Άνοιξε όλες τις «Κερκόπορτες»!

Του Θανάση Κ. 

    Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν προσέφερε τίποτε θετικό στη χώρα! Αλλά προσφέρει – ή προσπαθεί, τουλάχιστον – να προσφέρει τα πάντα σε όλους τους άλλους. Σε βάρος της χώρας.

    Τώρα πια αρχίζουμε να έχουμε τη συνολική εικόνα:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε όλες τις «Κερκόπορτες»…

    * Στο Σκοπιανό αναγνώρισε αυτό που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν διανοήθηκε ούτε καν να συζητήσει στο παρελθόν: «μακεδονικό» έθνος» και «μακεδονική» γλώσσα! Κι έτσι νομιμοποίησε τον «Μακεδονικό» αλυτρωτισμό σε βάρος της Ελλάδας.

    Πράγμα που θα το βρει η Ελλάδα μπροστά της στο μέλλον. Και πρέπει οι μελλοντικές κυβερνήσεις να το ακυρώσουν – ξεκινώντας από πολύ χειρότερες θέσεις…

    * Προσπαθεί να κλείσει και το θέμα της ΑΟΖ, με τρόπο που «νομιμοποιεί» τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Γιατί όταν προαναγγέλλει την «επέκταση» της Αιγιαλίτιδας Ζώνης από την πλευρά της Ελλάδας, στο Ιόνιο, στην περιοχή των Κυθήρων και ως την Εύβοια, ουσιαστικά αποδέχεται ότι το υπόλοιπο – δηλαδή το κυρίως Αιγαίο – είναι «ιδιαίτερη περίπτωση»!

    Όπως ακριβώς υποστηρίζει η Άγκυρα εδώ και 36 χρόνια (από το 1982)!

    Όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, δεν προχώρησαν ποτέ σε μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αφήνοντας έξω το Αιγαίο – ακριβώς για να ΜΗΝ αποδεχθούν de facto τις τουρκικές διεκδικήσεις.

    Γιατί ό,τι γίνεται αποδεκτό de facto, λίγο αργότερα είναι πιο εύκολο και επιβληθεί και de jure.

    Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις – και του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Σημίτη και του Κώστα Καραμανλή, και του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, δεν ήξεραν. Και «ξέρει» ο… Νίκος Κοτζιάς!

    Όλοι οι προηγούμενοι ήταν «άτολμοι». Και τα «τακτοποίησε» όλα ο Κοτζιάς με τον Τσίπρα! Ο Κοτζιάς που υμνούσε το σταλινικό καθεστώς Χόνεκερ στην Ανατολική Γερμανία και τελικά κατάφερε να… ξεκατινιαστεί με τους Ρώσους! Και ο Τσίπρας που νόμιζε πως Λέσβος και Μυτιλήνη είναι «ξεχωριστά νησιά»…

    Τι κατάντημα για τη χώρα!

    * Τέλος η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε ένα τεράστιο «όπλο» στην Τουρκία του Ερντογάν, να πιέζει την Ευρώπη και να εκβιάζει συνεχώς την Ελλάδα. Ανοίγοντας τα σύνορα (πρώτα στα νησιά του Αιγαίου – ύστερα και στον Έβρο), ώστε η Τουρκία να μας στείλει ενάμιση εκατομμύριο λαθρομετανάστες – και να απειλεί να στείλει άλλους τόσους, ανά πάσα στιγμή!

    Οι Ευρωπαίοι στην αρχή αιφνιδιάστηκαν, αλλά ύστερα έκλεισαν τα σύνορά τους. Όλοι οι Ευρωπαίοι – πλην ημών!

    Εμείς αντί να κλείσουμε τα σύνορά μας, μετατρέψαμε μεγάλο μέρος των πιο ευαίσθητων παραμεθόριων περιοχών μας σε hot spots, όπου στοιβάζονται μιλιούνια λαθρομεταναστών, εγκληματούν – κατά εαυτών και αλλήλων – εκθέτουν τη χώρα διεθνώς και πιέζουν να τους αφήσουμε να μετακινηθούν προς τα ενδότερα, αλλάζοντας – ή απειλώντας να αλλάξουν – τη δημογραφική σύνθεση της Ελλάδας.

    Πρόκειται για αληθινή άοπλη εισβολή!

 

    Για το «άοπλη» μην είστε και τόσο σίγουροι πια. Ο ξένος Τύπος μιλάει για πλήρη επιβολή συμμοριών που ελέγχονται, με τη σειρά τους, από διακινητές και τζιχαντιστές μέσα στα hot spots. Επί ελληνικού εδάφους…

    Για το «εισβολή» μην έχετε καμία αμφιβολία: Δεν κάνουν κουμάντο οι ελληνικές αρχές. Τελεία και παύλα…

    Γυναίκες και παιδιά βιάζονται καθημερινά, άνθρωποι ξυλοκοπούνται και σκοτώνονται…

    Τι κάνει η Αστυνομία; Τι κάνει το Λιμενικό; Τίποτε!

    Γιατί απλούστατα δεν είναι σε θέση να επιβάλουν την τάξη. Ούτε να συλλάβουν τους ενόχους. Απλά δεν έχουν τον έλεγχο…

    Πρόκειται περί «εισβολής»!

    Οι λαθρομετανάστες και οι «αλληλέγγυοι» που τους «διαχειρίζονται» καταστρέφουν ελληνικά θρησκευτικά σύμβολα και ξωκλήσια στα νησιά μας! Κανείς δεν τους εμποδίζει. Μας «παραγγέλνουν» μάλιστα, να μη τα αποκαταστήσουμε, γιατί… «προσβάλουμε» τους λαθρομετανάστες! Ήλθαν με το έτσι θέλω, τώρα θα μας επιβάλουν να ξηλώσουμε και τα ξωκλήσια μας. Κανονική εισβολή…

     

    Για να καταλάβετε – εξ αντιδιαστολής – τι συμβαίνει σήμερα, θα σας αφηγηθώ τρία περιστατικά που συνέβησαν επί κυβέρνησης Σαμαρά. Και που δείχνουν ότι ακόμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μια κυβέρνηση μπορεί να κάνει πολλά – αν έχει αντίληψη εθνικού συμφέροντος. Που ο Τσίπρας προφανώς ΔΕΝ έχει…

    –Πρώτο περιστατικό. Από το Μάϊο του 2012 πριν ακόμα αναλάβει ο Σαμαράς (ανέλαβε τέλη Ιουνίου της χρονιάς εκείνης), η κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία είχε βγάλει σε «διεθνή δημοπρασία» για έρευνα, «θαλάσσιο οικόπεδο» μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ νότια από το Καστελόριζο…

    Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς, από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να ειδοποιήσει επίσημα τον Διεθνή Οργανισμό για το Δίκαιο της Θάλασσας (υπό την Αιγίδα του ΟΗΕ) ότι αυτή η περιοχή βρίσκεται μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ (βάσει του Δικαίου της θάλασσας) και η Τουρκία δεν είχε καμία δικαιοδοσία να παραχωρήσει σε διεθνείς εταιρίες δικαιώματα έρευνας ή εξόρυξης.

    Αμέσως οι μεγάλες εταιρίες που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την τουρκική δημοπρασία αποσύρθηκαν!

    Δεν ανακηρύξαμε τότε δική μας ΑΟΖ, αλλά πετύχαμε να σταματήσουμε την καταπάτησή της από την Τουρκία. (Γιατί, αν έπαιρνε συμβόλαιο από τους Τούρκους η ΕΧΧΟΝ-Mobil, άντε βγάλε την μετά…)

 

    –Δεύτερο περιστατικό: Η κυβέρνηση Σαμαρά ξεκίνησε τον «άξονα» Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο. Όχι απλώς ως «σύσφιγξη σχέσεων» ανάμεσα στις τρείς χώρες. Αλλά ως στρατηγική σύγκλιση ανάμεσά τους!

    Για πρώτη φορά στα μεταπολεμικά χρόνια, η Ελλάδα έκανε στρατηγικό άξονα – μαζί με την Κύπρο – με τρίτη χώρα της περιοχής, που δεν ανήκει ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. (Για την ακρίβεια κάτι αντίστοιχο είχε επιχειρηθεί στα μέσα της δεκαετίας του ’50 μεταξύ Ελλάδος και της ενιαίας τότε Γιουγκοσλαβίας. Αλλά δεν πήγε μακριά. Ενώ τώρα ο άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, άντεξε…)

    –Τρίτο περιστατικό: Η κυβέρνηση Σαμαρά, το Νοέμβριο του 2014, έκανε και δεύτερο παρόμοιο βήμα: Με το «τρίγωνο» στρατηγικής σύγκλισης Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου, αυτή τη φορά!

    Ο Πρόεδρος της Σίσι είχε μόλις ανατρέψει τον ισλαμιστή Μόσι στην Αίγυπτο, αλλά βρισκόταν απομονωμένος και από τους Ευρωπαίους και από τους Αμερικανούς (που τότε στήριζαν ακόμα τα «απόνερα» της Αραβικής Άνοιξης). Το στρατηγικό τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου ήταν μεγάλη ανάσα για τη σταθεροποίηση του Σίσι, τότε. Και εκείνος ανταπέδωσε υπογράφοντας κοινό ανακοινωθέν στο Κάϊρο, ενώπιον του Σαμαρά και του Προέδρου της Κύπρου Αναστασιάδη, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα-Κύπρο και Αίγυπτο. Δηλαδή στην περιοχή που εγείρονται οι πιο σημαντικές αξιώσεις της Άγκυρας σε βάρος της Ελληνικής ΑΟΖ (νοτίως του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης).

    Ήταν η πρώτη φορά που η Αίγυπτος δεχόταν να συζητήσει από κοινού οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα και την Κύπρο – χωρίς την Τουρκία!

 

    Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν η στάση των Αμερικανών έναντι του Σίσι και του Ισραήλ άλλαξε. Έγινε πολύ πιο φιλική, λόγω νίκης του Τράμπ στην Ουάσιγκτων. Το «σύστημα» της κας Χίλαρυ που στήριζε την «αραβική άνοιξη» ήδη περιθωριοποιείται…

    Η πολιτική Σαμαρά εκείνης της περιόδου πολλαπλά δικαιώθηκε. Αλλά ούτε το Ισραήλ ούτε η Αίγυπτος θέλουν να κάνουν το «επόμενο βήμα» με την Ελλάδα. Γιατί απλούστατα δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα!

    Ξέρουν πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν πίσω από πολλές «ακτιβιστικές» δραστηριότητες υπέρ των ισλαμιστών. Με σημαντικότερη, το αιματηρό περιστατικό με το στολίσκο Μαβί-Μαρμαρά το 2010: Το είχε οργανώσει η Τουρκία, για να πλήξει το Ισραήλ, σε συνεργασία με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» τότε, που είναι σήμερα ο κύριος εχθρός της κυβέρνησης Σίσι στην Αίγυπτο.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ το υποστήριξε αποφασιστικά…

    Αλλά τέτοιου είδους «ακτιβισμοί» στην εξωτερική πολιτική είναι κανονικές προβοκάτσιες. Δηλαδή έμπρακτες προκλήσεις.

    Όπου «προβοκάτσια», μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ!

    Όπου γάμος και γιορτή, η Βασιλω πρώτη…

    Τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Αιγύπτιοι, κρατούν ακόμα ανοιχτή την πόρτα για τριγωνική στρατηγική σύγκλιση ανάμεσα στις χώρες τους και το «δίδυμο» ελληνικό πακέτο Ελλάδας-Κύπρου.

    Αλλά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα για το επόμενο αποφασιστικό βήμα δεν έχουν…

 

    –Τέλος ο Σαμαράς είχε θωρακίσει τα σύνορα. Ο «φράχτης» στον Έβρο ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΓΑΠ και συνεχίστηκε επί κυβέρνησης Παπαδήμου. Μετά τις ανοησίες του Ραγκούση που περιέφερε του λαθρομετανάστες από την Κρήτη στο κέντρο Αθηνών και πίσω πάλι, κάποιοι στην τότε κυβέρνηση αφυπνίστηκαν. Πρωταγωνιστικό ρόλο για τη δημιουργία του φράχτη έπαιξε ο στρατηγός Φραγκούλης, αλλά και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τότε, Χρίστος Παπουτσής. Το έργο όμως τελείωσε και έγινε «επιχειρησιακό» – δηλαδή λειτούργησε πλήρως – στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Σαμαρά.

    Αμέσως οι ροές από εκεί σταμάτησαν. Και λίγο αργότερα, άρχισαν να περνάνε από τις θαλάσσιες «διόδους»: από τα νησιά του Αιγαίου (αφού δεν μπορούσαν πια να περάσουν από τον Έβρο).

    Επί Σαμαρά, όμως, έκλεισαν και οι δίοδοι από τα νησιά. Με «ενεργητικές πολιτικές» φύλαξης – και με push backs ακόμα («απωθήσεις»).

    Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε τότε η «Αμυγδαλέζα» όπου μάζευαν τους λαθρομετανάστες, τους κρατούσαν υπό περιορισμό μέχρι που μόνοι τους αποφάσιζαν να φύγουν για τις πατρίδες του. Ήταν κρατούμενοι – ακριβώς γιατί ήταν παράνομοι…

    Αλλά σε συνθήκες ανθρώπινες. Καμία σχέση με τα σημερινά hot spots!

    Και στο τέλος έφευγαν…

    Κι έτσι την εποχή εκείνη μειώθηκε συνολικά ο αριθμός των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα κατά 270 χιλιάδες μέσα σε δυόμιση χρόνια! Οι Ευρωπαίοι «γκρίνιαζαν» ενίοτε, αλλά μέχρις εκεί. Ήξεραν ότι τα σύνορα της Ευρώπης από την Ασία φυλάγονταν αποτελεσματικά.

    Κι όταν ξέσπασαν οι μεγάλες πιέσεις, τα κύματα των λαθρομεταναστών άρχισαν να καταφθάνουν προς την Ευρώπη από τις ακτές της Ιταλίας. Μέσω Μάλτας…

    Γιατί από την πλευρά της Ελλάδας ο Σαμαράς τα είχε κλείσει τότε…

    Μετά ήλθε ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορά μας – κι όλα έπρεπε να σχεδιαστούν από την αρχή. Με την Ελλάδα ωστόσο να έχει παραλύσει. Και να βιώνει σήμερα αληθινή εισβολή στο έδαφός της…

    Ο Τσίπρας αποδυνάμωσε τη χώρα από κάθε άποψη!

    Άνοιξε όλες τις «Κερκόπορτες»!

    Έπαιξε το παιγνίδι των Σκοπιανών, έπαιξε το παιγνίδι των Τούρκων, έπαιξε το παιγνίδι όλων εκείνων που θέλουν να μετατρέψουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλα τα εθνικά κράτη της Ευρώπης σε – ανοιχτούς και ανεξέλεγκτους – «χώρους» υποδοχής λαθρομεταναστών! Για να «σπάσουν» έτσι τα εθνικά κράτη. Για να ελέγχουν καλύτερα τις «περιοχές» και τους ετερόκλητους – πλέον – πληθυσμούς.

    Για να κάμπτουν ευκολότερα τους κανόνες των δημοκρατίας.

    Το καλό είναι ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες – και στις ΗΠΑ – αυτό δεν προχωράει!

    Ήδη προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις και ανατροπές πολιτικών συσχετισμών.

    Το κακό είναι ότι προχώρησε στην Ελλάδα.

    Κι άντε να δούμε πώς θα το «μαζέψουμε»…

    ΥΓ Τη ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν την έχουμε πάρει χαμπάρι.

    Κι αν θέλουμε να ακυρώσουμε τα αποτελέσματα της ζημιάς αυτής, πρέπει όχι απλώς να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να συντριβεί στις επόμενες εκλογές.

    Η απλή ήττα του δεν φτάνει.

    Και η συντριβή του ακόμα δεν αρκεί, αν αυτοί που έλθουν στη διακυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει τι ερείπια τους αφήνει πίσω του…    

loading...