Προσκύνημα Ρ.Τ.Ερντογάν στον τύμβο του Μωάμεθ τον Πορθητή που είχε αλώσει την Κωνσταντινούπολη!

Μετά την ολοκλήρωση του ιστορικού δημοψηφίσματος όπου πέτυχε την αλλαγή του πολιτεύματος της τουρκικής δημοκρατίας από προεδρευομένης σε προεδρική, αποφάσισε να
πραγματοποιήσει μια σειρά επισκέψεων, μεταξύ των οποίων και σε τύμβο αφιερωμένο στο Μωάμεθ τον Πορθητή (Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ) σε μία εξέλιξη με ιδιαίτερη σημειολογία απέναντι στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Ο Ερντογάν επισκέφτηκε ακόμα τα ταφικά μνημεία των Τουργκούτ Οζάλ, Αντνάν Μεντερές (που τον εκτέλεσαν στρατιωτικοί) και του  Νετσμεττίν Ερμπακάν, (ο οποίος ήταν ο πολιτικός μέντορας του Ερντογάν και ηγέτης του πρώτου ισλαμικού κόμματος το οποίο είχε βγει εκτός νόμο το 1998).

Η... περιοδεία του Ρ.Τ.Ερντογάν ξεκίνησε από τον τάφο του Τουργκούτ Οζάλ ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή και τάφηκε στην Κωνσταντινούπολη, δίπλα στο μαυσωλείο του Αντνάν Μεντερές, τον οποίο θαύμαζε... και συνεχίστηκε με επόμενη στάστη τον τάφο του πρώην πρωθυπουργού Νετσμεττίν Ερμπακάν.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, αμέσως μετά την  επίσκεψη στους τάφους πήγε και προσεύχήκε στο τζαμί του Σουλτάνου Εγιούπ.Στη συνέχεια βρέθηκε αργότερα στον τάφο του σουλτάνου Σελίμ.

Τον Ερντογάν συνόδευαν ο Πρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου Iσμαήλ Καχραμάν, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ, Μπεράτ Albayrak και ο  Προεδρικός Εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίμ.

Τελευταία στάση του Ρ.Τ. Ερντογάν ήταν το μνημείο του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή προκειμένου να διαβάσει το Κοράνι...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΑΑΑΑΑΑΑΑ!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΞΥΝΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΟΥΜΠΑΛΟ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]