Για ανάγκη «συνολικής αριστερής στροφής» μιλούν οι 53+

Μόλις δύο μέρες μετά την υπερψήφιση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου που επικυρώνει τη συμφωνία με τους δανειστές η ιδεολογική τάση των «53+» ανήρτησε κείμενο στην ιστοσελίδα commonality.gr, η οποία
απηχεί τις απόψεις της, σημειώνοντας την ανάγκη μιας «συνολικής αριστερής στροφής».

Στο κείμενο οι «53+» παρατηρούν ότι «σωστά έπραξαν αρκετοί υπουργοί αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι στις ομιλίες τους στη Βουλή όχι μόνο δεν πανηγύριζαν για όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο της 2ης αξιολόγησης, αλλά τόνιζαν ταυτόχρονα ότι επιστρέφονται τα κελεύσματα περί ιδιοκτησίας του μνημονίου. Σωστά, επίσης, απέφυγαν το success story, τη σύγκριση μνημονίων, την αφήγηση για ξέφωτα που οσονούπω θα δούμε».

Επισημαίνουν, δε, ότι αντίμετρα ήταν «μια επιτυχία της ελληνικής πλευράς, η οποία, ωστόσο, αν και σημαντική, δεν μπορεί να εξαλείψει τις κοινωνικές πληγές που θα αποφέρουν τα μέτρα».

Οι 53+ καταγγέλλουν ότι «επιδιώχθηκε από την πλευρά των «δανειστών τοκογλύφων” ένα ακόμη πολιτικό πλήγμα στην κυβέρνηση και την Αριστερά, στην προσπάθειά τους να μας αποκόψουν από τις κοινωνικές μας συμμαχίες και αυτό είναι ένα σημείο του πολέμου που διεξάγεται και θα συνεχισθεί».

«Το αντίπαλο στρατόπεδο συνεχίζει να εκτελεί το σχέδιό του, επιδιώκοντας την μετατροπή της τακτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 σε στρατηγική ήττα. Αυτή δεν αφορά μόνο το κόμμα αλλά την ίδια την κοινωνία μέσω της εξόντωσης των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων και την εμπέδωση του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να οργανώσει την πολιτική και την κοινωνική άμυνα. Κατά συνέπεια, ακόμη και εκεί που η κυβέρνηση καταφέρνει να αντιστέκεται, συγκροτώντας –έστω και εν μέρει- κάποιες κόκκινες γραμμές, θα πρέπει να τις υποστηρίζει με όρους κοινωνικούς και ιδεολογικούς», συνεχίζουν οι 53+.

Και σημειώνουν ότι χρειάζεται «συνολική αριστερή στροφή», η οποία «δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς συγκρούσεις σε πολλαπλά επίπεδα, και ειδικά με δυνάμεις που επιδιώκουν να παρακάμψουν το δημόσιο συμφέρον, καταστρατηγώντας την δημοκρατία και την προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς κινήσεις και τομές με λαϊκό και κοινωνικό πρόσημο, που θα μας επανασυνδέουν με ριζοσπαστικά, αλληλέγγυα και κινηματικά τμήματα της κοινωνίας».

Κατά τους 53+, είναι απαραίτητο ένα πολιτικό σχέδιο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αξιολόγηση και αναπροσανατολισμό σε πολιτικές και πρόσωπα. Προειδοποιούν επιπλέον ότι «η επόμενη ημέρα θα έχει μεγάλες δυσκολίες και πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη για το δημόσιο χρέος. Θα χρειαστεί να επαναληφθεί και να είναι απολύτως δεσμευτική η δήλωση ότι χωρίς ουσιαστική λύση για την απομείωση του χρέους δεν υπάρχουν μέτρα, δεν ισχύουν τα επώδυνα μέτρα».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Βρε 53 απατεωνίσκοι με την ψήφιση του εξοντωτικού 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. τώρα θα μας το παίξετε και ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ , λίγη ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η «συνολική σαρσέμικη στροφή» που θέλουν επίσης οι 53+ σαρσέμηδες, είναι άλλη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΚΕΨΟΥ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ''ΜΑΝΔΑΜ'' ΝΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ!!! ΗΗΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!! ΗΜΑΡΤΟΝ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
  Και τέτοιες δηλώσεις όχι μόνο δεν πείθουν αλλά προκαλούν περαιτέρω οργή.
  Ίσως γιατί νοιώθουν ότι η νέμεσις πλησιάζει και η καυτή ανάσα της οργής θα τους αγγίξει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]