Το γνώριζες;- Τι σε αναγκάζει να κάνεις συνεχώς το γράμμα «Ν» της ελληνικής γλώσσας;

Κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου εκπέμπει ήχο και εικόνα. Κάθε λέξη τέθηκε από τους «Ονοματοθέτες», με ακρίβεια… και όχι τυχαία και έχει άμεση σχέση Αιτίας και Αιτιατού, μεταξύ Σημαίνοντος και Σημαινομένου.


Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το γράμμα «Ν» συντονίζει τον εγκέφαλο.
Το 1996 στο Ιατρικό Περιοδικό MEDIZIN-JOURNAL στη Γερμανία, δημοσιεύτηκε μία επιστημονική εργασία, σύμφωνα με την οποίαν: «Η εκφορά του γράμματος «Ν» μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός της τοποθέτησης του «Ν» στο μέσον ακριβώς του Αλφαβήτου – στο πρώτο Ελληνικό Αλφάβητο με τα 27 γράμματα».

Επίσης, στο Χάρβαρντ, από ιατρικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι η απαγγελία των Ομηρικών Επών στο πρωτότυπο, εκτός των άλλων, κάνει καλό στην καρδιά, ως αναπνευστική άσκηση. Και δικαιούμαι να ερωτήσω:

Γιατί εμείς γίναμε διώκτες του «Ν»; Ως μάχιμος εκπαιδευτικός και συγγραφέας του συγγράμματος: ΔΥΣΛΕΞΙΑ, (Αθήνα 1994, Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ) νομιμοποιούμαι να ρωτήσω, αλλά και να προτείνω στο τέλος: Η Ελληνική Γλώσσα έχει πάρει πλέον μία μορφή τέτοια που δεν έχει ανάγκη από άλλες ακρότητες.

Όμως αναρωτιέμαι: Είναι τυχαίο άραγε που καταργήσαμε το γράμμα «Ν»στο τέλος των λέξεων και τα σχολικά μας βιβλία γράφουν το «εμβαδό» (!), αντί το εμβαδόν! Στα σχολικά βοηθήματα όμως διαβάζομε « το εμβαδόΝ », δηλ. εκεί διατηρείται το Ν, ενώ το επίσημο Κράτος στα βιβλία (ΥΠΕΠΘ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) το έχουν καταργήσει !! Για ποιον λόγο αυτή η ακρότητα;

Για ποιον λόγο επίσημα διδάσκουμε στα σχολεία μας κανόνες που κατασκευάστηκαν αυθαίρετα,π.χ. χθες συνάντησα το Δήμαρχο (το φίλο, το Σύμβουλο κλπ.).
Το γράμμα Ν είναι οργανικό και όταν το κόβομε πονάει. Είναι σαν να κόβομε το δακτυλάκι μας…

Εάν κάποιος αντιτείνει ότι αυτό είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια, θα πρέπει να του πούμε ότι «η λεπτομέρεια κρατάει τον Παρθενώνα»! Να θυμίσω όμως εδώ και το ωραίο, ειρωνικό κείμενο του Οδ. Ελύτη: «ΓΙΑ ΜΙΑΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ», όπου καταλήγει, «Κανένας Ηρώδης δεν θα τολμούσε να διατάξει τέτοια γενοκτονία, όπως αυτή του τελικού -Ν-, εκτός κι αν του” λειπε η οτική του ήχου». Ο Γ. Ρίτσος έγραψε επίσης: «Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει».

Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνομε σήμερα, ότι μετά το Νι, έρχεται και η σειρά του τελικού Σίγμα (ς). Κάποιοι δημοσιογράφοι στα κανάλια λένε κιόλας: «η μέθοδο», η «οδό», «η πλήρη! ένταξη» (!)…Καλλιεργούν έτσι αυθαίρετα ένα αρνητικό γλωσσικό πρότυπο στους νέους μας με την τεράστια δύναμη των ΜΜΕ και Nτο σχολείο ανήμπορο να αντιδράσει, αλλά και την κοινωνία παθητικά να δέχεται ως περίπου μοιραία την εξέλιξη αυτή.

Μετά από όλα αυτά διατυπώνω την εξής άποψη και καταθέτω την δική μου «Θεωρία» για το εν λόγω ζήτημα: Διεθνώς μελετάται η μοναδική μουσικότητα της Ελληνικής Γλώσσας και ο αντίκτυπός της στην πνευματική διαύγεια του ανθρώπου. Το γράμμα «Ν» διεγείρει τον εγκέφαλο θετικά και ενεργοποιεί τον άνθρωπο να σκέφτεται σωστά. Το τελικό Σίγμα ηρεμεί τον άνθρωπο. Αυτό το δέχεται και η σύγχρονη Ψυχιατρική.

Οι Αρχαίοι Έλληνες τα γνώριζαν όλα αυτά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόνον εμείς, οι Έλληνες, λέμε: «Τα είπα με το Νι και με το Σίγμα» και δεν λέμε με άλλα γράμματα (παρ΄ όλο που έχομε στις καταλήξεις των λέξεων και άλλα γράμματα), διότι το Νι ενεργοποιεί το μυαλό μας να σκεφθούμε σωστά και το Σίγμα ηρεμεί την ψυχή μας, αφού μιλήσουμε δημόσια ή ιδιωτικά.

Η σύγχρονη Ψυχογλωσσολογία δέχεται ότι η Γλώσσα και η Σκέψη γεννιούνται ταυτόχρονα και εξελίσσονται παράλληλα και συνιστούν ανά πάσα στιγμή μία αξεχώριστη ενότητα.
Η Γλώσσα ενσαρκώνει την Σκέψη και η Σκέψη μετουσιώνεται σε Γλώσσα. Είναι ένα νόμισμα με τις δύο όψεις του. Δεν μπορεί να υπάρχει η μία πλευρά, χωρίς την άλλη. Δεν μπορούσε να υπάρξει Ελληνική Σκέψη χωρίς την Ελληνική Γλώσσα.

Είναι γεγονός ότι η ποιότητα και ποσότητα «καταγραφών» στην Σκέψη προσδιορίζει και το νοητικό επίπεδο κάθε λαού. Επομένως και το νοητικό επίπεδο καθορίζει και την ικανότητα της δημιουργίας Πολιτισμού.

Το Ελληνικόν Αλφάβητον, στην πορεία των χιλιάδων ετών του ήταν αρχικά: Ιδεογραφικό, στη συνέχεια επινοήθηκε το Εικονογραφικό, έπειτα φθάσαμε στο Γραμμογραφικό, κατόπιν στο Συλλαβογραφικό (Γραμμική Α και Β) και τέλος καθιερώθηκε το ισχύον σήμερα Φθογγογραφικό, που είναι αξεπέραστο και στο οποίο οφείλεται η δημιουργία της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Οικουμενικού Πολιτισμού.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε, ως κόρην οφθαλμού, την Ελληνική Γλώσσα και να αντισταθούμε στην κακοποίησή της.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. απο τα μνημοννννννννια ποτε θα γλυτωσουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΝΙ, ΓΥΜΝΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ, ΓΙΑ Ν' ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ, ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΡΑ Θ' ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ? ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ......

  ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΟΤΣΑΛΑΝ, ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ.

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ??

  Ο ΜΙΣΤΕΡ ΦΙΛΗΣ, ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!!!

  ΣΙΓΑ- ΣΙΓΑ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΝΟΗΜΑΤΑ.....ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥ- ΟΥ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΟΡΟΠΗΔΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΣΤΗΝ
  ΧΟΥΡΜΜΑΔΙΑ !

  ΑΛΛΑ ΕΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΦΙΛΗΣ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΟΡΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΤΟΥΛΟΥΜΙΑΖΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ,
  ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ??

  ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ?? ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ.

  ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ- ΠΛΑΤΑΙΕΣ, ΝΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΕΡΜΝΗΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΜΒΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ !!!

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ - ΘΕΡΜΟΠΥΛΟΜΑΧΩΝ- ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ ? ΓΙΑΤΙ ????

  ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΗΡΩΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝ ΝΑ
  ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ !

  ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΠΛΙΤΕΣ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ " ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ" ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ" "ΣΑΛΑΜΙΝΑ"
  " ΠΛΑΤΑΙΕΣ ??"

  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ?

  ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ- ΜΙΚΡΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ. Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ?

  ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ!

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΕ ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο .....ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ ??

  ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΜΕ. ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΤΡΩΜΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΛΩΣΣΑΣ- ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.

  ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γ , Δ , Θ , Λ , Ξ , Π , Σ , Φ , Ψ , Ω
  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
  ΣΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΣ ;
  ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]