Ο κόσμος έχει διχαστεί ανάμεσα στους ειδικούς,στην όλη κατάσταση..

Ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών κ.Τσάκρης , μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είπε: «Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης». Επιπλέον τάχθηκε υπέρ της τηλεργασιας.

Αντίθετα 

 Ο διακεκριμένος καθηγητής Ιατρικής του Στάνφορντ κ. Ιωαννίδης μιλάει στη «δημοκρατία» για τον κορωνοϊό και επισημαίνει ότι η μάσκα δεν κάνει πάντα θαύματα. συνέλεξε δεδομένα από συνολικά 82 μελέτες σχετικά με τη θνησιμότητα του SARS-CoV-2 και διαπίστωσε ότι το ποσοστό θανάτων όσων έχουν νοσήσει από τον ιό ανέρχεται μόλις σε 0,23% στον γενικό πληθυσμό και σε 0,05% στα άτομα κάτω των 70 ετών.

Όπως είπε, οι μάσκες έχουν χρησιμότητα για κάποιον που είναι μολυσμένος, καθώς και για όσους έρχονται σε επαφή μαζί του. Και πρόσθεσε:

«Αυτό που εμφανώς είναι ακραίο φαινόμενο, είναι η μη εποικοδομητική τρομολαγνία. Επίσης, τα διάφορα σκληρά, τυφλά μέτρα είναι συνήθως ακρότητες που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Και τα δύο θα πρέπει να αποφευχθούν. Νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία της σοβαρής επιστημονικής κοινότητας συμμερίζεται τις απόψεις μου και αναζητά λιγότερο βλαβερές λύσεις στη διαχείριση της πανδημίας».

Εσείς τι πιστεύεται…; Ποια εκδοχή σας καλύπτει;

loading...