«Χρυσές» πληρώνει τις συμβουλές για τις νέες δομές το Υπουργείο Μετανάστευσης

 Κονδύλι που έχει ήδη αφαιρεθεί από τον… κουμπαρά του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και προορίζεται για την εταιρεία PLANET Α.Ε. για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (στη δημιουργία δομών για πρόσφυγες και μετανάστες), αγγίζει τα 6,2εκ. ευρώ (!!), σε μια υπόθεση με άρωμα σκανδάλου.

Τη διεύθυνση της συγκεκριμένης εταιρείας έχει η Μάχη Καραγιάννη, σύζυγος του εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σε παρόμοιες περιπτώσεις, το κόστος των συμβουλευτικών υπηρεσιών δεν ξεπερνά το 0,2% της συνολικής αξίας του έργου, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση (το συνολικό κόστος της κατασκευής των δομών ξεπερνά τα 120εκ.), τα 6,2εκ. ευρώ αντιστοιχούν περίπου στο 5% του προϋπολογισμού.

Σε κάποιες αντιδράσεις που προέκυψαν μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας (με fast track διαδικασίες κιόλας), η απάντηση του Υπουργείου ήταν πως τα χρήματα δεν αποτελούν την τελική αμοιβή της αναδόχου εταιρίας, αλλά το δυνητικά μέγιστο ποσό που μπορεί να διατεθεί, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται.

loading...