Γιατί οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Το θηλυκό μυαλό δεν είναι μόνο πιο… πονηρό αλλά και πιο αποτελεσματικό στην παράλληλη εκτέλεση περισσότερων της μιας λειτουργιών.

Που οφείλεται όμως αυτή η γυναικεία ικανότητα;
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι ο εγκέφαλος των γυναικών απαιτεί λιγότερη ενέργεια και διέγερση για να στρέψει την προσοχή του σε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον ανδρικό.

Μαγνητικές τομογραφίες αποκαλύπτουν ότι οι άνδρες χρειάζονται πολύ περισσότερη ενέργεια και τη διέγερση περισσότερων περιοχών του εγκεφάλου τους ώστε να καταφέρει κάτι να τραβήξει την προσοχή τους. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να στρέψουν την προσοχή τους από αυτό που κάνουν σε κάτι άλλο.

Οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα αφού περάσουν τα 50, ενώ οι άνδρες ταλαιπωρούνται μία ολόκληρη ζωή.

Το πείραμα που έγινε από το HSE Neurolinguistics Laboratory (που εδρεύει στη Μόσχα) συμπεριέλαβε 140 υγιείς εθελοντές, 69 άνδρες και 71 γυναίκες, ηλικίας ανάμεσα στα 20 και στα 65.

Οι επιστήμονες τους ζήτησαν να φέρουν σε πέρας κάποιες δουλειές και ταυτόχρονα παρατηρούσαν τη δραστηριότητα στον εγκέφαλό τους με μαγνητικές τομογραφίες. Οι πιο έντονες διαφορές υπήρχαν ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες που βρίσκονταν στις ηλικίες 20 με 45 ετών.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες δυσκολεύονταν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα αλλά και να μεταθέτουν την προσοχή τους από το ένα ζήτημα στο άλλο.

loading...