Τσίπρας στην Αυγή: Φαντάζομαι ότι ακραίες ομάδες θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν το συλλαλητήριο

Διαφωνώ με όσους λένε ότι όποιος αντιτίθεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι φασίστας, δηλώνει ο πρωθυπουργός

Στο σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην Αυγή.

Αν και αρχικά ξεκαθαρίζει ότι «διαφωνώ απόλυτα και κατηγορηματικά με θέσεις που ισχυρίζονται ότι όποιος αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών είναι φασίστας» στη συνέχεια σημειώνει ότι «θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων να απομονώσουν τις ακραίες ομάδες – που φαντάζομαι ότι θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν και αυτό το συλλαλητήριο – αλλά και να απέχουν από εκδηλώσει και συνθήματα μίσους».

«Έχει υπάρξει αρκετό εμφύλιο μίσος στην Ιστορία αυτού του τόπου. Φτάνει. Οι αντιπαραθέσεις πρέπει να γίνονται με επιχειρήματα και διάλογο» προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

Όσον αφορά τα επιχειρήματα της ΝΔ για την παραχώρηση γλώσσας και εθνότητας με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «πρόσχημα» και «συνειδητή λαθροχειρία από τη μεριά του κ. Μητσοτάκη». «Σε κάθε περίπτωση η διευκρινιστική δήλωση των γειτόνων μας με τη νομικά δεσμευτική ρηματική διακοίνωση που απέστειλαν, κλείνει κάθε συζήτηση ακόμα και για τον πλέον κακόπιστο. Η συμφωνία καθορίζει μόνο ιθαγένεια και όχι εθνότητα. Παραδέχονται πως η γλώσσα τους είναι σλαβική και η πολιτιστική τους κληρονομιά δεν έχει καμία σχέση με την αρχία Μακεδονία».

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτάται και για τη σχέση του από εδώ και πέρα με τον Πάνο Καμμένο απαντώντας ότι «πιστεύω ότι θα είναι ειλικρινής και φιλική όπως πάντα. Τα αισθήματά μου θα είναι πάντα φιλικά, παρά την πολιτική αντιπαράθεση. Και πιστεύω ότι σε μια σειρά θεμάτων όπως για παράδειγμα στην αντιπαράθεση για τη διαπλοκή θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες μαζί». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος έχασε την ευκαιρία «μετά από μια τετραετή διαδρομή σε μια επιτυχημένη διακυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια κρατώντας όρθια την κοινωνία, να επιχειρήσει να καλύψει το μεγάλο κενό που δημιουργεί στην Κεντροδεξιά η αποχώρηση της ΔΝ από τον μεσαίο χώρο για χάρη της ακροδεξιάς της τάσης. Επέλεξε να μην το επιχειρήσει».

Ο πρωθυπουργός απαντά και σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση ότι δεν έχει λαϊκή εντολή να προχωρήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε τη λαϊκή εντολή με καθαρή τη θέση του για το “Μακεδονικό” εδώ και δεκαετίες. Επίσης στις προγραμματικές δηλώσεις η κυβέρνηση είχε διατυπωθεί η εθνική γραμμή».

Επιμένει, τέλος, ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο λέγοντας ότι «οι εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου θα έχουν ένα πεντακάθαρο προγραμματικό δίλημμα πάνω στο οποίο θα κληθεί να τοποθετηθεί η κοινωνία».

loading...

3 thoughts on “Τσίπρας στην Αυγή: Φαντάζομαι ότι ακραίες ομάδες θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν το συλλαλητήριο

  1. "Διαφωνώ με όσους λένε ότι όποιος αντιτίθεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι φασίστας, δηλώνει ο πρωθυπουργός" !
    Σώπα ρε κωλοτούμπα…! Σοβαρά;

  2. Τσίπρας: ο μεγαλύτερος προδότης που πέρασε πότε, ένας σύγχρονος εφιάλτης.
    Κάτω το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ,
    ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

  3. ΓΥΦΤΕ ΨΕΟΤΟΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΣΙΤΑ ΓΥΦΤΕ

Comments are closed.