Έχετε δει προϊστορικούς δονητές; θα τρομάξετε (photos)

Οι δονητές βρέθηκαν στο σπήλαιο Hohle Fels στη νοτιοδυτική Γερμανία. Οι επιστήμονες, αρχαιολόγοι που τους ανακάλυψαν τους ονόμασαν «ράβδους από την εποχή των παγετώνων» και αυτή τη στιγμή εκτίθενται στο μουσείο ιστορίας Blaubeuren, στην αίθουσα με τα προϊστορικά ευρήματα.

Από τα ευρήματα αυτά οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι ο άνθρωπος από την εμφάνιση του, έκανε σεξ όχι μόνο για την αναπαραγωγή και συνέχιση της γενιάς του(βασικό) αλλά και για ευχαρίστηση. Δείχνουν επίσης ότι οι γυναίκες πριν από 30.000 χρόνια ζούσαν κάτω από ένα καθεστώς σεξουαλικής απελευθέρωσης.

Οι δονητές που βρέθηκαν στη Γερμανία είναι φυσικά σε σχήμα φαλλού. Είναι κατασκευασμένοι από λεπτόκοκκο ιλυόλιθου και το μήκος τους φτάνει μέχρι και τα 20 εκατοστά, η δε διάμετρος αγγίζει τα 8 εκατοστά. Πάντως δεν είναι οι πρώτοι προϊστορικοί δονητές που έχουν βρεθεί. Λίγο νοτιότερα στη Γαλλία έχουν βρεθεί δονητές φτιαγμένοι από πέτρα και ελεφαντόδοντο που χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή. Επίσης στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της πόλης Χετάφε στην ισπανία, φυλάσσονται 6 δονητές που κατασκευάστηκαν πριν από 14.000 χρόνια, ενώ στη Σουηδία βρέθηκε δονητής κατασκευής 5.000 ετών. Είναι φτιαγμένος από κέρατο ελαφιού, λείος και το μήκος του φτάνει τα 10,414 εκατοστά με διάμετρο τα 5 εκατοστά.

Πολλοί έσπευσαν ειδικά μετά την ανακάλυψη των Γερμανικών δονητών να τονίσουν ότι δεν πρόκειται για σεξουαλικά βοηθήματα, αλλά για γκλόμπς και μικρά ρόπαλα που τα χρησιμοποιούσαν οι πρωτόγονοι στις μάχες. O αρχαιολόγος Timothy Taylor τόνισε σχετικά: «Κοιτάζοντας το μέγεθος, και το σχήμα, στα ευρήματα αυτά θα ήταν υποκριτικό να πούμε ότι πρόκειται για όργανα μάχης και ρόπαλα. Η αληθινή ερμηνεία της χρήσης τους είναι μια και έχει να κάνει με το σεξ και την ευχαρίστηση της γυναίκας που έζησε τότε.»




loading...