξιτικα μυαλα τους
    συννενοηθηκαμε να πουμε για τους ρωσους οτι ειναι πισω απο τα συλλαλητηρια για τη μακεδονια ειπαν οτι ηταν και η εκκλησια
    δεν πτοηθηκαν οι ελληνες ααααα σαν να σηκωσανε κεφαλι ααααα δεν παμε καλα θα πεσει το συστημα των
    απατεωνων και προδοτων που λυμαινεται τη χωρα εναν αιωνα και τι θα κανουμε τωρα θα τους τσακισουμε ειπαν και ετσι οι σαταναδες εκαψαν το κοσμο
    ομως παντα ο διαολος κανει λαθη και τα λαθη τους τα ειδε ολη η ελλαδα χθες στη συνεντευξη που εδωσαν οι αξιολυπητοι αρχηγοι-υποχειρια το σκατο και ο νταης
    οποιος τους ειδε καταλαβε
    οτι και να κανετε αποβρασματα η ΕΛΛΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΦΥΛΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ

  7. ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΞΗΣ.ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ,ΨΩΦΟΔΕΞΙΟΙ,ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΠΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ….

Comments are closed.