Κύπριος ΥΠΕΞ Ι.Κασουλίδης: «Να μη προκαλούμε τη Τουρκία και να αποφεύγουμε να απαντάμε στις προκλήσεις»!

Μόνο εντύπωση μπορούν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του Κύπριου ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη όπου τονίζει ότι αφού υπάρχει ενδεχόμενο ατυχήματος από τη παρενοχλητική συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο και στην αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου για
αυτούς τους λόγους Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να παραμείνουν άπραγες προκειμένου να αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο!

Αλλωστε, όπως λέει «για να προκληθεί ένας καβγάς χρειάζονται δύο». (Μήπως ξεχνά ο κ. Κασουλίδης ότι για την εισβολή χρειάστηκε ένας;)

Και αφού φοβάται θερμό επεισόδιο με Τουρκία ο κ. Κασουλίδης γιατί διέψευδε το ελληνικό ΥΠΕΘΑ όταν βδομάδες πριν προειδοποιούσε τη Κύπρο;

Επίσης για τα Ιμια ο Κύπριος ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης του Ν.Αναστασιάδη λέει το εξής ανεκδιήγητo: «Θυμάμαι τη νύχτα των Ιμίων, όπου κάπου χάσαμε λιγάκι την ψυχραιμία μας, την ανακτήσαμε στη συνέχεια όταν συνειδητοποιήσαμε τι πάει να γίνει, και χρειάστηκε μια μεγάλη απεμπλοκή αφού ο στόλος του ενός είχε στο στόχαστρο τον στόλο του άλλου και εάν χτυπούσε κάποιος, θα γινόταν κόλαση. Στα προκαταρκτικά στάδια είναι που χρειάζεται η ψυχραιμία»!

Οι σχέσεις, αυτήν τη στιγμή, μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας δεν είναι καλές λόγω των γενικότερων ενεργειών του κ. Erdogan στη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα περίοδο. «Στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Τουρκία δεν θεωρείται πλέον ότι φοράει το κοστούμι μιας χώρας που διεκδικεί να εισέλθει στην ΕΕ», σημειώνει ο κ. Κασουλίδης.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη κρίση στις διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας-Ολλανδίας, ο Κύπριος ΥΠΕΞ εκτιμά ότι «εξυπηρετεί αμφότερους».

Τόσο τον Erdogan καθώς οι εθνικιστικές εξάρσεις δρουν υπέρ του, όσο και τους Ολλανδούς για να επανέλθουν όσοι πολίτες στράφηκαν έντονα προς τον εθνικισμό.

Για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν στο κυπριακό είπε: «Το πρόβλημα στο Κυπριακό είναι κατά πόσον η Τουρκία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις», αναφέρει ο κ. Κασουλίδης, συμπληρώνοντας πως «η αποχώρηση του Akinci από τις συνομιλίες δεν χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα. Οπότε η λογική λέει ότι σύντομα θα επιστρέψει».

Κατά την άποψη του κ. Κασουλίδη, η ένταση τόσο στο Αιγαίο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ από την πλευρά της Άγκυρας θα συνεχιστεί καθαρά για προεκλογικούς λόγους . «Χρειάζεται από όλους ψυχραιμία. Ξέρετε, για να γίνει καβγάς χρειάζονται δύο», τονίζει. Ο Κύπριος ΥΠΕΞ δεν φοβάται θερμό επεισόδιο, αλλά ατυχήματα, γι” αυτό και συστήνει στην Αθήνα και στη Λευκωσία να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Αναφορικά με τις γεωτρήσεις στη κυπριακή ΑΟΖ ο κ. Κασουλίδης αναφέρει: «Δεν έχουμε επιλογή. Πρέπει να προχωρήσουμε ανεξαρτήτως των απειλών της Τουρκίας. Εναπόκειται στην ίδια να επιλέξει μέχρι ποιου σημείου θα φτάσει και αν διαβεί την κόκκινη γραμμή ώστε να φέρει την ευθύνη για τις όποιες εξελίξεις»

«Και τότε θα δεν θα έχει απέναντί της μια μικρή Κύπρο, αλλά τα μεγάλα κράτη των οποίων οι εταιρείες έχουν σημαντική επιρροή. Πιθανώς να κάνει ό,τι έκανε και την προηγούμενη φορά. Να στείλει το “Μπαρμπαρός» να περιφέρεται στην περιοχή χωρίς να ενοχλεί τις εταιρείες», συμπληρώνει.

Απλά πράγματα δηλαδή...Προφανώς ο κ. Κασουλίδης δεν έχει καταλάβει τις επιθέσεις που πραγματοποιεί καθημερινά αλλά και που σχεδιάζει να πράξει στο άμεσο μέλλον η Τουρκία ακόμα και με την ακύρωση της συμφωνίας του μεταναστατευτικού κατακλύζοντας την Ελλάδα με φανατικούς ισλαμιστές.

Η λύση για τον Κύπριο υπ. Εξωτερικών είναι λοιπόν να κάνουμε τις «κότες» σε οποιαδήποτε πρόκληση κι αν αντιμετωπίσουμε από τη Τουρκία;
Εκεί κατάντησε τη Λευκωσία η Κυβέρνηση Αναστασιάδη; Nτροπή...
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]