Ανεκτικοί με τους πρόσφυγες δύο στους τρεις Αθηναίους

Ανεκτικοί... μέχρι ενός ορίου μοιάζουν οι Αθηναίοι απέναντι στους πρόσφυγες.

Δύο στους τρεις παραδέχονται ότι η εγκατάσταση προσφύγων στη γειτονιά τους δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα.

Πάνω από τους μισούς, παρά την οικονομική κρίση, έδειξαν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα συμφωνούν με την εγγραφή προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία.

Ωστόσο, οι περισσότεροι διαφωνούν με τη δημιουργία τεμένους.

Απογοήτευση προκαλεί την ίδια στιγμή ότι είναι κατά τι περισσότεροι οι Αθηναίοι που θεωρούν ότι οι πρόσφυγες «μάλλον αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Ελλάδας» έναντι όσων πιστεύουν το αντίθετο.

Πρόκειται για μερικά από τα -ανά περιπτώσεις αντιφατικά- ευρήματα έρευνας κοινής γνώμης της Public Issue για το Παρατηρητήριο Προσφυγικών Ροών του Δήμου Αθηναίων, η οποία για πρώτη φορά φωτίζει τις απόψεις των Αθηναίων για το προσφυγικό ζήτημα. Παρουσιάστηκε χθες στο δημαρχιακό μέγαρο. Διεξήχθη μεταξύ Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016.

Αποτελεί μια τριπλή έρευνα, καθώς ταυτόχρονα εμπεριέχει την απογραφή του πληθυσμού των 1.600 προσφύγων που φιλοξενούνταν μεταξύ Δεκεμβρίου 2016-Ιανουαρίου 2017 στον Ελαιώνα και 901 που φιλοξενούνταν την εποχή εκείνη σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα (πρόγραμμα Υπατης Αρμοστείας ΟΗΕ), αλλά και το πώς οι ίδιοι νιώθουν στην Αθήνα.

Ας δούμε πρώτα, όμως, τη στάση των Αθηναίων απέναντι στην ενσωμάτωση των προσφύγων.
Στην ενότητα αυτή είναι συντριπτικό (72%) το ποσοστό των ερωτηθέντων που συμφωνεί ότι τα παιδιά των προσφύγων πρέπει να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία (διαφωνεί το 14%) και ομοίως (65%) όσων συμφωνούν με την εγγραφή προσφυγόπουλων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς (διαφωνεί το 16%).

Ομως, το 44% διαφωνεί με την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα (συμφωνεί το 40%). Αντιθέτως, η πλειονότητα των Αθηναίων (52%) που συμμετείχε στην έρευνα συμφωνεί με τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην πόλη (διαφωνεί το 28%).

Διχασμένοι είναι οι ερωτηθέντες αναφορικά με τον τόπο διαμονής των προσφύγων: το 43% δήλωσε ότι είναι προτιμότερο να ζουν σε διαμερίσματα στην πόλη, ενώ το 38% τάχθηκε υπέρ της διαμονής τους σε ειδικούς ξενώνες φιλοξενίας μόνο για πρόσφυγες.

Διχασμένοι επίσης εμφανίζονται οι Αθηναίοι σε θέματα παροχής αδειών εργασίας στους πρόσφυγες: το 50% είναι υπέρ, το 37% κατά.

Πάντως, το 54% εκτιμά ότι οι πρόσφυγες «μάλλον δεν μπορούν να ενσωματωθούν» στην ελληνική κοινωνία.

Σε σχετική ερώτηση, το 44% εξέφρασε τη γνώμη ότι οι πρόσφυγες «μάλλον αποτελούν απειλή» για την ασφάλεια της χώρας (δεν αποτελούν απειλή, απάντησε το 41%).

Και αυτό παρότι προκύπτει από την έρευνα ότι οι Αθηναίοι θεωρούν φιλήσυχους τους πρόσφυγες: το 66% θεωρεί πως η παρουσία τους στη γειτονιά τους δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, ποσοστό που αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο (51%) του ίδιου έτους.
Εμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες (παρέχοντας τρόφιμα, ρούχα κ.λπ.) δήλωσε ότι έδειξε το 57% των Αθηναίων, στάση που κυριαρχεί ακόμη και σε όσους δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες (55%) ή είναι άνεργοι (58%).

Ασφαλείς στη συντριπτική τους πλειονότητα δηλώνουν ότι αισθάνονται οι πρόσφυγες στην Αθήνα (93% στον Ελαιώνα, 97% στα διαμερίσματα).

Ακόμη δηλώνουν ότι δεν έχουν πέσει θύματα κάποιου περιστατικού ξενοφοβίας (88% στον Ελαιώνα, 97% στα διαμερίσματα).

Το 95% όσων μένουν στα διαμερίσματα δηλώνουν ότι έχουν καλές σχέσεις με τους γείτονές τους.

Οι πρόσφυγες που διαμένουν σε διαμερίσματα δήλωσαν ότι η βοήθεια που έχουν λάβει από τη στιγμή που έφτασαν στην Αθήνα ήταν κατά κύριο λόγο από τις ΜΚΟ (47%), Ελληνες πολίτες (16%), την Εκκλησία (10%) και τους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα (6%).

Οσον αφορά τους φιλοξενούμενους στον Ελαιώνα, ξεχωρίζει η δυσαρέσκεια του 90% για το φαγητό, αν και το 55% κρίνει τις συνθήκες διαβίωσης καλές.

Μόνο το 5% όμως δηλώνει ότι επιθυμεί να μείνει στην Ελλάδα. Το 60% επιθυμεί να πάει σε άλλη χώρα, κατά προτίμηση (61% εξ αυτών) στη Γερμανία.

Μέση ηλικία των προσφύγων που φιλοξενούνται είτε στον Ελαιώνα είτε στα διαμερίσματα είναι τα 20 χρόνια.

Κάτω των 18 ετών είναι το 48% και μόλις 1% άνω των 65 ετών. Απαριθμούν συνολικά 534 οικογένειες (33% νοικοκυριών είναι μονομελή) και οι περισσότεροι αρχηγοί των οικογενειών προέρχονται από αστικά κέντρα και μεσαία ή υψηλά εισοδήματα.

Το 65% έχει υποβάλει αίτηση για άσυλο.
Οι δηλώσεις του Καμίνη

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, συνολικά στην πόλη σήμερα φιλοξενούνται περίπου 18.000 πρόσφυγες: 2.500 στον Ελαιώνα, 1.600 σε διαμερίσματα μέσω της συνεργασίας του δήμου με την Υπατη Αρμοστεία, 2.500-3.000 σε καταλήψεις και οι υπόλοιποι σε διαμερίσματα με τη στήριξη ΜΚΟ.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε την ανάγκη ίσης κατανομής των προσφύγων ανά την ελληνική επικράτεια.

Ασκησε κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού, αλλά άφησε και αιχμές προς την ΚΕΔΕ για έλλειψη βούλησης συνεννόησης, λέγοντας ότι όσο η Ενωση των δημάρχων αδρανεί, «την κρίση πληρώνει η Αθήνα».

Τόνισε, τέλος, το αίτημά του να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για την αναλογική κατανομή των προσφύγων ανά την επικράτεια.
Στην αγορά της Αθήνας πηγαίνουν οι δαπάνες τους

Στην τοπική αγορά της Αθήνας κατευθύνεται ανά εβδομάδα ένα ποσό 132 ευρώ, κατά μέσο όρο, από τις δαπάνες μιας μόνο οικογένειας προσφύγων που διαμένει σε διαμερίσματα στην Αθήνα, χρήματα που διατίθενται κυρίως για την αγορά τροφίμων/ποτών και φροντίδας βρεφών.

Η πλειονότητα των νοικοκυριών των προσφύγων χρησιμοποιεί προπληρωμένες ή χρεωστικές κάρτες.

Αντίστοιχα, μια οικογένεια που διαμένει στον Ελαιώνα ξοδεύει 78 ευρώ την εβδομάδα, τα οποία διατίθενται κυρίως σε αγορά τροφίμων/ποτών και καρτών τηλεφωνίας.

Βεβαίως, η τοπική οικονομία ενισχύεται και από τα ποσά που καταβάλλονται για τα ενοίκια.

Μηδενικές είναι οι δαπάνες για εφημερίδες και περιοδικά.

Στον τομέα της πληροφόρησης προκύπτουν ενδιαφέροντα ευρήματα: το 72% των αρχηγών των 534 προσφυγικών οικογενειών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι δεν παρακολουθεί τις ειδήσεις στην Ελλάδα (κάθε ημέρα ή συχνά, απάντησε το 6%).

Πολύ πιθανό να οφείλεται και στο ζήτημα της γλώσσας.

Να σημειωθεί εδώ πάντως ότι το 55% των 534 οικογενειαρχών δήλωσε ότι δεν θέλει να μάθει ελληνικά.

Θέλει να μάθει το 22%, μαθαίνει ήδη ελληνικά το 19%, μιλά την ντόπια γλώσσα το 3%.

Ποτέ δεν παρακολουθεί τις ειδήσεις στη χώρα καταγωγής του το 22%.

Καθημερινή ενημέρωση για την επικαιρότητα στη χώρα του δηλώνει ότι έχει το 39%.
Συντάκτης:
Στέργιος Ζιαμπάκας
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

17 σχόλια :

 1. Στέργιος Μακάκας θα πρέπει να είναι το όνομά σου ΣΙΧΑΜΕΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕ....

  Εσείς στο ksipnistere, πάτε καλά που δημοσιεύετε τέτοιες μακακίες?????

  Μας θεωρείτε όλους ηλίθιους πια?

  Σε λίγο ΜΑΚΑΚΑ θα βγουν οι καραμπίνες. Που θα πας να κρυφτείς, πληρωμένο τομάρι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΦΟΒΟΙ.ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ,ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΝΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ,ΠΟΥ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ ΕΧΟΥΜΕ,ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΡΑΤΣΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΤΑ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΒΡΑ ΜΑΣ?ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ Η ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΕΣ.ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΓΟΣ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΩΠΑ ΩΠΑ.ΠΟΛΛΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΔΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΟΒΟΛΑΝΕ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΑΤΗ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΌΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρε, δεν κόβετε τις παπαριες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΡΕ ΑΛΗΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΡΕ ΠΑΛΙΟΚΟΥΜΟΥΝΙ ΑΡΧ...ΔΙ ΨΕΥΤΗ, ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ, ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΓΡΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΕΡΑΤΑ ΗΛΙΘΙΕ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΕΙΤΕ ΛΑΘΡΟ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΔΩΝ ΜΑΣ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ…

  ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ…
  https://www.youtube.com/watch?v=feoTpsWeYVc

  ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΧΙΑ ΚΑΖΑΚΗΣ,Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Νο2 ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ,ΠΟΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ,ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΠΑΛΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ..

  ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ Μ’ΑΥΤΟΝ..
  ΕΛΑΤΕ ΚΟΣΜΕ ΑΠΟ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ,ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΠΟΘΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΌΤΗΤΑ,ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Ο ΑΠΑΤΡΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ..

  ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΑΝΑΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΕΙ,ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ….

  ΕΛΑΤΕ ΕΛΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ/Π ΚΑΙ ΠΕΡΑ…

  ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΑΙΜΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ,ΕΖΗΣΑΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ,ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΗ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΓΚΕΣ,ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ,ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

  https://www.youtube.com/watch?v=pT9VluQGYzQ

  ΥΓ
  ΜΙΑ ΑΜΑΜΗΤΗ ΑΛΛΟΓΕΝΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ,ΝΕΟΤΑΤΗ 65ΡΑ ΕΚΡΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΤΕ....

  ΠΕΣΤΑ ΠΕΣΤΑ,ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ....!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Θετικά τα αποτελέσματα της έρευνας. Και στο σχολείο μας που έχουν έρθει προσφυγάκια, τα άλλα παιδιά παίζουν μαζί τους και βλέπεις ότι σιγά σιγά δημιουργούνται φιλίες. Ακόμη και παιδιά που την πρώτη εβδομάδα ήταν επιφυλακτικά απέναντί τους τώρα αρχίζουν και ξεθαρρεύουν και παίζουν μαζί τους. Πολύ θετικό βλέπω το ότι το 72% θέλει τα προσφυγάκια στο σχολείο. ΄Αλλωστε και στο σχολείο μας μόνο δυο τρεις γονείς πήγαν να κάνουν φασαρία αλλά όταν είδαν ότι κανείς δεν τους ακολουθούσε σταμάτησαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ 11.59 Μ.Μ.
   ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΚΑΙ Ο ΙΜΑΜΗΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΦΩΝΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ.

   Διαγραφή
  2. http://www.aetos-apokalypsis.com/2017/04/sthn-kina-apagoreusan-ta-mousoulmanika-onomata.html

   ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΤΑ… ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!
   ΕΚΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΑΖΟΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

   Διαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ 11,59 ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ,ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ.ΑΣ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΦΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ.ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΖΩΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΗΔΟΝΗΣ.Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ.ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΝ ΜΟΝΗΣ ΑΛΙΘΗΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ,ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΩΦΕΛΗΣΕ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?

   Διαγραφή
 8. ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙΑ,ΕΣΑΣ ΤΙ ΣΑΣ ΚΟΦΤΕΙ.ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΣΑΤΕ ΕΒΡΑΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΕΤΕΔΑΦΙΣΑΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΩΣ ΔΕ ΜΑΣ ΚΟΦΤΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ 1,26.ΠΩΣ ΔΕ ΜΑΣ ΚΟΦΤΕΙ.ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΠΟΥ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ.ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΑΓΩΔΕΣ ,ΝΑΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΑ ΚΑΛΙ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ?ΠΩΣ ΔΕ ΜΑΣ ΚΟΦΤΕΙ.ΜΑΣ ΚΟΦΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΦΤΕΙ.ΕΣΥ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΚΟΦΤΕΙ...

   Διαγραφή
 9. ....αυτό ακριβώς είναι η "ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ρε δεν θελουμε λυπηση .χρονια πολλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κάτω το κομμουνιστικό καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ !
  Ζητω η Ελλάδα, ζήτω η Δημοκρατία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. προσφυγες προσφυγες
  προσφυγες παντουουου
  και τα μυαλα στα καγκελα
  του Σιωνιστικου εχθρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πλούσιοι πλουσιοι
   σε κλέβουν σ' αδικούουουν
   μα οι φόβοι σου οι αναίτιοι
   τον πρόσφυγα κυνηγούν....

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]