Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά Μ.Σάλα και Γ. Προβόπουλου για απιστία

Ποινική δίωξη κατά του Μιχάλη Σάλλα και του Γιώργου Προβόπουλου ασκήθηκε με παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Σε βάρος του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος υπάρχει η βαρύτατη κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και για ηθική αυτουργία στο αδίκημα σε βάρος του πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς.

Η δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και αφορά τα αποθεματικά Ασφαλιστικών Ταμείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου τα οποία φέρεται να μην προστάτευσε ως όφειλε η ΤτΕ με αποτέλεσμα να χαθούν εκατομμύρια προς όφελος της Τράπεζας Πειραιώς.

Μαζί με τους δύο πρώην επικεφαλής της ΤτΕ και της Πειραιώς, διώκονται και στελέχη της ΤτΕ κατά το επίδικο χρονικό διάστημα (πρώτο εξάμηνο του 2009) καθώς και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, ανάμεσα στα οποία είναι και ο τότε αντιπρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος, Θεόδωρος Πανταλάκης

Παράλληλα η δίωξη στρέφεται και σε βάρος του Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χρηματαγορών της Τράπεζας Πειραιώς, ως αρμόδιου υπηρεσιακού στελέχους την επίμαχη περίοδο, Αθανάσιο Αρβανίτη.

Η δίωξη βασίστηκε σε πόρισμα της επίκουρης Οικονομικής εισαγγελέως Ελένης Μιχαλοπούλου, η οποία διενήργησε την σχετική έρευνα και κατέληξε ότι οι χειρισμοί της ΤτΕ και της Πειραιώς οδήγησαν σε ζημία του Κοινού Κεφαλαίου (ΚΚ).

Σύμφωνα με τα πορίσματα της εισαγγελικής έρευνας η Τράπεζα Πειραιώς κέρδισε συνολικά 40.593.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το δια ταύτα του εισαγγελικού πορίσματος η ΤτΕ ως διαχειριστής του ΚΚ όχι μόνο παρέβη τους κανόνες διαχείρισης που έθεσε ο νόμος, η πολιτική της και οι αρχές χρηστής διαχείρισης , των χρηστών ηθών και του κοινωνικοοικονομικού σκοπού της διαχείρισης, αλλά η παράβαση αυτή έγινε κατά αντικειμενική κρίση προφανώς, πρόδηλα, κατά κατάχρηση της διαχειριστικής εξουσίας αντίθετα προς τα συμφέροντα και το σκοπό του ΚΚ .

Την εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν μηνυτήριες αναφορές Ασφαλιστικών φορέων και ΝΠΔΔ, των οποίων τα διαθέσιμα αποτελούν το Κοινό Κεφάλαιο (ΚΚ) που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Nα θυμίσουμε ότι χθες, ο Μιχάλης Σάλλας μίλησε για προσπάθεια στοχοποίησής του, η οποία «δεν θα τελεσφορήσει λόγω έλλειψης ζημίας της τράπεζας» σε δήλωσή του.

Ειδικότερα, και μετά από πληροφορίες στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, για την οποία ο ίδιος δεν έχει λάβει ωστόσο, επισήμως γνώση, ο κ.Σάλλας, δήλωσε:

«Πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι έχει ασκηθεί και σε βάρος μου ποινική δίωξη για ακίνητα που είχε αγοράσει με διαδικασίες τυπικές και διαφανείς η Τράπεζα Πειραιώς το 2006. Με εξίσου διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες πώλησε τα ακίνητα αυτά, δέκα χρόνια μετά στην τιμή που τα είχε αποκτήσει, δηλαδή χωρίς καμία ζημία και μάλιστα αφού εν τω μεταξύ τα ιδιοχρησιμοποίησε για δέκα χρόνια εγγράφοντας και σημαντικά κέρδη.
Το γεγονός ότι η αγορά των ακινήτων δεν έχει προξενήσει ζημία στην Τράπεζα Πειραιώς έχει
επιβεβαιώσει και η Τράπεζα της Ελλάδος σε σχετικό έλεγχό της.
Μολονότι μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχω λάβει επισήμως γνώση της δίωξης και του πορίσματος στο οποίo βασίζεται, δεν θεωρώ τυχαίο το χρόνο άσκησής της αφού συμπίπτει με την ανακοίνωση των νέων επενδυτικών μου σχεδίων.
Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για μία προσπάθεια στοχοποίησής μου, η οποία είμαι βέβαιος πως δεν θα τελεσφορήσει λόγω της έλλειψης ζημίας της Τράπεζας. Λυπάμαι ωστόσο για το γεγονός πως μαζί μου, αδίκως ταλαιπωρούνται 30 ακόμη άνθρωποι της αγοράς και στελέχη
της Τράπεζας Πειραιώς».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. μην τα πιστευετε αυτα .τα μεγαλα κεφαλια των τραπεζων,των υπουργιων και των πολιτικαντιδων προστατευονται πληρως απο τους εξωτερικους εργοδοτες τους,διοτι ειναι αυτοι που τους εχουν αναθεσει την δουλεια.χρονια πολλα ασ προσεχαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι εισαγγελεις και μαλακιες, μαντελης τσουκατος οι ανθρωποι ειπαν μονοι τους οτι τα "πηραν". Στα δυο βαρεια καθεστοτικα ονοματα που αναφερεται το αρθρο συγνωμη θα ζητησουν οι εισαγγελεις
  Αυτη η υπτθεση αλλα και ολες οι αλλες θε "σερνονται" μεχρι τις εκλογες, και συρταρι ματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. επί προσθέτως. ο Σάλας ευθύνεται για την καταστροφή των μετόχων που για να πάρει τζάμπα τις τράπεζες, εισέβαλε στις τράπεζες το σύστημα της καλής και κακής τράπεζας παίρνοντας τες αντί πινακίου φακής,
  με αποτέλεσμα την πτώχευση και την οικονομική καταστροφή των μετόχων,
  Δεν πρέπει να απολογηθεί ο Σάλας για αυτό το έγκλημα;; γιατί βρωμάει από πολύ μακρυά, ,,ε,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]