Η πεντάρα με… μπαλάρα και το «ταβάνι» του Παναθηναϊκού

Σύμφωνοι. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Τον ουραγό της Σούπερ Λίγκας. Για μισό λεπτό, όμως. Μιλάμε για την ίδια ομάδα που οι άλλοι «μεγάλοι» του πρωταθλήματος μας δυσκολεύθηκαν ιδιαιτέρως, για να την κερδίσουν…
Έτσι δεν είναι;

Επίσης, ανεξαρτήτως του αντιπάλου, αυτό που κρατάει κανείς από το εν λόγω 5-1 είναι πως το «τριφύλλι» έκανε μακράν την καλύτερη της εμφάνιση φέτος! Φοβεροί συνδυασμοί, ωραίες εμπνεύσεις. Και από γκολ, όμως, δεν έμεινε κανείς παραπονεμένος… Ενδεχομένως, ίσως, ο… Χουάντερσον!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Γκολ και… θέαμα, λοιπόν, που λέγαμε και παλιά! Με τον Παναθηναϊκό να βγάζει στο γήπεδο όλες του τις ποδοσφαιρικές αρετές, «προίκα» της σκληρής δουλειάς του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

Πραγματικά κρίμα που ο κόσμος δεν φρόντισε αυτή την φορά να βρεθεί μαζικά στο Ολυμπιακό στάδιο… Και για την ομάδα και την προσπάθειά της, αλλά και για τον ίδιο, που δεν είδε την αγαπημένη του ομάδα να βγάζει… πεντάσφαιρο και να «εκτελεί» τον Απόλλωνα.

Ο Φεντερίκο Μακέντα δείχνει ότι, όσο περνάει ο καιρός και αυτός «λύνεται», οι «πράσινοι» θα έχουν αυτό ακριβώς που θέλουν από το εννιάρι τους. Την αποτελεσματικότητα, δηλαδή, που χρειάζεται να έχει αυτό σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός…

Παράλληλα, ειδική μνεία αξίζουν τόσο ο Τάσος Χατζηγιοβάνης όσο και οι Εμιλιάνο Ινσούα και Ματίας Γιόχανσον. Ο πρώτος για τον ρόλο του… σερβιτόρου και οι άλλοι δύο για τα γκολ που πέτυχαν. Το πρώτο για τον Αργεντινό, το… τέταρτο για τον Σουηδό. Και φυσικά, την εν γένει παρουσία τους.

Αυτά για το παιχνίδι με την ελαφρά ταξιαρχία», το οποίο είχε και μια ακόμα ιδιαιτερότητα, σημειωτέων. Ο ΠΑΟ έπρεπε να το κερδίσει πάση θυσία, μετά από τρία σερί ματς χωρίς «τρίποντο» στο… σακούλι του.

Τα κατάφερε και δη με εμφατικό τρόπο, επιβεβαιώνοντας το… level up μετά και τις -κατά γενική ομολογία καλές- εμφανίσεις του στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, παρότι αυτές δεν συνοδεύτηκαν από κάποια νίκη.

Τώρα, λοιπόν, είναι που έρχονται νέα εξίσου σημαντικά ματς. Ου μην και… σημαντικότερα. Σε κάθε περίπτωση εφάμιλλα δύσκολα, αφού εκτός των αντιπάλων δεν έχουν και την… αίγλη των ντέρμπι. Οι εκτός έδρας αγώνες με Άρη-ΟΦΗ και το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο είναι μια νέα τριάδα… φωτιά!

Αυτή η τριάδα πιθανότατα θα κρίνει και το «ταβάνι» του Παναθηναϊκού. Γιατί, όσο περισσότερους βαθμούς καταφέρει να πάρει σε αυτά, τόσο πόσο ψηλά θα μπορεί να κοιτάει στη συνέχεια! Ταυτόχρονα, απόλυτα φυσιολογικά, θα αλλάξει και η συζήτηση για τους στόχους της ομάδας… Θα το έχει κερδίσει, άλλωστε, η ίδια.

loading...