10 σημάδια που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι βρισκόμαστε στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία.

Είμαστε έτοιμοι να σκοντάψουμε σε έναν πόλεμο που κανείς δεν θέλει; Όπως θα εξηγήσω παρακάτω, θα ήταν τόσο εύκολο να αποφύγουμε μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την εξωτερική μας πολιτική έχουν αποκλείσει κάθε εύκολη λύση. Αντ’ αυτού, φαίνονται απολύτως αποφασισμένοι να έχουν κάποιου είδους μάτσο αναμέτρηση με τη Ρωσία, και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Δυστυχώς, αυτές τις μέρες οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν μπορούν καν να αναγνωρίσουν τον σημερινό μας υπουργό Εξωτερικών, και το όνομα “Τζέικ Σάλιβαν” δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Αλλά αυτοί είναι οι τύποι που λένε στον γεροντικό γέρο στο Οβάλ Γραφείο τι να κάνει για τη Ρωσία.

Αυτό που θέλουν οι Ρώσοι δεν είναι περίπλοκο.

Δεν θέλουν δυτικούς πυραύλους στην Ουκρανία και δεν θέλουν να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.

Αυτά τα δύο αιτήματα δεν είναι παράλογα. Φανταστείτε μόνο πώς θα νιώθαμε αν ο Καναδάς προσχωρούσε σε μια στρατιωτική συμμαχία με τη Ρωσία και ξαφνικά υπήρχαν ρωσικοί πύραυλοι σταθμευμένοι κατά μήκος των αμερικανο-καναδικών συνόρων.

Αυτό δεν θα μας άρεσε και πολύ, έτσι δεν είναι;

Λοιπόν, έτσι αισθάνονται οι Ρώσοι για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι έχουν διατυπώσει τα αιτήματά τους σε δύο σχέδια συνθηκών, αλλά αυτά τα δύο σχέδια συνθηκών έχουν απορριφθεί αποφασιστικά από την κυβέρνηση Μπάιντεν…

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες που είχε στη Γενεύη με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι η αμερικανική πλευρά έδωσε μια “σταθερή και ουσιαστική” απάντηση σε δύο σχέδια συνθηκών που πρότεινε η Μόσχα.

“Κατέστησα σαφές στον υπουργό Λαβρόφ ότι υπάρχουν ορισμένες αρχές τις οποίες οι ΗΠΑ, οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας, έχουν δεσμευτεί να υπερασπιστούν. Σε αυτές περιλαμβάνονται και εκείνες που θα εμπόδιζαν το κυρίαρχο δικαίωμα του ουκρανικού λαού να γράψει το δικό του μέλλον. Δεν υπάρχει εμπορικός χώρος εκεί – κανένας”, δήλωσε.

Αν ο Μπλίνκεν, ο Σάλιβαν και η υπόλοιπη ομάδα εθνικής ασφάλειας του Τζο Μπάιντεν ήταν πραγματικά ικανοί, αυτή η κρίση θα μπορούσε να έχει τελειώσει ήδη.

Αντ’ αυτού όμως έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύτως κανένας συμβιβασμός.

Πού πάμε λοιπόν από εδώ και πέρα;

Ακολουθούν 10 σημάδια που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι βρισκόμαστε στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία…

#1 Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ έχει εκδώσει επίσημη ταξιδιωτική συμβουλή που προειδοποιεί τους Αμερικανούς να μείνουν μακριά από την Ουκρανία.

#2 Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο μειώνουν το προσωπικό των πρεσβειών στο Κίεβο.

#3 Τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο απομακρύνονται.

#4 Το Ισραήλ σχεδιάζει μια “μαζική εκκένωση” των Εβραίων από την Ουκρανία.

#5 Το CNN αναφέρει ότι έως και “8.500 στρατιώτες των ΗΠΑ έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα για πιθανή ανάπτυξη στην Ανατολική Ευρώπη”.

#6 Οι New York Times αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να στείλει “πολεμικά πλοία και αεροσκάφη” στην περιοχή.

#7 Άλλα δυτικοευρωπαϊκά έθνη ετοιμάζονται επίσης να στείλουν δυνάμεις στην ανατολική Ευρώπη…

Η Δανία στέλνει μια φρεγάτα και αναπτύσσει πολεμικά αεροσκάφη F-16 στη Λιθουανία- η Ισπανία θα στείλει πολεμικά πλοία και θα μπορούσε να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στη Βουλγαρία- και η Γαλλία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Ρουμανία.

#8 Μια βρετανική ειδησεογραφική πηγή αναφέρει ότι “εκατοντάδες στρατιωτικά τρένα γεμάτα με ρωσικά στρατεύματα” μετακινούνται στη Λευκορωσία.

#9 Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ισχυρίζεται ότι οι Ρώσοι σχεδιάζουν έναν “κεραυνοβόλο πόλεμο που θα μπορούσε να καταστρέψει το Κίεβο”.

#10 Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι έχει λάβει πληροφορίες “που υποδηλώνουν ότι η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαταστήσει έναν φιλοκρεμλίνο ηγέτη στο Κίεβο”.

Παρ’ όλη την υστερία, προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα ξεσπάσει άμεσα πόλεμος.

Αλλά χωρίς αμφιβολία, το σκηνικό σίγουρα προετοιμάζεται για το είδος της στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία για την οποία προειδοποιώ εδώ και πολλά χρόνια.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ συνεχίζουν επίσης να προκαλούν την Κίνα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, δύο ομάδες αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ “άρχισαν επιχειρήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας”…

Δύο ομάδες αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ εισήλθαν στην αμφισβητούμενη Νότια Σινική Θάλασσα, ενώ αεροσκάφη της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας συνεχίζουν να πετούν κοντά στην Ταϊβάν, την οποία επίσης διεκδικεί η Κίνα.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναφέρει ότι δύο ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων, με επικεφαλής τα USS Carl Vinson και USS Abraham Lincoln, άρχισαν επιχειρήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας το Σάββατο.

Αν θέλετε πραγματικά να εκνευρίσετε την Κίνα, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε.

Σε απάντηση, οι Κινέζοι έστειλαν μεγάλο αριθμό πολεμικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν την Κυριακή και τη Δευτέρα…

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι 13 κινεζικά αεροσκάφη πέταξαν στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της χώρας. Η Ταϊβάν ανέφερε 39 αεροσκάφη της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας στον προστατευόμενο εναέριο χώρο την Κυριακή.

Ξέρω ότι οι Ρώσοι λαμβάνουν πολύ περισσότερη προσοχή από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αυτή τη στιγμή, αλλά πλησιάζουμε επίσης επικίνδυνα σε μια στρατιωτική σύγκρουση με τους Κινέζους.

Η ομάδα εθνικής ασφάλειας με την οποία έχει περιβάλει τον εαυτό του ο Τζο Μπάιντεν είναι εξαιρετικά ανίκανη και είναι επίσης ένα μάτσο πολεμοκάπηλοι.

Περιττό να πούμε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά εύφλεκτο συνδυασμό.

Πρόκειται για τη χειρότερη ομάδα εθνικής ασφάλειας στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών με μεγάλη διαφορά, και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι πρόκειται να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ή ακόμη και τον επόμενο μήνα, αλλά χωρίς αμφιβολία ο χρόνος κυλάει.

Αυτοί οι πολεμοκάπηλοι κάνουν το ένα κολοσσιαίο λάθος μετά το άλλο, και δεν θα αργήσει πολύ να πληρώσουμε όλοι ένα μεγάλο τίμημα για την ανικανότητά τους.

theeconomiccollapseblog.com

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

loading...