Φώφη Γεννηματά: Ο δρόμος για να υπάρχει ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι…

«Πιστεύουμε στην Αποκέντρωση με Αυτοδιοίκηση. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη. Στην πράξη όχι στα λόγια», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά,
μιλώντας σε εκατοντάδες περιφερειάρχες , δημάρχους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετέχουν στην ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ & FRIEDRICH EBERT STIFTUNG:

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, που γίνεται στο ξενοδοχείο Κάραβελ. Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, οι περιφερειάρχες Σταύρος Αρναουτάκης, Απόστολος Κατσιφάρας κ.α

Η κ. Γεννηματά τόνισε πώς ενώ «όλοι μιλούν για την ανάπτυξη, δεν απαντούν όμως, αν είμαστε διατεθειμένοι και πως να ανατρέψουμε ριζικά τις χρόνιες παθογένειες ενός συστήματος που συντηρεί το σπάταλο κράτος. Ενός συστήματος που εμποδίζει κάθε επενδυτική πρωτοβουλία και καταδικάζει τη χώρα σε ύφεση και στασιμότητα. Δεν απαντούν πως θα αντιμετωπίσουν τις νέες μορφές φτωχοποίησης, παραγωγικών τομέων, κοινωνικών ομάδων, νοικοκυριών. Πως θα σταματήσουν την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την διαρκή απώλεια θέσεων πλήρους απασχόλησης. Πως θα εμποδίσουν την έξοδο από τη χώρα κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού που αποτελεί το σημαντικότερο πλούτο της. Πως θα αναπληρώσουν την υποβάθμιση περιοχών που διαρκώς φθίνουν και θα δώσουν τέλος στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκεκριμένα ανέφερε πως στο κρίσιμο ερώτημα ?από ποιους και για ποιους η ανάπτυξη?, η απάντηση είναι καθαρή: «Μια ανάπτυξη που στηρίζεται στην κρατική χρηματοδότηση, το γιγάντιο πρόγραμμα δημοσίων έργων κυρίως για υποδομές, το κράτος – επιχειρηματία σε εκτεταμένους τομείς, έχει φθάσει στα όριά της. Σήμερα απαιτείται αναστροφή του αναπτυξιακού μοντέλου. Οφείλουμε να μεταβούμε από το κράτος – επιχειρηματία και αποκλειστικό χρηματοδότη της ανάπτυξης στον πολίτη παραγωγό – δημιουργό και από τις βαριές υποδομές στην παραγωγική ανασυγκρότηση».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τον δρόμο για να μην υπάρξει ανάπτυξη τριπλοσάγωνου, τον ξέρεις φω-φώκια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ
  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΘΗΚΕ
  ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ
  ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]