Σ. Ρομπόλης: Δραματική μείωση του πληθυσμού μέχρι το 2060 – Θα μείνει το ένα τέταρτο των Ελλήνων

Ο καθηγητής Σ. Ρομπόλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως η μέση σύνταξη για το 2050 θα είναι 900 ευρώ μεικτά στην ΕΕ. Παράλληλα προέβλεψε πως το ¼ το πληθυσμού της Ελλάδας το 2060 θα έχει χαθεί.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο Σάββας Ρομπόλης,
μιλώντας στον 98.4 .
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του, από το 2019 προβλέπεται έκρηξη της φτώχειας με τους νεόπτωχους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους να αυξάνονται αλματωδώς, σύμφωνα με τη μελέτη του ομότιμου Καθηγητή.

Στην Ελλάδα και στην κατηγορία των φτωχών-ανέργων τα επίσημα στοιχεία είναι εντυπωσιακά αφού εντάσσονται ο ένας στους δύο ανέργους(48%).
Σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα.
Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.

Αναφορικά με τις συντάξεις η μελέτη δείχνει ότι το 2019 -2020 έρχονται νέες μειώσεις κι από τα 722 ευρώ που είναι σήμερα, θα πέσει στα 480 ευρώ και αν εφαρμοστεί το 2020 και η μείωση του αφορολόγητου, οπότε θα μπουν οι χαμηλές συντάξεις στη φορολόγηση, τότε η μέση καθαρή σύνταξη στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στα 450 ευρώ.

«Αυτά πρέπει να τα λάβει υπόψη η πολιτεία, αλλά και οι δανειστές, με τους οποίους πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση, καθώς, εκτός από την οικονομική, πρέπει να κοιτάμε και την κοινωνική κανονικότητα», παρατηρεί ο καθηγητής.

loading...

1 thought on “Σ. Ρομπόλης: Δραματική μείωση του πληθυσμού μέχρι το 2060 – Θα μείνει το ένα τέταρτο των Ελλήνων

  1. Δυστυχώς μας κυβερνούν ανθελληνες !!! Αλλά και η αντιπολιτευση είναι στον κόσμο της !!! Με το ζόρι να με κάνουν ακραίο !! Θα γίνω και εγώ, μια που εσείς που κυβερνάται είστε ανίκανοι !!

Comments are closed.