Κουρουμπλής: Θα κλάψουν μανούλες για το Ερρίκος Ντυνάν

"Ο χώρος της Υγείας είχε μετατραπεί σε πεδίο ρεμούλας τα τελευταία είκοσι χρόνια", είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανοίξει το θέμα

Το ζήτημα της πολιτικής για τα φάρμακα, αλλά και το ζήτημα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», έθεσε ως τα μείζονα θέματα στο χώρο της υγείας -εν αναμονή της έναρξης των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής-, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 Fm».
Ο υπουργός υπογράμμισε «η υγεία είναι μέγιστο αγαθό και θα έπρεπε να υπάρχει κοινός τόπος αλλά έγινε πεδίο μεγάλης ρεμούλας. Τα τελευταία 20 χρόνια -η πολιτική και το πολιτικό σύστημα για την υγεία- ξόδεψε εκατομμύρια ωστόσο το σύστημα δεν απέδωσε, για αυτό αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να ανοίξει το θέμα, να δούμε πού υπάρχουν πολιτικές ευθύνες - γιατί υπάρχουν. Τώρα εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες εμείς δεν είμαστε δικαστές για να αποφασίσουμε» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm». Σημείωσε δε, ότι το θέμα «θέλει πολύ προσοχή για να μη σπιλώνονται άνθρωποι, η δικαιοσύνη θα επιληφθεί και θα δούμε».
Ερωτηθείς για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την εξαίρεση της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ από την εξεταστική, απάντησε: «Είναι αστείο να προσπαθούν να συμψηφίσουν τα δυο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, με όσα έχουν γίνει. Εν πάση περιπτώσει έχουν όλη την ευχέρεια εάν διαθέτουν στοιχεία να πάνε στον εισαγγελέα». Αναφορικά με το γεγονός ότι η αντιπολίτευση ζήτησε να περιληφθεί και η περίοδος Κουρουμπλή επί Α. Παπανδρέου, ο υπουργός Ναυτιλίας χαρακτήρισε «αδιάβαστους τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης» καθώς όπως είπε δεν υπηρέτησε την υγεία αλλά ήταν γραμματέας πρόνοιας.
Αναφερθείς στο θέμα του «Ερρίκος Ντυνάν», είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι όταν έρθει το ζήτημα στη Βουλή «θα κλάψουν μανούλες». Όσον αφορά δε την πολιτική του φαρμάκου, είπε ότι ο ίδιος κατήργησε τον Μάιο του 2015 διάταξη που επέτρεπε στις πολυεθνικές να κρατούν το χονδρεμπορικό κέρδος, στις περιπτώσεις που πωλούσαν σε φαρμακεία. Με την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης κερδισμένος βγαίνει ο ΕΟΠΠΥ, καθώς μέρος του ποσού αυτού προορίζεται για το ταμείο, υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής άφησε αιχμές και για την αγορά εμβολίων, όχι μόνο ως προς τον αριθμό που προμηθεύτηκε η Ελλάδα («αγοράσαμε λες και ήμασταν ΗΠΑ» τόνισε) αλλά και ως προς το γεγονός ότι δεν υπήρχε πρόληψη για επιστροφή των εμβολίων μετά την ημερομηνία λήξεως.
Ερωτηθείς για το κλίμα που εισέπραξε αυτές τις ημέρες που βρέθηκε στη γενέτειρά του ο κ. Κουρουμπλής είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm»: «Ήμουν στην Αιτωλοακαρνανία και συμμετείχα σε όλες τις εκδηλώσεις, θρησκευτικές και πολιτιστικές, και το κλίμα που εισέπραξα από όλους ήταν κρατάτε γερά». Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πρόσθεσε πως «δεν είμαστε άνθρωποι που ζούμε εκτός πραγματικότητας, ζούμε στην κοινωνία, με συνταξιούχους, ανέργους φτωχούς, είναι δύσκολα τα μέτρα, ξέρουμε όμως ποιοι αφόπλισαν τη χώρα, ποιοι ευθύνονται που δέχεται απειλές κάποιοι έκαναν το χρέος μη ιδιωτικό και η χώρα δεν μπορεί να το διαπραγματευτεί».
Ερωτηθείς για την απομάκρυνση της Κατερίνας Παπακώστα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είπε καταρχήν ότι το ζήτημα είναι εσωκομματικό της ΝΔ και δεν θέλησε να το σχολιάσει, ωστόσο τόνισε πως «μόλις τελειώσει η αξιολόγηση ο κόσμος θα καταλάβει ότι η ΝΔ είναι τριχοτομημένη. Πέραν του ζητήματος των εκλογών που ζητούν γιατί αισθάνονται μελαγχολία που δεν έχουν την εξουσία, η εξεταστική θα βάζει πολλά ζητήματα και κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν» είπε ο κ. Κουρουμπλής στο «Πρακτορείο 104,9 Fm». Τέλος ο υπουργός υποστήριξε ότι η εξεταστική για την υγεία θα καταδείξει μεγάλο θέμα για τουλάχιστον δύο πρόσωπα στη ΝΔ.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. ΣΚΑΝΔΑΛΟ : ΠΩΣ «ΜΟΙΡΑΖΕ» Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ.

  H Αλεξία θα πάει στην εξεταστική… η στην ανακριτική ???

  Αμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων. Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων.

  Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι διαπιστώθηκε πως «δεν τηρήθηκε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία για την προβολή του εράνου έτους 2009, όπως περιγράφεται στην υπ’ αριθμό. Πρωτ. 11817/21.09.2005 απόφαση του ΚΔΣ/ΕΕΣ για “δαπάνες από 200.000 ευρώ και άνω, θα γίνεται ανοικτός διαγωνισμός με δημοσίευση στο Επιμελητήριο και στο δήμο Αθηναίων”».


  Η Αλεξούλα κάνει την καλή Σαμαρείτισσα (συμμορίτισσα)κι οι πραγματικοί εθελοντές τους καλούς μαλάκες με τεράστια επιτυχία….

  ( ΚΑΤΑ ΜΑΝΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΗ ΚΑΤΑ ΓΥΙΟ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΑ …)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κολλητός του μητσοτακέεικου ο Μαρτίνης ...

   Για αυτό και μέσα στο φαγοπότι ήταν επίσημα η κόρη της Ντόρας ...

   Για αυτό και πληρώσαμε εμείς οι πολίτες τα νοσήλεια της Μαρίκας σε σουίτα του Ερρίκος Ντυνάν ...

   Ανεπίσημα φυσικά θα ήταν όλη η οικογένεια ...

   Πάντοτε σε αυτή τη χώρα υπάρχει ένα μερίδιο για τους Μητσοτάκηδες. Κληρονομικώ δικαίω.

   Στο τέλος την περιουσία του Ελληνικού λαού, δηλαδή ολόκληρο το νοσοκομείο Ντυνάν, χαρίστηκε στην ιδιωτική τράπεζα Πειραιώς του Σάλλα ...

   ΥΓ:
   Σήμερα ο Σάλλας είναι πρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας...

   Διαγραφή
 2. Συγγενείς και συνεργάτες της οικογενείας Μητσοτάκη βρέθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο που μεθόδευσε το ξεπούλημα του νοσοκομείου Ντυνάν στην Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό τουλάχιστον φέρεται να ισχυρίζεται ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Ανδρέας Μαρτίνης, στις ένορκες καταθέσεις του που έδωσε στην εισαγγελέα Βικτωρία Μαρσιώνη και οι οποίες βρίσκονται ήδη στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

  Συγκεκριμένα, αναφέρεται στον ομότιμο καθηγητή Οικονομικών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αλέξανδρο Πανεθυμιτάκη, ο οποίος φέρεται να είναι εξάδελφος του Κυριάκου Μητσοτάκη και διορίσθηκε ως αντιπρόεδρος. Ο Αλ. Πανεθυμιτάκης συνέχισε την πορεία του στο Ντυνάν και μετά τη μεταβίβαση του νοσοκομείου στη θυγατρική της Πειραιώς ΗΜΙΘΕΑ, καθώς έγινε μέλος και του Δ.Σ. της και μάλιστα ως έμμισθος διευθύνων σύμβουλος.

  Το 2010 όταν το υπό τον Α. Μαρτίνη Δ.Σ. του Ντυνάν αποφάσισε την πώληση του νοσοκομείου μέλος του Δ.Σ. ήταν η Σάκη Κυπραίου - Γεωργιάδη, γραμματέας του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή όταν η τράπουλα ανοίγει, τα φύλλα έχουν ονοματεπώνυμο, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι:

   -Τα εγκλήματα της συμμορίας του μνημονίου, δεν παραγράφονται.
   -Τα εγκλήματα της λίστας Λαγκάρντ, δεν παραγράφονται.
   -Τα εγκλήματα των μιζαρπαχτικών φίλων των ΜΙΖΟ-ΦΟΡΑΚΙΔΩΝ και των Μαρτίνων δεν παραγράφονται.

   Πλέον κάθε ρόλος ταυτίζεται με πρόσωπο.

   Κάθε πρόσωπο πρέπει να επιλέξει εάν θα μείνει στην ιστορία ως εφιάλτης για να χαρεί μία θεσούλα στην λίστα των αρχιλησταρχών ή μία βαλιτσούλα ή εάν θα υψώσει ανάστημα για να γίνει ιστορική προσωπικότητα.

   Οι πάντες γνωρίζουν το γιγάντιο, διαπλεκόμενο «ιστό της Αράχνης» που μέσα σε αυτόν το μητσοτακέικο αποτελεί ΚΕΝΤΡΙΚΟ ιμάντα…

   Ο λαός πρέπει επιτέλους να “ξυπνήσει”.

   Πρέπει, έστω και την τελευταία ώρα, να κάνει την υπέρβασή του και να στείλει στο διάολο τους εγκληματίες που τον πρόδωσαν

   Διαγραφή
 3. στραβουλιακα και η μανα μου κλαιει για την κακαντια μου.ασε τα φουμαρα και πεσ μας φυλακη θα παει κανενας?η θα τα κουκουλωσετε για να μην σας ψαξουν και σας οι αλλοι που θα ελθουθν?πες μας πασοκικο λαμογιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εδώ και εφτά χρόνια κοπρίτη κλαίνε μανούλες στην Ελλάδα.
  Άντε στα τσακίδια κοπρόσκυλα.
  Δυστυχώς στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι ανύπαρκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]