Περί της 21ης Απριλίου 1967

Η σημερινη καταπτωσις με την πληρη επικρατησι της αριστερης αρλουμπας και του εσμου των καραγκιοζηδων- που κυβερνουν, είναι η αποθεραπεια της νέο- σοβιετο-ελληνικης κοινωνιας από την πανωλη της κομμουνιστικης προπαγανδας, δια της ομοιοπαθητικης.Δηλαδη ειμεθα αναγκασμενοι, αγαπητοι αναγωστες , εκοντες ακοντες να υποστουμε τα επιχειρα των αποφασεων του « σοφου ελληνκου λαου» ώστε να να να αντιληφθη – μεσω της επερχομενης καταστροφης- εστω ένα μικρο ποσοστο νεοελληνων τι σημαινει κομμουνιστικη ιδεοληψια.

Βεβαιως οι περισσοτεροι των νεοελληνων , οντες ηδη « νεοσοβιετικοι» ανθρωπο, θα επιρριψουν την ευθυνη της καταστροφης σε ολους τους αλλους πλην των ενοχων.Δηλαδη θα φταινε οι Αμερικανοι οι Γερμανοι, οι κακοι Ευρωπαιοι οι εβραιοι, οι μασωνοι, τα ελοχιμ τα νεφελιμ,, ο,τι τελος παντων η συνομωσιολογια τοσα χρονια εμπνεει τους αφανταστους νεοελληνας, πλην των ιδιων..

Όμως αυτό το μικρο ποσοστο των Νεοελληνων που θα συνειδητοποιησει δια της « ομοιοπαθητικης» τελος παντων τι σημαινει αριστερανταζα, θα είναι αρκετο:

Ωστε οι επερχομενες γενες όταν ακουν αριστερα, λαικισμο, εθνικο-σοσιαλ-μπολεσβικισμο καμ(μ)ένους βολεμένους βλαμμένους και ερυθρά-ή ροζ πουα ρισζοσπαστικη αριστερα να αλλαζουν πορεια εγκαιρως.

Που οδήγησε ο λαϊκισμός η δημαγωγία η ανευθυνότης η εκφυλισμένη ηγεσία πολιτικών & διανοουμένων ..

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ οπαδοί ανελεύθερων και ολοκληρωτικών καθεστώτων με την εξευτελιστική διαχρονικώς εξαίρεσι των εκνόμων κομμουνιστικών κομμάτων και των παραφυάδων τους, που ….προετοιμάζονται, επαγγέλλονται, μάχονται, ζουν καθημερινώς για την επιβολή της «επαναστασης» όπως την διαδηλώνουν ξεκάθαρα στο καταστατικό και τα συνέδρια του, αλλά και με την καθημερινή βία που ασκούν…

Υπ αυτή την έννοια η αναφορά στο καθεστώς της 21ης Απριλίου είναι ιστορικώς επετειακή ώστε όλοι να έχουν επίγνωσι των λαθών και των εμπειριών του παρελθόντος, και την δικαία άποψι επιμερισμού ευθυνών σε όλους – ιδιως εκείνων που παραμένουν στο απυρόβλητο και εμφανίζονται,παρουσιάζονται ως το απαύγασμα της Δημοκρατίας – για να σταθμίσουμε τις ευθύνες μας στο παρόν και το μέλλον και,

Τελος διότι η αλήθεια, δεν είναι το μονοπώλιο των ψευδών στα στρατοπεδα γκουλαγκ της καθημερινής ενημερώσεως των νεοελληνων από τα ΜΕΜ και τους ψευτοδιαννοουμενους ..

Τα γεγονότα:

1. Το καθεστώς των συνταγματαρχών διήρκεσε 6 χρόνια και 8 μήνες σε δύο φάσεις (από 21/4/1967 έως 25/11/1973 και 25/11/1973 έως 23/7/1974). Την εξουσίαν παρέδωσε θεληματικώς σε πολιτική κυβέρνηση, χωρίς να ανατραπή. Αλλά με την αυτοκατάλυσή του, δυστυχώς αναλώσει της Βορείου Κύπρου. Μαλιστα τον μονομερώς και με δημοσιογραφικη προπέτειαν αποκληθέντα «Εθνάρχην» Καραμανλήν, ώρκισεν ο στρατιωτικός (του αυτοκαταλυθέντος καθεστώτος) Πρόεδρος, Στρατηγός Φαίδων Γκυζίκης.

Κατά γενικήν παραδοχήν, αλλά και εκ των καίριων στόχων της δράσεως των κρινονομένοι, ουσιαστικώς δύο υπήρξαν οι αυθεντικοί, πραγματικώς αντιστασιακοί, πέραν του Κου Σημίτη και των ομοίων του με τις κροτίδες των. Ο Αλέξανδρος Παναγούλης, που με κίνδυνο της ζωής του, προσπάθησε να δολοφονήσει τον Γ. Παπαδόπουλο. Αλλά αποτυχών συνελήφθη αμέσως και τελικώς αμνηστευθείς έτυχεν χάριτος την 21.8.1973 οτε απεφυλακίσθη. Αφ’ ετέρου δε, ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος , ο οποίος «επέτυχε» να απωλέση τον θρόνο του με το αποτυχόν κίνημα της 13/12/1967 αλλά και της μετέπειτα εμπλοκής του ονόματός του (όχι της συμμετοχής του την οποίαν διέψευσεν) στο κίνημα του Ναυτικού και την ανταρσία του πολεμικού Α/Τ Βέλος.

2. Ιστορικώς αληθές είναι ότι το καθεστώς επεκράτησεν πλήρως. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, ολα τα ξένα κράτη, και κατ’ εξοχήν τα τέως κομμουνιστικά, ενομιμοποίησαν το καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967, συνειργάσθησαν διπλωματικώς εμπορικώς, οικονομικώς αλλά και ανέπτυξαν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις. Συνήψαν διεθνείς συμβάσεις που εξηκολούθησαν υφιστάμενες και απο τις κυβερνήσεις της μεταπολιτεύσεως. Ο συνταγματάρχης Ν. Μακαρέζος επεσκέφθη την Κίνα και συναντήθη με τον πρόεδρο της Κίνας Τσού εν Λάι (22/5/1973) ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Νίξον, εδέχθη τον Ταξίαρχον Παττακόν στον Λευκόν οίκον. Στο εσωτερικό της χώρας όλοι οι θεσμικοί φορείς και όργανα απεδέχθησαν και λειτούργησαν με την νέα κατάστασι. Τα δικαστήρια, οι Δημόσιες υπηρεσίες (θεαματικώς και ουσιωδώς καλλίτερα, όπως θυμούνται οι παλαιότεροι και αφηγούνται στους νεωτέρους)

3. Βεβαίως στην πολύ-διάρροια των μονολιθικών μονότονων ταυτόσημων μονολόγων και επαναλήψεων των «ιστορικών και εκπαιδευτικών» των Μέσων Ενημερώσεως των Μαζών, η Ιστορία δεν έχει πη τον τελικό της λόγο.Ούτε για τα επιτεύγματα ούτε για τα λάθη, ούτε για την εκ της εκτραχυνθείσης καταστάσεως υπαγορευθείσα νομοτελειακώς έλευσι του στρατιωτικού καθεστώτος. Μολονότι οι αμείλικτοι αριθμοί ίσως βοηθούσαν να περιορισθούν οι αυταπάτες και το διαζύγιο με την λογική. Αρκεί να θυμίσουμε, ότι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδος από 713 εκατομ. $ US που ήτο το 1970, σκαρφάλωσε στα 5,2 δις $ US το 1981, πέταξε στα 20,6 το 1990 ενώ ήδη υπερβαίνει τα 300 δις δολλαρια παρά τον πακτωλό της υπέρ-εκατοντάδας των δις ευρώ που εισέρευσε ως κοινοτική βοήθεια. Απογοήτευση διακατέχει κάθε εργαζόμενο, για την δραματική, άνευ προοπτικής οικονομική κατάσταση της Ελλάδος. Τρόμος φόβος για το μέλλον, αηδία για το καθημερινό αίσχος, ντροπή για το κοινοβούλιο και τους χαλκευτές υβριστές της δημοκρατίας και της ιστορίας μας, αλλά και τους τραγικώς ανεπαρκείς “εθνοπατέρες”…

4. Κι ενώ σήμερα οι Μαύρες Ελπίδες των Ελλήνων είναι η διάσωσι της χώρας με την υπαγωγή της στο Δ.Ν.Τ έως ότου βρεθούν πάλι πρόθυμοι δανειστές αφού η μοναδική «πλουτοπαραγωγική» μας δραστηριότητα είναι οι συνδικαλιστές , οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί….
Τότε… Το 1971 και το 1972 η μικρή Ελλάς, ετιμήθη με το βραβείο «Οσκαρ» των Οικονομικών Τάιμς του Λονδίνου, για την καλύτερη καθολική της, οικονομική επίδοση σε όλους τους τομείς και την επίτευξι ρυθμού αναπτύξεως 8,12% . Το ΤΕΕ στά δελτία του 1548, 1549 περιγράφει το κανάλι του Μόρνου, που υδροδοτεί την Αθήνα, όπου σήμερα διαβιοί ο μισός πληθυσμός της Ελλάδος και εξασφαλίζει – με μηδαμινή δαπάνη – νερό στα εκατομμύρια των Αθηναίων.Το χαρακτήριζε ως « το μεγαλύτερο τεχνικό έργο που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Επίτευγμα από τα συνθετώτερα που υπάρχουν στην Ευρώπη. Ένας υδάτινος αγωγός μήκους 190 χλμ. αποτελούμενος από σίφωνες, σήραγγες και διώρυγες, χωρίς την κατανάλωση ενεργείας..» Και κατέληγε «Η απόφαση για τον Μόρνο ελήφθη τον Μάιο του 1967 και οι εργασίες κατασκευής του ήρχισαν τον 1969..». Οι αγρότες είναι μάλλον δύσκολο να έχουν λησμονήσει την διαγραφή των αγροτικών χρεών, που εχαρίσθησαν απο το στρατιωτικό καθεστώς (ενέργεια τόσο αδιανόητη με τα σημερινά δεδομένα της οικονομίας μας).

Ενώ οι παλαιότεροι τεχνικοί θυμούνται ότι, το πολυθρύλητο έργο «Εγνατία οδός» είχε αναληφθή από Κοινοπραξία 28 ελληνικών τεχνικών εταιρειών (που αποτελούσε το 80% του τεχνικού δυναμικού της Ελλάδος τότε). Με ημερομηνία περατώσεως την 31/12/1976. Αν δεν διεκόπτετο από την μεταπολιτευτική κυβέρνησι Καραμανλή, η οποία παρέπεμψε το θέμα στη Δικαιοσύνη για την διενέργεια ανακρίσεων, την έρευνα τυχόν ατασθαλιών και την άσκηση διώξεως εναντίον των ενεχομένων στην διαπραγμάτευση και υπογραφή των συμβάσεων. Το φθινόπωρο του 1979, μετά από πενταετή εξονυχιστική δικαστική έρευνα, εξεδόθη αθωωτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με επαινετικά σχόλια για την «χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος»…

Επίλογος :

Αυτά βέβαια, μολονότι παντελώς επιμελώς διαχρονικώς και με ηρωική δειλία αποσιωπούμενα, είναι όλα γνωστά. Τα συζητούν στα ταξί τους οι ταξιτζήδες , τα αναλύουν στα κουρεία οι μπαρμπέρηδες. Όπως η ανατροπή της κυβερνήσεως Γ. Παπαδοπούλου – Σ. Μαρκεζίνη, λόγω της αρνήσεως της, να επιτρέψη τον ελλιμενισμό του 6ου στόλου στην Ελευσίνα και την χρήση της αεροπορικής βάσεως στη Σούδα, κατά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, τον Σεπτέμβριο του 1973. Η ανάληψις της εξουσίας, από το απρόσωπο καθεστώς Ιωαννίδη με τα μεθοδευμένα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 και τέλος η αυτοκατάλυσις του καθεστώτος με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Ενώ ο Φάκελλος της Κύπρου μυστηριωδώς (;) εξακολουθεί να παραμένει ερμητικώς κλειστός και οι ηθικοί αυτουργοί της Εθνικής συμφοράς, προστατευμένοι….

Σήμερα (Απριλιος 2016) 49 χρόνια μετά από την 21η Απριλίου 1967, ακούγονται πάντα μόνο οι συκοφαντίες και τα ψεύδη. Η Μία και Μοναδική άποψι των στρατευμένων στα Μέσα Αποβλακώσεως, που πρέπει σώνει και καλά , αυτή η δική τους, η μονομερής άποψις, η διαστρέβλωμένη αλήθεια, να είναι και η κοινή γνώμη όλων μας.

Όμως η σημερινή κατάντια της Χώρας μας αποδεικνύει ότι τα παθήματα δεν μας έγιναν μαθήματα..και ότι η Δημοκρατία μας εξακολουθεί να αυτοκαταλύεται.

Παράρτημα: Για να μην καταστεί η α-λήθεια ληθη….

Α) Τι είπαν και έγραψαν Πολιτικοί Εφημερίδες Ιστορικοί

1.Κ. Καραμανλής ( πρωθυπουργός, τ Πρόεδρος Δημοκρατίας..) «Oυδείς είναι εις θέσιν να ανατρέψη ενα υγιές καθεστώς. Δύναται τις να είπη ότι η Δημοκρατία εδολοφονήθη εν Ελλάδι υπο ελεύθερον καθεστώς και οτι οι συνταγματάρχαι δεν έκαμαν άλλο παρά να της δώσουν την χαριστική βολή… Ενα άλλος κίνδυνος καραδοκούσε . Η πολιτική και ηθική αναρχία… Γνωρίζω επίσης οτι η χώρα συγκλονιζομένη απο άγρια πολιτικά πάθη ωδηγείτο προς αδελφοκτόνο σπαραγμό. Υπήρξε κίνδυνος να καταλήξωμεν εις τον κομμουνισμόν. Και ο κίνδυνος αυτός δεν ειναι θεωρητικός, εάν ληφθή υπ όψιν οτι η Ελλάς υπήρξε δύο φορές το Βιετνάμ της Ευρώπης..»
( Συνεντευξις στην “Le Monde” την 29/11/1967 , η οποία αναδημοσιεύθη στην Ελλάδα στις 5/12/1967.

2.Μ.Θεοδωρακης« ..Κι εδώ η απορία; Γιατί κρύβονται επιμελώς τα ιστορικά γεγονότα από τον Λαο; Η απάντησι είναι ότι τα γεγονότα αυτά δεν συμφέρουν αυτούς που μονοπώλησαν την ιδεολογική πλύσι εγκεφάλου του Λαού από το 1974 έως σήμερα. Όταν έπεσε η χούντα συνέβη η μεγαλύτερη ιστορική απάτη στα χρονικά όλων των λαών. Χιλιάδες επώνυμοι… έγιναν ή μάλλον δήλωσαν αντιστασιακοί…»
( «Ευτυχώς που δεν νικήσαμε σύντροφοι!» σελίς 40, σελίς 72)

3.Παν.Κανελοποπουλος Καθηγητής ,ακαδημαϊκός πρωθυπουργός
«…Η κρίσις του καθεστώτος της ελευθερίας είναι βαρύτατη… Εις τα περισσότερα χωριά της Ελλάδος , αν όχι εις ολόκληρον την ύπαιθρο υπάρχουν οργανωμένα συνεργεία Λαμπράκηδων (Οργανωσι νεολαιας ΚΚΕ ΕΔΑ) ..Τα συνεργεία αυτά εκφοβίζουν και απειλούν τους κατοίκους..Η ύπαρξις και το κύρος του κράτους έχει εκμηδενισθή..» (Πρακτικά Συμβουλίου Στέμματος 2ας Σεπτεμβρίου 1965,σελ. 32-90)

4.Π.Πιπινελης πρωθυπουργός.«.. Ευρισκόμεθα προ μιας τεραστίας επεκτάσεως της οργανώσεως του ανατρεπτικού δικτύου του κομμουνισμού.. Το κομμουνιστικό κόμμα , αφού επέτυχε να διάβρωση το κράτος και να πραγματοποίηση το λαϊκό μέτωπο, ευρίσκεται στα πρόθυρα ό,τι κατά την κομμουνιστική ορολογία καλείται το ‘’ διαλεκτικόν πήδημα’’..δηλαδή την δυναμική αναμέτρησι..» (Πρακτικά Συμβουλίου Στέμματος 2ας Σεπτεμβρίου 1965,σελ. 32-90)

5.Γ.Μαύρος Αρχηγός ΕΔΗΚ, στέλεχος της Ενώσεως Κέντρου.
«..Το κράτος ευρίσκεται εις κατάστασιν διαλύσεως και αποσυνθέσεως. Η χώρα αναρχείται απ άκρου εις άκρον..Έχουν εξευτελισθεί όλοι οι θεσμοί και αλλοιωθεί οι βάσεις του Πολιτεύματος… Κράτος δεν υπάρχει..Μέσα εις το χάος αυτό , εις το οποίον περιέπεσα όλοι οι θεσμοί καμιά πολιτική δεν μπορεί να ασκηθεί..»
( Άρθρο στο Βήμα , 19ης και 20ης Ιουνίου 1966)
6.Καθημερινή «…Το λαϊκό μέτωπο στρέφεται κατά της Δημοκρατίας και έχει ήδη επιτύχει σπουδαία αποτελέσματα διαβρώσεως όλων των θεσμών.» (12-Ιανουαριου 1966).Ο Τόπος εισήλθε πλέον εις την ζώνη του μεγάλου κινδυνου. Η μεγάλη μάζα του λαού αγωνιά.. Ο πλέον αδιάφορος πολίτης διερωτάται. Πού πάμε, πού μας πάνε;» (23 Ιανουαρίου 1966). «.. Είναι καιρός να κατανοήσουν οι πολιτικοί μας ότι πρέπει να εξουθενωθεί ο μηχανισμός , ο εικονικώς νόμιμος και σαφώς παράνομος μηχανισμούς του ΚΚΕ ο οποίος είναι σε θέσι να κινή σήμερον εντός του λεκανοπέδιου μια συγκροτημένη δύναμη 40000 ατόμων ανα πάσαν ώραν της ημέρας και της νυκτός..» ( 26 Μαρτίου 1966)

7.Μπορις Πονομαριεφ Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος.«..Ο Λένιν έγραφε το 1913 για την Ρωσία. ‘’ Η πολιτική κρίσι πανεθνικής κλίμακας θίγει ακριβώς τις βάσεις της κρατικής διάρθρωσης..Θίγει το θεμέλια του οικοδομήματος , όχι τον ένα ή άλλο όροφο..Τα γεγονότα στην Ελλάδα εξελίσσονται προς την κατεύθυνση μιας πολίτικης κρίσης αυτού ακριβούς του τύπου.’’ .»

8.Βήμα , άρθρο του Π Παλαιολογου.«.. Ελάχιστοι οι αντιστασιακοί. Είναι ο κανένας. Τους πολλούς θα τους συναντήσετε την επομένη της ανατροπής της χούντας Β΄, …να ζητούν αποκατάσταση ζημιών που δεν έπαθαν» (19.11.1978)»
9.Καθημερινή της Ελένης Βλάχου. «Αλήθειες» « .. Σκύψτε να σας θυμίσω μια αλήθεια, που ζήσαμε όλοι μας και κανείς δεν τολμά τώρα ούτε να ψιθυρίσει. Εκεί τέλος του εξήντα οι περισσότεροι Έλληνες θαυμάζανε τον στρατιωτικό αρχηγό, τον παρακολουθούσανε εντυπωσιασμένοι και χειροκροτούσαν ελεύθερα τις ρητορείες του. Ο ίδιος και οι σύντροφοι του γύριζαν την Ελλάδα και υπήρχε ένα πλήθος κόσμου, που τους υπεδέχετο με ζητωκραυγές…» (16.06.1985,)

10.Καθημερινή της Ελένης Βλάχου. «Η φυγή»
«…Πόσες φορές δεν διάβασα γραμμένο σοβαρά, από σοβαρούς ανθρώπους, σε σοβαρά έντυπα για την “ολοκληρωμένη αντίσταση του Ελληνικού λαού εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας”. Μεγαλύτερο ψέμα, πιο φανταστικό παραμύθι μπορούσε ποτέ να λεχθή; Τα κρύψαμε όλα κάτω από ένα χρυσοκέντητο βέλο με φανταστικές απεικονίσεις ηρωικών εκδηλώσεων…» ((11.1.1987 )

Β) Η αξιολόγησις της Οικονομίας μας τότε :

1. Ετήσια έκθεσι του ΔΝΤ που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1975, δηλαδή μόνο 41 χρόνια πριν καταλήξουμε εδώ:

Κατά την περίοδο 1968-1973 η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 13,5% ο όποιος ήταν ο υψηλότερος εκείνου όλων των χωρών μελών του ΟΟΣΑ πλην Ιαπωνίας ( σελίς 9 της εκθέσεως)

Κατά την ίδια χρονική περίοδο 1968-1973 σημειώθηκε αύξησι των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου στην βιομηχανία 14,5% και σε ολόκληρη την οικονομία αύξησι 12%.( σελίς 76 και 81 της εκθέσεως)

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε στις 27.000( είκοσι-επτά χιλιάδες!!!) άτομα ( σελίς 24,25 της εκθέσεως)

2.Οι Οικονομικοί Τάιμς του Λονδίνου απένειμαν δυο φορές το όσκαρ της οικονομίας στην Ελλάδα, το 1971 και το 1972. Με το ακόλουθο δικαιολογητικό βραβεύσεως:
«Για την καλλίτερη γενική επίδοσι. Το βραβείο των χωρών υψηλής αυξήσεως του εισοδήματος » απονέμεται στην Ελλαδα για την επίτευξι ρυθμού αναπτύξεως 8,5% και την ισχυρή θέσι ως προς τις εξωτερικές της πληρωμές και εξαιρετική προσέγγισι για νομισματική σταθερότητα»

3.Αλλα οικονομικά μεγέθη :

Προϋπολογισμός: 29δις το 1967, 109 δις το 1973

Συναλλαγματικό αποθεμα: 200 εκατομμύρια δολάρια 1967

1 δισεκατομμύριο δολάρια το 1973

Δαπάνες παιδείας : 2 δις τετρακόσια εκατομμύρια το 1967 5 δισεκατομμύρια το 1973

Καθιέρωσις φοιτητικών δανείων και · Δωρεάν Συγγραμμάτων

Γ) Δωρεάν Παιδεία Μόνον επι Επταετίας

Καθηγητής Πανεπιστημίου Φαίδων Βεγλερής Πρύτανης συνταγματολόγων, μάρτυς κατηγορίας στην δίκη των πρωταίτιων της 21ης Απριλίου 1967, (αφιέρωσε τη ζωή του καταγγέλοντας την στρατιωτική δικτατορία των Αθηνών με κορυφαία στιγμή την κατάθεσή του ως μάρτυρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην εκδίκαση προσφυγής κατά της δικτατορίας.)

” Λυπούμαι που θα το πώ, αλλά οι φοιτητές είχαν δωρεάν Παιδεία μόνον επί δικτατορίας.. Με τον νόμο του 1982″οι φοιτητές σε τίποτε δεν ωφελήθηκαν. Με τον νόμο αυτό ωφελήθηκαν μόνοι οι διάφοροι βοηθοί επιμελητές, οι οποίοι έγιναν όλοι διδάσκοντες. Τα κόμματα, είναι ένοχα για την διάβρωση και κομματικοποίηση του φοιτητικού κόσμου..» ( δήλωσις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων)

Δ) Προκαλει εντροπή , θλίψι αηδία και απελπισία η σύγκρισις.. Η αποτυχια -όχι της δημοκρατιας -αλλα των ανικανων πολιτικων στην Ελλάδα.

Δηλαδή τι πρωτοθυμηθούμε και τι ν’αφησομε! Σκάνδαλα, βανδαλισμούς , νοοτροπία λόγων και εργων,,ΤΙ????

Την Τράπεζα Κρήτης και τα 32 δις που εκλαπησαν με τοση «κομψοτητα». Τα παμπερς με τα πεντοχίλιαρα.Τον πασοκικης ευρεσιτεχνιας «κουτσονομο» του Κουτσόγιωργα, που «ετιμολογηθη» τοτε 2 εκατομμύρια δολλαρια για την «προστασια» του Κοσκωτά,.

Τα 35 τρις δραχμων που κατεληστευθησαν στο Χρηματιστήριο. Αληθεια σε ποια ευρωπαικη ή εστω αφρικανικη, χωρα ο υφυπουργος οικονομικων «παιζει»στο χρηματιστηριο 300 εκατομ. δραχμες και δεν συγκινειται ΟΥΔΕΙΣ?

Το κτηματολογιο, οπου η αρμοδια επιτροπη της Ευρωπαικης Ενωσεως επεβαλε προστιμο αξιας 20 δις δραχμων ( αυτο δηλαδη που πληρωνουμε τωρα εμεις με τις δηλωσεις μας των 35 και 20 ευρω ανα δικαιωμα ιδιοκτησιας) διαψευδουσα τον τοτε ΥΠΕΧΩΔΕ κο Λαλιωτη για τα ανυπαρκτα «επιτευγματα» του.

Τις Ελληνοποιήσεις, για να κερδισει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογες της 9ης Απριλιου 2000 με διαφορά ολιγων (70 μολις, χιλιαδων ψήφων). Ενω ο εισαγγελευς Ισιδωρος Ντογιακος δια του σχετικου του πορισματος, απεδιδε ευθυνες για τις παρανομες Ελληνοποιησεις των 150 χιλιαδων ομογενων που ηλθαν απο την Μοσχα, στους υπουργους Εσωτερικων, Εξωτερικων και Δημοσιας ταξεως.

Την παράδοσι του Οτσαλάν στους Τουρκους.

Την Εθνικη ταπεινωσι και την υποστολη της Ελληνικης Σημαιας στα Ιμια.

Tο φιάσκο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Εργων και τον παρ’ ολιγον εξευτελισμο της χώρας μας.

Τις χιλαδες πεθαμενων συνταξιουχων που επαιρναν συνταξι..

Τους «τυφλούς» ανοικτομάτηδες συνταξιούχους Τον υπερ-τεραπλασιασμο των δημοσιων υπαλληλων που από 250 χιλαδες της επαρατης χουντας σήμερα υπερβαινουν το 1 εκατομμυριο

Την γελοιοποισηι κάθε εννοίας πανεπιστημιου και παιδείας από τις καθημερινές καταλήψεις, τις «συλλήψεις» ομήρων καθηγητών μεχρι ουροπληξιας, τις καταστροφές αιθουσών και οργάνων υπολογιστών για να παρεμποδισθή η ελευθέρα εκλογή πρυτανικών αρχών και διοικητών

την μετατροπή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε σκουπιδόπολι – χυτά , αρκεί να μην απολυθούν υπάλληλοι ,εμετικές οι εικόνες των απορριμμάτων και οι διάδρομοι- μονοπάτια, στο φαράγγι των σκουπιδιών

Την εφιαλτική πραγματικότητα όπου βάνδαλοι με σιδερό-γροθιές επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας, Θρασείς ύπουλοι ” διαδηλωτές” βιαιοπραγούν «θαρραλέα», πίσω από την πλάτη του προξένου της Γερμανίας, ενώ βουλευτής στη βουλή των ελλήνων προτρέπει κα-δικαιολογεί το λιντσάρισμα..

Ότι το κράτος έχει καταλυθεί από την αναρχία..Οτι, Ούτε εισαγγελέας ούτε αστυνομία ούτε πρυτάνεις, ούτε υπουργοί εχουν το σθενος να επιβάλλουν τον νόμο παρα μόνο φόρους φόρους φόρους. Σε μια χώρα όπου η ανοχή των ” υπευθύνων” αλλά και η « κατανόηση” κυρίως της κοινωνίας προς τους παρανόμους οδηγεί στην ανατίναξι κυριολεκτικώς των δικαστικών μέσα στα σπίτια τους, όταν τολμούν ακόμη , όσοι αποτολμούν να λειτουργούν ως δικαστές

Την επίθεσι κουκουλοφόρων αναρχοβανδαλων νέο-αριστερών με κοντάρια στον Νομπελίστα Ιατρικής και Φυσιολογίας καθηγητή κ. Τζέιμς Γουότσον, κατά την έναρξι της Ομιλίας του ως προεκεκλημένου στο Πολυτεχνείο Πατρών

Τις καθημερινές επιθέσεις ληστείες με καλάσνικοφ μέρα μεσημέρι κατά αστυνομικών και πολιτών

Οτι ο επι 23 χρόνια υπερυπουργός ( Αναπτύξεως, Εθνικής Αμύνης, Εσωτερικών, Μεταφορών & Επικοινωνιών, Δημοσίας Τάξεως, Πρεδρίας της Κυβερνήσεως, Εργασίας , Δημοσίων έργων και παρ ολίιγον αντικαταστάτης του Ανδρέα, παρ ολιγον Πρωθυπουργός,) του Πρασινέρυθρου ΠΑΣΟΚ, Σοσιαληστης ς Ακης Τζοχατζοπουλος οδηγείται σιδηρόδεσμος στο δικαστήριο για αμύθητες μιζες εκατομμύριων ευρώ.

Ότι ο τεως Πρόεδρος Δημοκρατίας της Ελλάδος Κος Παπούλιας, ανήκε στους «δανειστές « του Ανδρέα για να δικαιολογηθεί το πόθεν έσχες της βιλλας του Αδρεα που «αγορασθηκε»με δηλωθεν ποσον 170 εκατομμυρίων δραχμων την εποχη εκεινη?

Ότι στο ιδιο αξιοθρηνητο και ψευδεστατο «πόθεν έσχες» ανεφέρετο ότι ο Α. Παπανδρέου για την αγορά του σπιτιού είχε δανειστεί χρήματα από έξι άτομα του στενού του φιλικού του περιβάλλοντος μεταξύ των οποίων ( Γιάννη Αλεξίου 10 εκατ, Τον μαιευτήρα Θέμη Λαμπρινόπουλο 20 εκατ., τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλαγκ 65 εκατ., τον Κάρολο) τον Παπούλια 10 εκατ., τον Γιώργο Κατσιφάρα 20 εκατ. και τον Αντώνη Λιβάνη 30 εκατ. ??

Ότι ολοι οι πρωταίτιοι της 21ης Απριλίου 1967 πέθαναν ή ακόμη ζούν πένητες χωρίς καν την σύνταξι τους ή μια μόνο μία δική τους κατοικία??

Επίμετρον

Δυστυχώς δυστυχέστατα για όλους μας και για την Δημοκρατία μας για τους πολιτικούς μας, για την νεοελληνική κοινωνία , και την ανύπαρκτη ηγεσία κάθε μορφής τάξεως και επιπέδου..Αν κάποιος θα ήθελε να χαρακτηρίσει εν συντομία τις δυο εποχές, Μεταπολιτευσι και Στρατιωτικό καθεστώς, αρκεί να ανατρέξει στο βιβλίο του Θ,Παγκαλου ετέρου υπέρ-υπουργού του ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος χαρακτήρισε την μεταπολίτευσι ως την εποχή του : «Όλοι Μαζί τα φαγαμε…» με σκάνδαλα

Ενώ αντιθέτως ο σκεπτόμενος ελληνικός λαός θυμάται καλώς ότι το Καθεστώς Συνταγματαρχών υπήρξε η εποχή του :« Όλοι Μαζί τα δημιουργήσαμε..» με εργασία.

Αληθώς. Χρειάζονται τόμοι για να καταγραφούν τα σημερινά χαλιά , η κατάντια , η κατάπτωσις η διαφθορά, ο παραλογισμός ο ασύλληπτος λαϊκισμός της ελληνικής κοινωνίας πολιτών και πολιτικών ώστε να εξηγηθεί το φαινόμενο της γενικής κρίσεως και καταρρεύσεως της Ελλάδος μέσα σε 49 χρόνια.

Οι ψυχίατροι του μέλλοντος θα κληθούν να εξηγήσουν τα φαινόμενα της ενσυνείδητης ηθελημένης αντιστροφής της πραγματικότητος και των ψυχωτικών εμμονών των νεοελλήνων.

Ιασων

Αποσπασματα από το πονημα του κου Ευθυμιου Πετρου, « Ανεκδοτες Ιστοριες της 21ης Απριλιου

loading...

6 thoughts on “Περί της 21ης Απριλίου 1967

  1. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ !!!!!!!!

  2. ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!
    ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΡΟΛΟΪ.
    ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

  3. ΕΔΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΣΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ,ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ.

    ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΞΩΦΛΗΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΛΛΑ ΣΗΚΩΣΕ ΕΚΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΝΤΠ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ" ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ,ΕΝΑΣ "ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ" ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ,ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ 200.000 ΦΑΚΕΛΟΙ ΕΝΤΟΛΩΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ 15 ΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΛΑΣΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.

    ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ Π/Τ…

    http://energoi-ellhnes.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html

  4. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ,ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ..!

Comments are closed.