Αποκαλυπτική έρευνα: Τι μισθούς παίρνουν οι Έλληνες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό

Ετήσιους μισθούς από 20 έως 40 χιλιάδες ευρώ εξασφαλίζει ένας στους τρεις Έλληνες πολίτες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της ICAP.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο ένας στους πέντε μπορεί να έχει ετήσιες απολαβές από 40 έως 60.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ημερησία, η έρευνα έδειξε ότι:

-Το 35% λαμβάνει ετήσιο μικτό μισθό από 21 έως 40 χιλιάδες ευρώ, ενώ σχεδόν το 20% κερδίζει από 41 έως 60 χιλιάδες ευρώ σε ετήσια βάση.

-Το 10% των Ελλήνων πολιτών λαμβάνει πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ και το 14% κερδίζει από 61 έως 100 χιλιάδες ευρώ.

-Το 86% έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό πάνω από έναν χρόνο πριν.

-Η τάση brain drain γίνεται πιο ήπια τον τελευταίο χρόνο, αφού μόλις 5% αναφέρει ότι μετανάστευσε τους τελευταίους 6-12 μήνες και το 9% πιο πρόσφατα.
-Περισσότεροι από τους μισούς εγκατέλειψαν την χώρα για να εργαστούν στο εξωτερικό έχοντας προηγούμενη εργασιακή εμπειρία στην Ελλάδα.

-Το 20%-25% των Ελλήνων έφυγε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές και βρήκε εργασία και το 10% δηλώνει ότι εγκατέλειψε την χώρα για να βρει δουλειά χωρίς να έχει προϋπηρεσία.

-Το 63% που μεταναστεύει στο εξωτερικό είναι ηλικίας 31-35 ετών (35%) ή λίγο μικρότεροι 26-30 ετών (28%).

-Ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 36-40 ετών (18%), οι πιο ώριμοι 41 ετών και πάνω (14%) και οι 20άρηδες (18-25 ετών με ποσοστό 5%).

-Ποσοστό 55% διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο, ενώ το 9% των έχει και διδακτορικό. Επίσης το 20% έχει πτυχίο ΑΕΙ, το 10% πτυχίο ΤΕΙ και μόλις to 6% δεν έχει αποκτήσει κάποιο πτυχίο.

-Το 66% των Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό είναι στελέχη επιχειρήσεων και οι περισσότεροι απασχολούνται σε εταιρείες του οικονομικού και ασφαλιστικού κλάδου, της πληροφορικής, είναι ερευνητές ή δραστηριοποιούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις.

-Το 53% είναι υπάλληλοι, σχεδόν ένας στους πέντε (17%) είναι προϊστάμενος και λιγότεροι είναι διευθυντές (7%), ανώτατα στελέχη (6%) και επιχειρηματίες (4%). Οι υπόλοιποι είναι νεοεισερχόμενοι (10%) ή κάνουν πρακτική άσκηση (3%).
Οι περισσότεροι Έλληνες που μεταναστεύουν για καλύτερη ποιότητα ζωής και ευκαιρίες καριέρας στο εξωτερικό, αναζητώντας αξιοκρατία και καλύτερες προοπτικές, επιλέγουν «one way ticket», αφού σε ποσοστό 42% υποστηρίζει ότι δεν σχεδιάζει να επιστρέψει ποτέ, ενώ το 51% δηλώνει απρόθυμο ακόμη και να συνεισφέρει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. 40 ΧΙΛ ΚΑΙ 60 ΧΙΛ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ 'ΑΡΧΙΔΑΤΟΥΣ''!! ΞΕΡΩ 3 ΑΤΟΜΑ Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΑΠΛΟΣ ΤΣΑΚΜΑΚΑΓΕ 3 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 1000- 1200 ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 350 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 30 ΜΕΤΡΑ ''ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ'' ΣΥΝ ΣΥΝ ΣΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΙΠ? ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΩ 5 ΕΥΡΩ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ Ο ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ. ΕΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΤΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ ΑΝ ΗΤΑΝ Τ.Ε.Ι Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΜΠΛΕΞΕ ΜΕ ''ΕΛΛΗΝΑ'' ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ''ΤΖΑΜΠΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΦΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 0300 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΛΑΝΤΖΑ ΚΑΘΘΡΙΣΜΑ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΠΑΤΑΝΕΝ ΚΡΕΜΥΔΕΝ ΛΑΧΑΝΕΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7-8 Η ΩΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΕΛΚΑ ΕΦΥΓΕ ΠΗΓΕ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΦΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΕΝ ΠΛΕΡΩΝΕΝ 420 ΕΥΡΟΥΧΤΕΝ ΓΙΑ 43 ΜΕΤΡΕΝ ΣΠΙΤΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙ ΔΟΥΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑΝ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΠΟΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΕΣ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΕΝ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΧΤΕΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΝΩΡΙΤΕΡΟΥΧΤΕΝ.. Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΧΑΣΙΚΛΑΚΟΣ ΕΔΩ ΤΕΜΠΕΛΟΥΧΤΕΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΕΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ 400 ΕΥΡΩ ΝΟΙΚΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΡΓΗΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΝ ΦΩΝΑΞΑΝΕΝ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΕ ΤΑ ΑΡΚΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΦΤΗΝΟ ΜΠΑΦΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΖΕΙ!!!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΩΣ Α ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΤΡΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Π.Χ? ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΝ ΧΑΡΥ ΚΛΙΝ ΠΑΛΙΑ ΠΑΛΙΑ ΣΕ ΔΙΣΚΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΟΤΝ ΕΙΧΕ ΑΟΥΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ο.Κ ΤΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΔΕ ΠΑ ΝΑΡΘΟΥΝ? ΚΙ'ΑΜΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΨΑΡΕΥΟΥΝ?.....ΣΩΣΤΟΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]