Πώς εξαπλώθηκαν οι κυριότερες θρησκείες

O Ινδουισμός, ο Βουδισμός, ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός και το Ισλάμ είναι
πέντε από τις μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου. Στο πέρασμα χιλιάδων ετών, αυτές οι θρησκευτικές ομάδες έχουν διαμορφώσει την πορεία της ιστορίας και είχαν βαθιά επίδραση στην πορεία της ανθρώπινης φυλής.
Μέσα από αμέτρητες συγκρούσεις, κατακτήσεις, αποστολές ή απλά από στόμα σε στόμα, αυτές οι θρησκείες εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο και διαμόρφωσαν τεράστιες γεωγραφικές περιοχές.

loading...

8 thoughts on “Πώς εξαπλώθηκαν οι κυριότερες θρησκείες

  1. ΣΤΟΝ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΥΔΙΣΜΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ,ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ,ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΞΑ ΜΑΤΙΑ,ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΘΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ….

    ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥΣ,Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,ΗΡΕΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΟΥΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ…

    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΡΧΕΣ,ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΣΕ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ…

    ΕΤΣΙ ΠΑΡΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ,ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ,ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ,ΟΜΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΣΠΕΡΜΑΤΑ,ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ…

  2. Σ'αυτο,ακομα και αν ειμαι αντιθετος με την Ε.ΣΥ,
    εχεις δικιο.
    Το αιμα ειναι ο ενωτικος συνδεσμος των ανθρωπων,οι θρησκειες και ειδικα αυτες "εξ αποκαλυψεως" ειναι το διαλυτικο στοιχειο των εθνων οπως εχει αποδειξει η ιστορια.

  3. Εντάξει το καταλάβαμε. ΕΣΥ προτιμάς τις γελάδες, τα φίδια, τα ξόανα και της θειας σου το βρακί.

  4. 10.51

    ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ ΧΡΩΜΑ ΔΟΓΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

    ΑΝ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΑΘ'ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ,ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ,ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ..

    ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΑΣ..
    ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ…
    http://alfeiospotamos.gr/?p=14193

    ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ Η ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ Η ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ…

    ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ..
    https://www.youtube.com/watch?v=T_4CSZ73t_w#t=767

  5. *Η μοναδική θεραπεία για την κρίση που περνάει σήμερα ο πολιτισμός μας είναι η επιστροφή στην Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό. Η Ελλάδα είναι η πιο εκπληκτική χώρα, είναι το λίκνο του πολιτισμού.
    Pene Puaux ( )Γάλλος διανοητής, δημοσιογράφος, συγγραφέας

    *Αυτό που χρειάζεται η Δύση είναι να ξαναγυρίσει στην αρχαία ελληνική γραμματεία.
    Ροζέ Γκαροντύ (1913- ) Γάλλος φιλόσοφος & ιστορικός

    *Ο ανθρώπινος τύπος και το ανθρώπινο πνεύμα έφτασαν στην τελειότητα τους στην Ελλάδα. Όλες οι Καλές Τέχνες, οι νόμοι, η θρησκεία, κλπ είναι επιτεύγματα των Ελλήνων. Όλοι ήμαστε Έλληνες.
    Πέρσυ Σέλλεϋ (1792-1822) μέγιστος Άγγλος ποιητής

    *Η μνεία και μόνο του ονόματος της Ελλάδας προκαλεί τα υψηλότερα συναισθήματα και γεμίζει την καρδιά μας με ό,τι ευγενέστερο επιδέχεται η φύση μας.
    Ιάκωβος Μονρόε (1759-1831) Πρόεδρος ΗΠΑ διάγγελμα 3.12.1822

    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ;;;

    ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΕΚΤΡΑΠΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΙΟΥΔΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΚΑΙ ΤΥΦΛΩΘΗΚΑΜΕ.

    ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ.

    ΟΙ "ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ", ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ "ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ"…

    ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΑΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΡΥΦΑ…ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ…

    ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ "…..ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΛΑΟΥ ΙΣΡΑΗΛ." ΠΑΝΤΡΕΥΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΗΣΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ, ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ, Ο ΝΕΚΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΣ "…ΤΑΣ ΑΓΚΑΛΑΣ ΤΟΥ “ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ” ΑΒΡΑΑΜ" …

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ???

    ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΑΡΜΕΞΕ Η ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ,ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΩΝ ,ΤΩΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΑΡΙΩΝ…

  6. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
    Ο ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ
    ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
    ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΡΑ,
    ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΑΣΤΡΟΠΟΥΣ, ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΙΣΑΑΚ,
    ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΟΞΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑ Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ.

  7. ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΓΙΔΟΓΑΜΗΣ Ο ΠΑΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΠΟΥ ΓΑΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ 12ΘΕΑ ΠΙΘΗΚΙΑ

  8. ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΡΕ ΓΙΔΙ 12ΘΕΟ???? ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ???? Η ΤΑ 600 ΔΙΣ ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ RED PANTHER LIMITED???? ΚΙ'ΕΓΩ ΕΧΩ 600 ΔΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!

Comments are closed.