Μια απάντηση στις κατευθυνόμενες ψευτιές Για την 21 Απριλίου

Αθανάσιος Βογιατζόγλου
Πενήντα συμπληρωμένα χρόνια από την ιστορική εκείνη μέρα της 21η Απριλίου του 1967 και ενώ εμείς οι γεροντότεροι που ζήσαμε τα γεγονότα τα ξεχάσαμε,  αυτοί εννοούν να μας τα υπενθυμίζουν.
Τους έγινε εφιάλτης που τους καταδιώκει εδώ και μισό αιώνα. Κι ο φόβος μήπως και θυμηθούμε τα ωραία εκείνα χρόνια προσπαθούν να κατασυκοφαντήσουν τα πάντα. Ότι φοβερά και άθλια κάνανε αυτοί σε βάρος του Ελληνικού λαού όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης τα χρεώνουν στη … χούντα. Το μόνο που δεν τόλμησαν ακόμη να μας πουν πως η σημερινή κατάντια οφείλεται στην κακή διαχείριση από τους συνταγματάρχες εκείνης της εποχής. Κι όσο τα ίδια τους τα ψέματα δεν θα τους ικανοποιούν να δείτε πως θα το κάνουν κι αυτό.
Και επειδή συνεχίζουν να μας προκαλούν με τα εμετικά δημοσιεύματα έχουμε υποχρέωση να τους υπενθυμίσουμε μερικές αλήθειες και ας τους πονάνε. Δεν είναι δύσκολο κανείς να βρει και να μάθει πως τα χρόνια αυτά:
1. Εξαλείφθηκε η ανεργία, στεγάστηκαν όλοι οι άστεγοι, επεκτάθηκε το 8ωρο και οι κοινωνικές ασφαλίσεις, χαρίστηκαν τα αγροτικά χρέη, ιδρύθηκε ο ΟΑΕΔ, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η δωρεάν Παιδεία και τόσα άλλα.
2. Έγιναν τα μεγαλύτερα έργα, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η ύπαιθρος απέκτησε ηλεκτρικό ρεύμα, δίκτυο ύδρευσης, τηλέφωνο, δρόμους, σχολεία, γήπεδα, μέχρι και στο τελευταίο χωριό.
3. Φτιάχτηκε το πιο προοδευτικό σύνταγμα της Ευρώπης το 1968, με μείωση των βουλευτών σε 150, χωρίς φορολογικές απαλλαγές, με ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτού, με εκλογή προέδρου από τον λαό, με ίδρυση συνταγματικού δικα-στηρίου και δεκάδες άλλους πρωτοφανείς θεσμούς, που θεμελίωναν μια νέα αλη-θινά δημοκρατική πολιτεία;
4. Έγινε η μεγαλύτερη διοικητική αποκέντρωση, μετά τον Όθωνα, με τον θεσμό των 7 περιφερειακών διοικήσεων (1971).
5. Για πρώτη φορά η Ελλάδα παραιτήθηκε από την δωρεάν Αμερικάνικη βοήθεια και άρχισε να εξοπλίζεται από την Ευρώπη με εθνικούς πόρους, με αποτέλεσμα να αποκτήσει η Χώρα αεροναυτική υπεροπλία έναντι των Τούρκων.
6. Και το σημαντικότερο από όλα την περίοδο αυτή δεν προκαλούσαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και δεν υπήρχε καθόλου εγκληματικότητα. Υπήρχε ασφάλεια και σιγου-ριά για το μέλλον. Ο κόσμος δεν φοβόταν, δεν κλείδωνε τα βράδια τις πόρτες και κοιμόταν αμέριμνος τα καλοκαίρια στις βεράντες και τους κήπους. Κυκλοφορούσε δε ελεύθερα στους δρόμους χωρίς να φοβάται τους κλέφτες και τους ληστές.
Θα έπρεπε να πέσει ο Παπαδόπουλος και η κυβέρνησή του τον Νοέμβριο του 1973 για να γίνουν όσα έγιναν μετά από λίγο καιρό στην Κύπρο από τον Ιωαννίδη και μετά από τον Καραμανλή. Τα 330 εκατ. χρέος που άφησαν αυτοί  το 1974, ο αποκαλούμενος «Εθνάρχης», μέσα σε 7 χρόνια τα έκανε 8 δις και ο «μέγας» Ανδρέας το έφθασε αισίως 110 δις, για να τα φέρουν οι μετέπειτα φωστήρες πολιτικοί στα 160 μαζί με τους ληστές του ΔΝΤ.
Αυτοί και όχι ο Παπαδόπουλος και η κυβέρνησή του έφεραν τους Τούρκους σήμερα να διεκδικούν το Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το προδοτικό σύμφωνο που υπέγραψε ο Καραμανλής με τους Τούρκους το 1976 που ουσιαστικά τους άνοιγε την πόρτα στην Θράκη, Ποιος εξάλλου θα αμφισβητούσε το κείμενο που υπέγραψε ο Αντρέας Παπανδρέου στο Νταβός το 1988 που άνοιγε κι αυτός διάπλατα την πόρτα στους Τούρκους στο Αιγαίο.
Σήμερα δυστυχώς σαράντα τρία  ολόκληρα χρόνια μετά την ιστορική ημέρα της μεταπολίτευσης και τίποτε δεν άφησαν όρθιο στον τόπο αυτό. Λεηλάτησαν την οικονομία της χώρας, αφελλήνισαν την Παιδεία, διέλυσαν τη δημόσια διοίκηση, το στρατό και τα σώματα ασφαλείας, έφεραν τους λαθρομετανάστες και οδήγησαν τη χώρα μας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Και αφού άδειασαν τα δημόσια ταμεία υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας, αφού σκόρπισαν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα στο λαό, μας παρέ-δωσαν στη χλεύη των Ευρωπαίων και των Αμερικανών. Και το παράδοξο είναι πως οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι οι οποίοι ευθύνονται για το κατάντημα αυτό και απεδείχθησαν ψεύτες, κλέφτες και απατεώνες, ήρθαν σήμερα ως τιμητές και σωτήρες.
Δεν θέλουμε το λαό νοσταλγό εκείνης της  εποχής, αλλά ούτε και με παρωπίδες. Τον θέλουμε πιο πονηρό. Θέλουμε να ψάξει και να δει γιατί τόσο πολύ όλοι αυτοί οι ψευτο-δημοκράτες, οι αριστεροί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  συνεχίζουν επί τέσσερες σχεδόν δεκαετίες συνεχώς να κατηγορούν τους χουντικούς, όπως τους λένε, για όλα τα κακά. Απλά γιατί φοβούνται μήπως αυτός ο λαός θυμηθεί κάποτε τις καλές εκείνες εποχές. Έτσι λοιπόν ανενόχλητοι κατακλέβουν το δημόσιο και  ξεπουλάνε στους ξένους την περιουσία του.
Σήμερα εδώ που φθάσαμε δεν έχει επιστροφή. Να ξεσηκωθούμε και να τους διώξουμε όσο είναι νωρίς. Όχι αύριο αλλά σήμερα. Γιατί όταν μας πάρουν και τα σπίτια και τις τελευταίες οικονομίες και δουν πως δεν έχουμε τίποτε άλλο να πάρουν, θα μας πουν «Δυστυχώς αποτύχαμε» και θα φύγουν σαν κλέφτες. Με τα λεφτά που έχουν στις ξένες τράπεζες, τα δικά μας λεφτά δηλαδή, θα ζήσουν κι αυτοί και τα εγγόνια τους καλά και εμείς στη φτώχια και δυστυχία.
                                                                                                         Α.Β

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥ ΗΡΩΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967.

  ΑΘΑΝΑΤΕ ΓΕΩΡΓΙΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο αρθρογράφος γράφει για έργα και μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στα χρόνια του Παπαδόπουλου και οδήγησαν την Ελλάδα στην ανάπτυξη και την προκοπή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο μακαρίτης παπαδόπουλος ήταν μοναδικός ασ είναι αγιο το χώμα που τον σκεππαζεο οι τωρινοί κυβερνώντες δέν του μοιάζουν ουτε στο μικρό δακτυλάκι είναι ολοι προδότες και παρέδωσαν την πατρίδα μας σχεδόν την διέλυσαν αν δεν ξεσυκωθούμε είμαστε χαμένοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σήμερα οι πολιτικοί παίρνουν μέτρα ή κάνουν μεταρρυθμίσεις που εξαθλιώνουν τους Έλληνες. Δοξάστε τους !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η περίοδος της δικτατορίας του Παπαδόπουλου αποτελεί μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της Ελλάδος. Τότε η χώρα μας προόδευσε σχεδόν σε όλους τους τομείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η αριστεροκουλτουριάρικη προπαγάνδα, μετά την πτώση της χούντας, δηλητηρίασε τα μυαλά της πλειονότητας των πολιτών.
  Συνοδοιπόρος σ' αυτήν προπαγάνδα ήταν και η θολοκουλτούρα της λεγόμενης δεξιάς ή ψευτοδεξιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ.
  ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ;
  ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ζητω η 21η απριλιου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]