“Υπάρχει φάρμακο που σώζει ζωές κατά του κορονοϊού, είναι αυτό που πήρε ο Trump”

Ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής – διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, μίλησε στον ρ/σ Focus 103.6 και στον Στέφανο Δαμιανίδη, για την ύπαρξη του φαρμάκου bamlanivumab κατά της νόσου Covid-19.

Οπως ανέφερε, στην συνέντευξη του:

Η παραγωγή του εν λόγω προϊόντος είναι από δύο εταιρίες, την Eli Lilly με έδρα την Αμερική που είναι φαρμακοβιομηχανία και έχει παράξει ήδη τουλάχιστον 1 εκατ. δόσεις του προϊόντος, και την Regeneron – η οποία δεν είναι φαρμακοβιομηχανία αλλά μια «μικρή» βιοτεχνολογική εταιρεία που κατάφερε επίσης να κατασκευάσει ένα ανάλογο αντίσωμα με αυτό της πρώτης (Eli Lilly).

«Πρώτη φορά υπάρχει τέτοιου τύπου φάρμακο εναντίων των ιών» υπογράμμισε ο ίδιος. Μίλησε για ένα πάρα πολύ ισχυρά συνδεόμενο αντίσωμα με την ακίδα του ιού, που τη συλλαμβάνει και αδρανοποιεί τον ιό. «Φανταστείτε, εάν αυτό γίνει για το AIDS, τις ηπατίτιδες, για οποιοδήποτε ιό, πρακτικά έχουν καταργηθεί οι ιώσεις από την παθολογία». 

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron  Pharmaceuticals Inc,  έχει ΈΛΛΗΝΕΣ στο τιμόνι της:

1,Τζορτζ Γιανκόπουλος,πρόεδρος και συνιδρυτής 

2,Χρήστο Κυρατσούς, αντιπροέδρο Ερευνών επί των Μολυσματικών Ασθενειών και των Τεχνολογιών Ιικών Φορέων

3,Roy Vagelos, ομογενής πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου 

Στις αρχές Ιουλίου, έκλεισε συμφωνία 450 εκατ. δολάριων με την αμερικανική κυβέρνηση για την παραγωγή του κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού. 

loading...