Ξεκινά η διαδικασία του Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που σηματοδοτεί επίσημα την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ, στις 29 Μαρτίου, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Μέι.

Η Βρετανία έχει ενημερώσει το γραφείου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για την πρόθεση της Μέι, δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.
«Πέρυσι τον Ιούνιο, ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε την ιστορική απόφαση να αποχωρήσει από την ΕΕ. Την επόμενη Τετάρτη, η κυβέρνηση θα τηρήσει αυτή την απόφαση και επίσημα θα ξεκινήσει τη διαδικασία ενεργοποιώντας το Άρθρο 50», ανέφερε σε ανακοίνωση ο υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.
Η κίνηση θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας διετούς διαπραγματευτικής περιόδου κατά την οποία η βρετανική κυβέρνηση και η ΕΕ ελπίζουν να συμφωνήσουν στους όρους για την αποχώρηση της Βρετανίας και να έχουν μια ξεχωριστή συμφωνία για τη μορφή της μελλοντικής του σχέσης, κυρίως σε ό,τι αφορά το μεταξύ τους εμπόριο.
«Είμαστε στο όριο της πιο σημαντικής διαπραγμάτευσης για αυτή τη χώρα για μια γενιά», δήλωσε ο Ντέιβις. «Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη στους στόχους της: μια συμφωνία που λειτουργεί για κάθε εθνική συνιστώσα και περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου και ουσιαστικά για όλη την Ευρώπη – μια νέα, θετική εταιρική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των φίλων και συμμάχων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις του Brexit για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος αφού η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα εκκινήσει επισήμως τη διαδικασία στις 29 Μαρτίου.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι θα παρουσιάσει στα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το σχέδιο των διαπραγματεύσεων για το Brexit εντός 48 ωρών από τη στιγμή που το Λονδίνο θα έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, στις 29 Μαρτίου.
«Τα πάντα είναι έτοιμα σε αυτή την πλευρά», δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα εκκινήσουν αφού θα έχουν συναντηθεί τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ για να επιβεβαιώσουν την διαπραγματευτική δικαιοδοσία της Κομισιόν.
Ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής
Η σύνοδος κορυφής των ευρωπαίων ηγετών που θα ακολουθήσει την έναρξη της διαδικασίας του Brexit εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου θα πραγματοποιηθεί «τέσσερις έως έξι εβδομάδες» μετά την ειδοποίηση περί έναρξης της διαδικασίας, που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στις 29 Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η έναρξη στα τέλη Μαρτίου της διαδικασίας του διαζυγίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ντάουνινγκ Στριτ, δεν αφήνει αρκετό χρόνο για μια σύνοδο κορυφής μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, όπως προβλεπόταν αρχικά. «Αναμένουμε ότι θα χρειαστούν περίπου 4 έως 6 εβδομάδες για να προετοιμαστούν και να διεξαχθούν οι διαβουλεύσεις με τις 27 χώρες μέλη», εξήγησε η πηγή αυτή.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΩΘΗΚΕ,ΣΩΘΗΚΕ,ΣΩΘΗΚΕ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. H βρετανία δεν σώθηκε ίσως σώθηκε η ΕΕ από τη βρετανία, Και εάν ισχύει το πρώτο, αυτή η χώρα παράγει ρολς ροις και έπί πλέον έχει μια βαριά βιομηχανία,
  Εμείς τη μόνη βιομηχανία που έχουμε είναι, παραγωγή 45ριδων συνταξιούχων για το όφελος της ψηφοθηρίας, το κλείσιμο χιλιάδων μικρο επιχειρήσεων για το καλό της Βουλγαρίας, τον αναπτυξιακό Συνδικαλισμό, την αύξηση της ανεργίας; στο 26% την μετανάστευση της νεολαίας μας, την παραγωγή της διαφθοράς και της απάτης, την μη τιμωρία Υπευθύνων ,αυτών που Κατέστρεψαν τη χώρα και το ΛΑΟ, και με όλα τα κλεμμένα δις Ευρώ στις τράπεζες του εξωτερικού χωρίς εξαίρεση και πρώτες τις βουλευτικές καταθέσεις, Με μιά χώρα στεγνωμένη από ΡΕΥΣΤΟ πηγαίνετε να σωθείτε στη Δραχμή,
  Ε!! τέτοια ηλίθια σκέψη μόνο σε έναν ηλίθιο λαό ταιριάζει, αφού έχει στραβωθεί και δεν μπορεί να δεί κατάματα το ποιός ευθύνεται για την καταστροφή του και που αφοσιώνεται στη φτηνή προπαγάντα αυτών που έχουν γεμίσει με τα Ευρώ τους τις τράπεζες τις Ελβετίας όπως Καρανζαφέρης, Καζάκης και Λαφαζάνης που είναι και οι πρωταγωνιστές της προπαγάνδας υπέρ της δραχμής,
  Ρωτήστε τους γιατί υδρώνουν τόσο πολύ, Γιατί τους πήρε ο πόνος να σώσουν τη χώρα και τους Έλληνες; εάν όντως είναι έτσι τα λεφτά από τις τράπεζες τις Ελβετίας στις τράπεζες της Ελλάδος αύριο το πρωί ή να σταματήσουν να κοροιδεύουν τους Έλληνες γιατί ο σκοπός τους είναι το πως θα βρεθούν και πάλη στο καφενείο της βουλής μα υψηλούς ΜΙΣΤΟΥΣ...με αυτά και καλή μας μέρα..atg,,..

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]