ΡΩΣΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ: «H ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΥΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ!!!


Η Τουρκία ετοιμάζει δύο θανατηφόρα χτυπήματα στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι εκτιμά Ρώσος αναλυτής που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις.
Η Άγκυρα και ειδικά ο Ερντογάν «παίζει» τα ρέστα του σε Αιγαίο και Κύπρο σε μια προσπάθεια να πράξει ακριβώς τα ίδια που έπραξε σε Συρία και  Ιράκ .

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κυοφορούμενο σχέδιο «προσάρτησης» των κατεχόμενων στην τουρκική επικράτεια. Χαρακτηριστική είναι η φράση «δεν υφίσταται πλέον ευρωπαϊκή λύση για την Κύπρο και δεν θα υπάρξει λύση στην οποία θα υπάρχει η ΕΕ». Αυτό τόνισε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου σε θέματα οικονομίας, Γιγίτ Μπουλούτ.

Ο Μπουλούτ είχε δηλώσει τέλος Ιανουαρίου σε εκπομπή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης ότι την Κύπρο πήραν με αίμα και δεν πρόκειται να την «παραδώσουν» στην ΕΕ και  φυσικά την Ελλάδα .

Η Τουρκία, συστηματικά και επί καθημερινής βάσεως, εφαρμόζει πολιτικές προσάρτησης των κατεχομένων, παρά το γεγονός ότι στη δημόσια ρητορική της εμφανίζεται υπέρμαχη των συνομιλιών.

Η ουσία όμως είναι ότι νέα βήματα με στόχο την προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία ετοιμάζει η Άγκυρα, ενόψει και των καλοκαιρινών εργασιών στην κυπριακή ΑΟΖ , οι οποίες έχουν εκνευρίσει τον συνεχώς «σε ένταση» Τούρκο πρόεδρο που βλέπει ότι οι Αμερικανοί αποκτούν ισχυρά γεωστρατηγικά ερείσματα στο νησί.

Πληροφορίες από ΝΑΤΟ αναφέρουν την κάθοδο και νέων αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή για τον φόβο των Τούρκων.

Αναφερόμενος στην κρίση στις σχέσεις Τουρκίας με ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Μπουλούτ γράφει ότι «δεν πρόκειται να  απολογηθούμε στην ΕΕ για την ύπαρξή μας σ’ αυτή τη γεωγραφική περιοχή, ούτε θα κάνουμε βήμα από την Κύπρο ούτε και θα πληρώσουμε ένα γρόσι ως αποζημίωση. Θέλω να τ’ ακούσουν και τ’ άτομα που χαράζουν χάρτες για την Τουρκία και την Κύπρο».

Συνχίζοντας το κρεσέντο του προσθέτει, «Μιλάω για τις πραγματικές προθέσεις της ΕΕ για την Κύπρο και λέω ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες. Θα εμπιστευθούμε την Κύπρο και τα αδέλφια μας εκεί στις χώρες της ΕΕ που επιτίθενται στους υπουργούς μας, που βάζουν τους σκύλους να δαγκώσουν τους αδελφούς μας και που παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα; Ποτέ! Στην Κύπρο πλέον δεν υπάρχει η επιλογή της ΕΕ. Όσον αφορά στις χώρες της ΕΕ που νομίζουν ότι θα αποκόψουν την Κύπρο από την Τουρκία, σας λέω αυτό: Υποστηρίζουμε μέχρι τέλους την επέμβαση του 1974 που γλίτωσε τα αδέλφια του τουρκικού έθνους στην Κύπρο από τη σφαγή».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΓράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]