Τι απαντά ο Γ. Παπανδρέου για τη δικογραφία σχετικά με χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ

Σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από το Γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου το 2014 όταν έγινε γνωστό ότι διερευνάται από τη Δικαιοσύνη συγκεκριμένη υπόθεση ΜΚΟ, παραπέμπει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών,
αφότου έγινε γνωστό πως ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής απέστειλε στη Βουλή δικογραφία σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις πέντε Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και Ανώνυμων Εταιρειών, που φέρονται να είχαν υπογράψει την περίοδο 2001 - 2003, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο υφυπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου αναφέρεται πως όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών μπήκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες, ενώ τονίζεται πως «η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να τον εμπλέξουν με την υπόθεση διά της πλαγίας, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα».
Η ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου
Την περιόδο κατά την οποία ηγείτο του Υπουργείο Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, με δική του πρωτοβουλία, όχι μόνον τέθηκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες, αλλά και προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ.
Με αυτό το θεσμικό πλαίσιο:
Οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια των ΜΚΟ.
Θεσπίστηκε η τήρηση Ειδικού Μητρώου ΜΚΟ καθώς και η διαδικασία αξιολόγησης και εγγραφής σε αυτό.
Τέθηκαν για πρώτη φορά προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ.
Συστάθηκε Επιτροπή Πιστοποίησης και Αξιολόγησης των ΜΚΟ.
Συγκροτήθηκε Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή ΜΚΟ. Τα συμπεράσματα των συνεδριάσεων της Επιτροπής περιλαμβάνονται σε έκθεση η οποία αποστέλλεται στη Μόνιμη Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας  της Boυλής των Ελλήνων.
Επίσης υπενθυμίζεται ότι, η Οικονομική Αστυνομία η οποία και ανέλαβε αρχικά την έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Η Δικαιοσύνη από την πλευρά της, ορθώς διερευνά κάθε υπόθεση. Πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.
Όλα τα άλλα, μεταξύ των οποίων και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να εμπλέξουν διά της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου με την υπόθεση, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Και σε κάθε περίπτωση, είναι περισσότερο από εμφανές, γιατί κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά, λόγω και έργω.
Αλλά και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες, εκτίθενται.
Αν κάτι δεν μπορούν να αποδεχθούν, είναι ότι όλη η διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου συνδέεται με παρεμβάσεις που αφορούν τη διαφάνεια, την ευνομία, την ισονομία, τη λογοδοσία, τον έλεγχο και επιλογές που ενισχύουν το κράτος δικαίου, μεταξύ των οποίων, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, οικονομικοί εισαγγελείς, οικονομική αστυνομία, ό,τι δηλαδή αποδίδει καρπούς σήμερα, αλλά και διαύγεια, ανοιχτή - ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Τέλος, ελπίζουμε πως το γεγονός ότι ορθώς ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη μια ΜΚΟ, δεν θα αποτελέσει ευκαιρία για κάποιους να πλήξουν την ιδέα της αυτοοργάνωσης και του εθελοντισμού, ούτε και τα κινήματα των πολιτών, που παγκοσμίως αποτελούν μια ήρεμη δύναμη προώθησης του κοινού καλού για κάθε κοινωνία και για κάθε χώρα».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΜΑΚΑΚΑ.......ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ.....ΠΙΤΟΥΡΑ....ΑΥΤΟ ΕΝΟΟΥΣΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο....ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΟΥΤΑΡΕ........ΜΚΟ....ΤΗΣ ΜΑΜΑΚΑ ΣΟΥ.......ΤΟΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.......ΤΟ....ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ........ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ....ΕΤΣΙ;......ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ......ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩ....Ε Ξ Ω.......ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΟ Δ Ν Τ.......ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥ....ΙΩΑΝΝΙΔΗ......ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.........ΠΡΟΔΟΤΗ.....ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΙΝΕ Ι ΚΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αφου είναι εθελοντές , απλά να μην ξαφρίζουν τα κρατικά ταμεία, Ας μας πεί ο κύριος Γιώργης, η μητερα του είχε ΜΚΟ για την ισότητα των γυναικών [ή κάπος έτσι] είχε πάρει και πόσα εκατομμύρια από το
  Ελληνικό δημόσιο , ας το ψάξει ο κύριος εισαγγελέας ή ο κύριος Κοντονής, δουλειά τους είναι,,,,
  Ομοίως και για την ΜΚΟ ACTION AID, πόσα εκατομμύρια έχει πάρει, το ένα είναι γνωστό, 900 χιλ, ευρώ , υπάρχουν άλλα και που πήγαν;
  Πρέπει κάποτε να μπει σειρά και να αποδειχτεί ότι αυτή η χώρα δεν ανήκει σε κανέναν, αλλά σε Όλους,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εδω χρειαζεται Νικος Βραχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥ....ΣΑΝ ΜΑΝΕΚΕΝ ΓΙΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΤΤΑΤΟΝ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΧΑΙΡΕΥΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]