ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ…

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΩΝ



Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Το κυριότερο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι πως η πλειοψηφία των Πολιτών της στερείται οράματος, ιδανικών και αρχών,

λόγω της υποβαθμισμένης παιδείας – η οποία δεν τους εξηγεί καν τον τρόπο, με τον οποίο το Έθνος τους δημιούργησε έναν θαυμαστό πολιτισμό, ούτε πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, για να αποκτήσει το δικαίωμα και για να έχει την τιμή να αποκαλείται Έλληνας.

«Η ευημερία ενός Έθνους αποτελεί συνέπεια της ανεξαρτησίας του, η ανεξαρτησία του αποτελεί συνέπεια της πολιτικής ισχύος του Κράτους, ενώ η πολιτική ισχύς του Κράτους αποτελεί συνέπεια μίας δυναμικής εξωτερικής και συμμαχικής πολιτικής – οι οποίες, με τη σειρά τους, αποτελούν συνέπεια μίας συντονισμένης, οργανωμένης και επίσης δυναμικής εσωτερικής πολιτικής που πρέπει να βασίζεται στην ενδυνάμωση της οικονομικής και στρατιωτικής ισχύος του Κράτους.
 Το συγκεκριμένο συμπέρασμα είναι μία πανάρχαια αρχή και σταθερά, επάνω στην οποία βασίστηκαν όλα τα Έθνη του πλανήτη που κάποτε μεγαλούργησαν – έχοντας καταφέρει, έστω, να επιβιώσουν έως τη σημερινή εποχή.
Βασικός εθνικός χώρος τώρα για ένα Έθνος είναι εκείνος ο γεωγραφικός χώρος, στον οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά στα βάθη της ιστορίας ένας λαός – έχοντας κατοικήσει, αναπτυχθεί και δημιουργήσει κάποιου είδους πολιτισμό, πριν οι άνθρωποι που αποτελούν τα μέλη του συγκεκριμένου Έθνους αρχίσουν να δημιουργούν αποικίες εκτός του βασικού αυτού εθνικού χώρου. 
Όσον αφορά τον Ελληνισμό, ο βασικός εθνικός του χώρος ήταν ανέκαθεν ο σημερινός, μαζί όμως με τη Β. Ήπειρο, με τα παράλια της Μικράς Ασίας, το Βόσπορο, την Ανατολική Θράκη και την περιοχή του Πόντου – ενώ η Κύπρος αποτέλεσε μία αποικία του αρχαίου Ελληνισμού, η οποία όμως διατήρησε τον ελληνικό της χαρακτήρα έως και τη σημερινή εποχή.
Ο απώτερος στόχος τώρα ενός Έθνους που έχει συρρικνωθεί γεωγραφικά, θα πρέπει να είναι η ισχυροποίηση του για την ανάκτηση των χαμένων του εδαφών – ενώ η μετατροπή του σε αποικία, όπως είναι σήμερα η Ελλάδα, αποτελεί μία τεράστια απειλή για το μέλλον του, αφού έτσι κινδυνεύει να καταλήξει στα σκουπίδια της ιστορίας. 
Το κυριότερο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι πως η πλειοψηφία των Πολιτών της στερείται οράματος, ιδανικών και αρχών, λόγω της υποβαθμισμένης παιδείας – η οποία δεν τους εξηγεί καν τον τρόπο, με τον οποίο το Έθνος τους δημιούργησε έναν θαυμαστό πολιτισμό, ούτε πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, για να αποκτήσει το δικαίωμα και για να έχει την τιμή να αποκαλείται Έλληνας».
Επικαιρότητα
Με κριτήριο τα παραπάνω, φαίνεται πως υπάρχουν ακόμη Έλληνες με παιδεία, οι οποίοι τολμούν να πουν την αλήθεια για την πατρίδα τους και να ονειρευτούν – καθώς επίσης να έχουν ένα συλλογικό όραμα και όχι μόνο προσωπικούς στόχους. 
Το γεγονός αυτό, με δεδομένη την εξαιρετικά δύσκολη θέση της Ελλάδας σήμερα, η οποία έχει μετατραπεί σε άβουλη αποικία χρέους, κινδυνεύει η εδαφική της ακεραιότητα από πολλές πλευρές, ενώ πιέζεται αφόρητα από τους δύο βασικούς της εχθρούς, από τη Γερμανία και την Τουρκία, είναι πραγματικά εντυπωσιακό – με την έννοια πως οι περισσότεροι Έλληνες έχουν σκύψει πια το κεφάλι, ανησυχούν για το μέλλον τους και φοβούνται μήπως η χώρα χρεοκοπήσει ξανά, με οδυνηρά αποτελέσματα για το βιοτικό τους επίπεδο, οπότε μόνο να ονειρεύονται και να έχουν εθνικά οράματα δεν τολμούν.
Την ίδια στιγμή άλλοι, νέοι κυρίως Έλληνες, εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα, επιλέγοντας να επιβιώσουν σε κάποιο άλλο κράτος ως οικονομικοί μετανάστες – προκαλώντας μία τεράστια ζημία στην οικονομία μας που συνεχίζει να επιδοτεί την Ευρώπη αιμορραγώντας, παρά το ότι ευρίσκεται στην άκρη του γκρεμού. 






loading...