Τα «κόλπα» με τις αποδείξεις των POS- Μπαράζ ελέγχων και διασύνδεση με το Taxis

Αυξάνονται οι έφοδοι ελεγκτών σε επιχειρήσεις προκειμένου να ελεγχθούν οι ιδιοκτήτες αν κόβουν αποδείξεις αντίστοιχες για τις ηλεκτρονικές χρεώσεις μέσω POS με την ταμειακή τους μηχανή.


Μέχρι σήμερα έχει διαπιστωθεί σε επιχειρήσεις κυρίως εστίασης, μπαρ, τουριστικές κ.α. πως ορισμένοι προκειμένου να αποφύγουν την εφορία, αν και δέχονται πληρωμές μέσω POS έχουν βρει το κόλπο με τις αποδείξεις.

Πλέον οι ελεγκτές της εφορίας ζητούν από τους επιχειρηματίες το αρχείο του τερματικού POS και το Ζ της ταμειακής μηχανής για τις αποδείξεις που έχουν εκδοθεί προκειμένου να ελεγχθεί αν υπάρχουν τυχόν αποκλίσεις στις συναλλαγές και τα τελικά ποσά.

Το Υπουργείο Οικονομικών για να "φρενάρει" τα κόλπα ορισμένων επιτήδειων που δίνουν μόνον την απόδειξη από το POS και όχι και της ταμειακής μηχανής σχεδιάζει να προχωρήσει σε τριπλή ηλεκτρονική διασύνδεση.

Αυτό σημαίνει πως τα POS θα συνδεθούν με το Taxis, όπως και οι ταμειακές μηχανές ώστε στο τέλος της κάθε ημέρας να συγκρίνονται τα στοιχεία. Σε περίπτωση διαφορών ο επιχειρηματίας θα καλείται από την εφορία για εξηγήσεις.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ???????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΧΟΣ ΒΑΡΥΣ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΛΑΡΙΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ....

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]