ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε αυτά τα αντικείμενα σπίτι σας, πετάξτε τα ΑΜΕΣΩΣ για το καλό σας!

Όταν μιλάμε για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να είναι πιο υγιής, συχνά κάνουμε αναφορά στην αγορά νέων πραγμάτων: ρούχα προπόνησης, όργανα γυμναστικής, υλικά για υγιεινές συνταγές και άλλα πολλά.

Αλλά η προσπάθεια για να είστε πιο υγιείς δεν αφορά μόνο την προμήθεια των σωστών πραγμάτων, αλλά και τον αποχωρισμό από κάποια άλλα που σας βλάπτουν καθημερινά.

Δείτε τι πρέπει να αποχωριστείτε το συντομότερο δυνατόν, και δεν αναφερόμαστε μόνο στα fast foods!…

Παλιά πλαστικά δοχεία/τάπερ φαγητού
Πετάξτε όποιο παλιό πλαστικό δοχείο φαγητού είναι από διάφανο, σκληρό υλικό και έχει την ένδειξη “7” ή “pc” ως μικρή σφραγίδα στην βάση του. Αυτά τα δοχεία μπορεί να περιέχουν την ουσία BPA. Αν και οι κατασκευαστές έχουν σταμτήσει την χρήση BPA στα νεότερα δοχεία από πολυανθρακικό, τα παλιά είναι πιθανό να έχουν ακόμα αυτή την επικίνδυνη ουσία. Τα πολλά πλυσίματα στις υψηλές θερμοκρασίες του πλυντηρίου πιάτων, αλλά και η χρήση τους στον φούρνο μικροκυμάτων, διευκολύνει την διαρροή της BPA στο περιεχόμενο του δοχείου. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, είναι προτιμότερο και πιο υγιές να επιλέγετε δοχεία από γυαλί.

Αποσμητικά χώρου
Αν και ορισμένες εταιρείες έχουν ανακοινώσει πρόσφατα ότι καταργούν την χρήση φθαλικών ενώσεων σε αυτά τα προϊόντα, οι οποίες χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στο άρωμα να παραμείνει περισσότερη ώρα στον χώρο, πολλά αποσμητικά χώρου (στερεά, σπρέι, και plug-ins) εξακολουθούν να περιέχουν αυτό το είδος των χημικών, τα οποία σε μεγάλες δόσεις μπορεί να έχουν επιβλαβείς επιδράσεις στην αναπαραγωγή ή την ανάπτυξη.

Φθαρμένα αθλητικά παπούτσια
Τα περισσότερα παπούτσια θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 480-640 χιλιόμετρα, λέει ο δρ Jason Karp, φυσιολόγος άσκησης και συγγραφέας του βιβλίου Running for Women. Για κάποιον που τρέχει τακτικά κάθε εβδομάδα, αυτό που είναι περίπου κάθε τρεις μήνες. Όταν τα παπούτσια φθαρούν, χάνουν την ικανότητά τους να απορροφούν τους κραδασμούς σε κάθε βήμα, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη πίεση να μεταδίδεται στους μυς, τα οστά και τους τένοντες, αυξάνοντας κίνδυνο για τραυματισμούς. Αν δεν τρέχετε τακτικά, τότε πρέπει να αλλάζετε τα αθλητικά σας παπούτσια περίπου κάθε έξι μήνες.

Φθαρμένη οδοντόβουρτσα
Αν βουρτσίζετε τα δόντια σας πρωί και βράδυ, όπως πρέπει να κάνετε, τότε οι τρίχες στην οδοντόβουρτσά σας είναι πιθανόν να έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν και να έχουν φθαρεί γρηγορότερα από ό,τι νομίζετε. Οι τρίχες συνήθως αρχίζουν να φθείρονται μετά από περίπου δύο μήνες χρήσης, γι ‘αυτό πρέπει να έχουν αντικατασταθεί το αργότερο μετά από τρεις μήνες. Οι φθαρμένες οδοντόβουρτσες είναι λιγότερο αποτελεσματικές στον καθαρισμό των δοντιών και στην ικανότητά τους να απομακρύνουν την πλάκα.

Παλιά μάσκαρα
Το υγρό makeup, συμπεριλαμβανομένης της μάσκαρας, μπορεί να γίνει εστία πολλών μικροβίων. Γι ‘αυτό πρέπει και να το αλλάζετε κάθε δύο έως τρεις μήνες μετά το άνοιγμα. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την μάσκαρα, μπορεί να μεταφέρετε μικρόβια επάνω στις βλεφαρίδες σας. Ταυτόχρονα μολύνετε και την ίδια την βούρτσα περισσότερο με νεκρά κύτταρα που υπάρχουν στο δέρμα ή τις βλεφαρίδες σας και τα βάζετε πίσω στο μπουκαλάκι, δηλαδή σε ένα υγρό περιβάλλον σε θερμοκρασία δωματίου, συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη περισσότερων βακτηρίων. Μια από τις κύριες λειτουργίες των βλεφαρίδων είναι να κρατούν βρομιές και μικρόβια μακριά από τα μάτια σας, έτσι είναι σημαντικό να διατηρείτε το μακιγιάζ σας όσο πιο καθαρό γίνεται.

loading...