16 αντικείμενα που δεν φαντάζεστε ότι έχουν ημερομηνία λήξης

Το ότι το γάλα, το τυρί, και γενικά όλα τα τρόφιμα έχουν ημερομηνία λήξης το ξέρετε. Μήπως, όμως, αγνοείτε πως αυτά τα αντικείμενα, που θα δείτε παρακάτω, έχουν επίσης ημερομηνία λήξης;
Διαβάστε παρακάτω και θα εκπλαγείτε!

Άρωμα/Κολώνιες Αν δεν τα ανοίξετε τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Από τη στιγμή, όμως, που θα ανοιχτούν έχουν διάρκεια ζωής 2-3 χρόνια.

Μπάρα σαπουνιού Είναι σε γενικές γραμμές ανθεκτικά προϊόντα αλλά και πάλι δεν διατηρούνται για πάντα. Ιδανική περίοδος χρήσης είναι μέχρι τα 3 χρόνια.

Σφουγγάρι μπάνιου Όχι μόνο έχει ημερομηνία λήξης αλλά αν δεν το αλλάζετε τακτικά κινδυνεύει και η υγεία σας. Αλλάξτε το κάθε 2 εβδομάδες γιατί αποτελεί το αγαπημένο μέρος μυκήτων και βακτηρίων.

Μαξιλάρι Αν τον τελευταίο καιρό νιώθετε πόνους στον αυχένα τότε ίσως υπεύθυνο για αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα να είναι το μαξιλάρι σας. Αλλάξτε το κάθε 2-3 χρόνια για να έχετε πάντα ξεκούραστο και ήρεμο ύπνο.

Πετσέτες Οι πετσέτες μαζεύουν βακτήρια και πολλοί θεωρούν πως πρέπει να πετιούνται ανά 2-3 χρόνια.

Ξίδι Οι ειδικοί τονίζουν πως το ξίδι πρέπει να καταναλώνεται μέσα σε 42 μήνες (το πολύ), από την ημερομηνία παραγωγής του.

Σουτιέν Τα σουτιέν δεν διατηρούνται πάνω από 2 χρόνια. Μετά το πέρασμα αυτής της περιόδου χάνουν το σχήμα και την ελαστικότητά τους και δεν είναι ιδιαίτερα βολικά.

Παπούτσια/Παντόφλες Στα παπούτσια παίζει σημαντικό ρόλο το πόσο συχνά τα φοράτε. Αν φοράτε καθημερινά τα αθλητικά παπούτσια σας, τότε αυτά δεν θα αντέξουν πάνω από ένα χρόνο. Όσον αφορά τις παντόφλες, με καθημερινή χρήση, θα αντέξουν 6 μήνες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως μετά πρέπει να αλλάζονται.

Αλεύρι Αν δεν χρησιμοποιείτε τακτικά αλεύρι, τότε μην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες γιατί δεν αντέχει πάνω από 6 μήνες. Αν το αλεύρι σας είναι πολύ καλής ποιότητας ίσως αντέξει μέχρι έναν χρόνο.

Μπαχαρικά Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο δεν μυρίζουν όμορφα τα μπαχαρικά σας, ίσως φταίει το ότι τα έχετε πολύ καιρό. Τα μπαχαρικά μετά από 1-2 χρόνια αρχίζουν και χάνουν τα αρώματά τους. Από το πόσο δυνατό είναι το άρωμά τους μπορείτε να καταλάβετε επίσης πόσο φρέσκα είναι.

Πιπίλες Οι πιπίλες του μωρού σας πρέπει να αντικαθίστανται κάθε ένα μήνα περίπου καθώς το λάτεξ, σαν υλικό, είναι αρκετά ευαίσθητο και πάνω του δημιουργούνται ρωγμές που μαζεύουν βακτήρια.

Απολυμαντικά Μετά από 3 μήνες τα απολυμαντικά χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Γι’αυτό χρησιμοποιήστε τα άμεσα!

Κόκκοι φρέσκου καφέ Αν κρατήσετε το κουτί τους κλειστό μπορούν να διατηρηθούν μέχρι 2 χρόνια. Αν όμως ανοιχτούν τότε θα διατηρήσουν το υπέροχο άρωμά τους μέχρι και 1 μήνα.

Μπαταρίες Οι αλκαλικές μπαταρίες αντέχουν το πολύ 7 χρόνια (ανάλογα και με τη χρήση), ενώ οι μπαταρίες λιθίου αντέχουν μέχρι 10 χρόνια.

Κρέμα ματιών Αν η κρέμα ματιών σας παραμείνει κλειστή τότε αντέχει μέχρι και 3 χρόνια. Αν τη χρησιμοποιείτε θα λήξει στον έναν χρόνο.

Σαμπουάν/Conditioner Τα σαμπουάν και τα conditioner αντέχουν μέχρι και 3 χρόνια!

loading...