Ο πύρινος Λαβρόφ ταπώνει τις ΗΠΑ για τις επίθεσεις του ΝΑΤΟ σε Σερβία, Ιράκ, Λιβύη

Ο Λαβρόφ ανέφερε την επίθεση το 1999 κατά της Γιουγκοσλαβίας (Σερβία και Μαυροβούνιο), η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συγκατάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Με αφορμή τη Συρία, μιλήσαμε για τα ιστορικά γεγονότα και ο Rex μου είπε ότι ήταν ένας νέος άνθρωπος στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, και δεν ήθελε να ασχοληθεί με το παρελθόν. Ωστόσο, ο κόσμος είναι τέτοιος που, αν δεν μάθουμε από την ιστορία, δεν θα πετύχουμε τίποτα στο μέλλον» είτε ο Λαβρόφ, δήλωσε σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson στη Μόσχα την Τετάρτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρώσος διπλωμάτης σχολίασε πως ο πρώην Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, «λόγω του οποίου το ΝΑΤΟ ξεκίνησε έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης και, συνεπώς, παραβίασε με βάναυσο τρόπο τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι,».
«Η (TV) Avala (κοντά στο Βελιγράδι) βομβαρδίστηκε, το οποίο ήταν ένα στρατιωτικό έγκλημα σύμφωνα με όλες τις ερμηνείες της Σύμβασης της Γενεύης, πολικατοικίες αμάχων της πόλης βομβαρδίστηκαν, η πρεσβεία της Κίνας είχε γίνει στόχος, γέφυρες και τα τρένα. Ήταν μόνο μετά από δύο μήνες, όταν ήδη είχαν βομβαρδιστεί οι κυρίως στόχοι«, δήλωσε ο Λαβρόφ.

Έδωσε περισσότερα παραδείγματα: τον πρώην ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος απαγχονίστηκε μετά την εισβολή στο Ιράκ, και τη δολοφονία του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.

«Έχουμε ήδη δει τα πειράματα του ΝΑΤΟ που αποσκοπούν στην ανατροπή ενός «δικτάτορα»(ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ) και γνωρίζουμε πολύ καλά πώς δεν τελειώνειποτέ ευχάριστα. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια θετικά παραδείγματα. Γι ‘αυτό, όταν πρόκειται για τη Συρία, η Ρωσία δεν παίζει στην κάρτα ενός ατόμου, όπως ο Άσαντ , αλλά τάσσεται υπέρ της συμφωνίας από όλα τα εμπόλεμα μέρη. Ο διάλογος πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς, ενώ η τύχη της χώρας θα πρέπει να επιλυθεί αποκλειστικά από τους Σύρους «, κατέληξε ο Ρώσος υπουργός.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][bsummary]
Loading...

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]