Επαιξε στα Σκόπια το «απαγορευμένο» βίντεο Γκλιγκόροφ που λέει ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι

Το δημοσίευσε σκοπιανή εφημερίδα, ενώ αποτελεί δήλωση ταμπού – Εξηγεί δημόσια πως οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και τον Μέγα Αλέξανδρο

Ένα βίντεο που η προβολή του θεωρούνταν… ταμπού έως πρότινος στα Σκόπια, δημοσιοποίησε η εφημερίδα Βέτσερ προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Πρόκειται για τη δήλωση του Κίρο Γκλιγκόροφ -πρώτου προέδρου της χώρας- το 1992 προς τα ΜΜΕ που εξηγεί δημόσια πως οι Σκοπιανοί, είναι… Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και τον Μέγα Αλέξανδρο.

«Σε μια εποχή που αγωνιζόμαστε, ακόμη και στον 21ο αιώνα, υπέρ η κατά της “μακεδονικής” ταυτότητας, είναι σημαντικό να δείτε τη δήλωση του πρώτου προέδρου μας Κίρο Γκλιγκόροφ, που την έκανε στις 6 Μαρτίου του 1992, στην οποία εξηγεί ποιοι είμαστε και τι είμαστε» αναφέρει η εφημερίδα συνεχίζοντας: «Τρία χρόνια αργότερα, η χώρα μας άλλαξε  την εθνική της σημαία με ένα νεοσύστατο σχέδιο από τον Μιροσλάβ Γκάρτσεφ, καθώς και το όνομα του κράτους   μας σε ΦΥΡΟΜ (στο κείμενο ФИРОМ)».

Η προβολή της επίμαχης δήλωσης Γκλιγκόροφ, απάντηση σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου, ήταν απαγορευμένη και υπό… διωγμό επί κυβερνήσεων Γκρούεφσκι, αφού κατέρριπτε το κατασκευασμένο ιδεολόγημα περί καταγωγής των Σκοπιανών από τους αρχαίους Μακεδόνες. Στο πλαίσιο αυτό, συντονισμένα και μεθοδικά είχαν επιχειρήσει στο παρελθόν να παρουσιάσουν ως γραφικό τον Γκλιγκόροφ, ακόμη και ως… προδότη, προκειμένου να τον απαξιώσουν στην κοινή γνώμη της χώρας.
Το ρεπορτάζ της Βέτσερ εντάσσεται προφανώς στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης Ζαεφ, να αποδομήσει πλήρως την κληρονομιά του Γκρούεφσκι, στο δρόμο προς έναν συμβιβασμό με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας.

«Η Ελλάδα χρησιμοποιεί συχνά αυτή τη δήλωση του Γκλιγκόροφ για τις ανάγκες των απόψεων της στο αίτημά της για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος του κράτους μας, ενώ σε εμάς αυτή η δήλωση δεν έτυχε σχεδόν καμίας δημοσίευσης εδώ και 25 χρόνια. Ας την δούμε και να την ακούσουμε τώρα» καταλήγει το δημοσίευμα της Βέτσερ, προκαλώντας αντιδράσεις από εθνικιστικούς κύκλους των Σκοπίων.

loading...

2 thoughts on “Επαιξε στα Σκόπια το «απαγορευμένο» βίντεο Γκλιγκόροφ που λέει ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι

  1. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΕΔΩ . ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΛΑΟΥ . ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Η’ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ . ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ( ΣΕΝΤΡΑΛΙΣΤΕΣ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ( ΒΕΡΧΟΒΙΣΤΕΣ . ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΓΡΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΓΛΩΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ‘’ ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΥΣ’’ ΔΗΛΑΔΗ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΤΙΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ . ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΤΙ .
    ΌΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ( ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ) ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΑΝΑΜΙΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΠΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ . ΕΝΑΣ ΣΛΑΒΟΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ .ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΜΙΑ ΣΕΡΒΑ Η ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΟΡΙΣΤΣΙ . ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΩΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΕΝΑΝ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΑΝΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ ΕΞΗΣ . ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥ . ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ .ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ,ΣΕΡΒΙΚΩΝ κ.λ.π . ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΕ ‘’ ΣΚΙ ‘’ ΕΝΩ ΑΛΛΑ ΣΕ ‘’ΩΦ’ ΔΗΛΑΔΗ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΠΟΥ ΣΕΡΒΟΦΕΡΝΕΙ Η’ ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ ΠΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΕΡΝΕΙ . ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΗΤΑΝ ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟ ΓΝΩΡΙΜΗ ΓΛΩΣΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΣΧΗΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ . ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ . ΜΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ . ΕΑΝ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ DNA ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΝ . ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΟ ;;; Ο ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ . ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΙΞΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ . ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗ Η’ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ!!!!!

  2. Γιατι ξεχνας τους εθνοπροδοτες του εβραικου κκε που ηθελαν να "απαλευθερωσουν"την μακεδονια του αιγαιου απο την ελλαδα?????καμια σχεση δεν υπηρχε με τους βυζαντινους πριν απο 1000 χρονια,το προβλημα εγινε απο την ιδρυση του προδοτικου κκε και μετα

Comments are closed.