Η έξοδος από το ευρώ δεν χρειάζεται να γίνει βίαια και καταστροφικά

Μπορεί να προαναγγελθεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα όπως θα έκανε ένα πολιτισμένο κράτος
Όταν μπήκαμε στο ευρώ υπήρξε προετοιμασία δυο ετών ορθή χρήση πόρων και μέσων και ενημέρωση του κόσμου.

Όλες οι πολιτισμένες χώρες έτσι κάνουν. Οι Βρετανοί είχαν προαναγγείλει το δημοψήφισμα για το Brexiτ 3 χρόνια πριν. Το συζήτησαν και αποφάσισαν και η προετοιμασία τους για αυτό θα πάρει ακομη 2-3.

Με τον ίδιο πολιτισμένο τρόπο θα πρέπει να βγούμε και εμείς από το ευρω.

Χρειάζεται να υπερ ψηφιστούν κόμματα και πρόσωπα που προτείνουν την έξοδο και θα αναλάβουν το τιτάνιο έργο να σχηματιστεί μια κυβέρνηση και να οριστεί μια ημερομηνία εξόδου με ορίζοντα 18-24 μηνων.

Σε αυτό το διάστημα η κυβέρνηση θα επιδοθεί στην τοποθέτηση προσώπων σε νευραλγικούς τομείς και στον σχεδιασμό, στην όποια προετοιμασία του λαού και όλων των αναγκαίων παραγόντων, αγαθών,  πόρων μέσων για μια όσο το  δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση στο εθνικό νόμισμα.

Την βραδιά της εξόδου θα  έχουμε μια οικονομία λειτουργική νέο νόμισμα στο χέρια μας θα έχουμε μέλλον και θα κάνουμε και γορτή στο Σύνταγμα με  πυροτεχνήματα

Βεβαίως το πολιτικό βάρος μια τέτοιας εξέλιξης θα ειναι μεγάλο. Χωρίς  αντιευρωπαικά και κυρίως φιλοευρωπαϊκά καφριλιλικια, υστερία, πανικό και εντάσεις, άλλα με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα.

Μια κυβέρνηση και μια χώρα με έντιμο -και τεχνοκρατικό- πολιτικό  προσωπικό που κινούνται οργανωμένα για την έξοδο από το ευρώ θα προκαλέσει τριγμούς διεθνώς.

Μπορεί να δούμε την όλη η ευρωζώνη θα αρχίσει να τρέχει πίσω μας να μας «προλάβει». Μπορεί να ξεχάσουν ξαφνικά τα μνημόνια την λιτότητα και να μας «τιγκάρουν» στο χρήμα για να μείνουμε.

Μπορεί πάλι να θεωρήσουν ότι ειναι καλύτερα για όλους ένα συναινετικό διαζύγιο χωρίς τραυματισμούς με το ευρώ και παραμονή στην ΕΕ

Όμορφα πράγματα πολιτισμένα και ευρωπαϊκά

Ότι και να συμβεί θα είναι μια καλή αρχή για μια πιο επιλεκτική σχάση με την Ευρώπη

phgh
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

 1. Γιατί το ΕΠΑΜ είναι η μόνη λύση.
  Ευτυχώς που η κυβέρνηση κατέληξε σ' έναν ακόμη "έντιμο συμβιβασμό". Τερμά πια η διαρκής λιτότητα. Μόνο το αφορολόγητο θα μειωθεί δραστικά και θα διευρυνθεί η φορολογική βάση καταργώντας τις όποιες εξαιρέσεις έχουν απομείνει. Οι συντάξεις θα μειωθούν εκ νέου, θέτοντας πλαφόν ανώτατης σύνταξης ώστε να μειωθεί η μέση κι όλο περισσότερο να προσεγγίσει τα 380 ευρώ.
  Από τη μεριά της η αντιπολίτευση διαμαρτείρεται εντόνως. Ευτυχώς που έχουμε αντιπολίτευση τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το Λεβέντη και Σία. Για φανταστείτε να μην τους είχαμε. Πόσο φτωχό θα ήταν το κοινοβούλιό μας; Μπορεί να μην έχουν να προτείνουν απολύτως τίποτε διαφορετικό. Μπορεί να τα έχουν ψηφίσει όλα από την εποχή του 3ου μνημονίου τον Αύγουστο του 2015, αλλά είναι απολύτως σίγουρο ότι αυτοί θα τα έκαναν διαφορετικά.
  Ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να νομίζει ο Έλληνας ιθαγενής προκειμένου να εναλλάσονται στην εξουσία οι δήμιοί του και οι δανειστές να κερδίζουν χρόνο ώστε να ολοκληρώσουν τη γενοκτονία του ελληνικού έθνους. Τάπαμε. Αυτό που θέλουν είναι το οικόπεδο. Και για να το πάρουν πρέπει να εξοντωθεί ο γηγενής πληθυσμός και να καταλυθεί ολοκληρωτικά το ελληνικό κράτος ως πολιτειακή έκφραση του ελληνικού λαού. Ακόμη και με τον τρόπο που υπήρχε στην μεταπολίτευση.
  Και μέχρι οι δανειστές να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους, οι ιθαγενείς οφείλουν να παίζουν τις κουμπάρες με τα δοτά κόμματα της Βουλής, να διαχωρίζονται σε βαμμένους δεξιούς και αριστερούς και να ψέλνουν το απολυτίκιο του ηλίθιου: όλοι ίδιοι είναι, ας κοιτάξουμε την πάρτη μας!
  Κι όσο η τηλεόραση δεν μας εμφανίζει έναν πολύπόθητο σωτήρα, για να τον πάρουμε ξωπίσω σαν πρόβατα, δικαίως καθόμαστε στα αυγά μας και κακαρίζουμε εναγωνίως κάθε φορά που έρχεται το μοιραίο. Έτσι είναι. Εμείς θα καθόμαστε στα αυγά μας και κάποιοι άλλοι θα κόψουν το λαιμό τους να μας σώσουν. Εμείς δεν χρειάζεται ούτε καν να κουράσουμε το μυαλό μας. Έτσι λειψό που είναι, δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμαι κάτι εξαιρετικά απλό. Αν δεν δώσουμε εμείς τη δύναμη σ' αυτούς που οφείλουν να τραβήξουν μπροστά, τότε πώς θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους; Αν δεν απαιτήσουμε καθαρές λύσεις με βάση το συμφέρον μας, τότε πώς θα γλυτώσουμε; Αν δεν βάλουμε πλάτη όλοι εμείς, δεξιοί και αριστεροί σε μια δύναμη που είναι γέννημα θρέμα δικό μας για να μας λύσει το πρόβλημα, τότε τι περιμένουμε; Κι από ποιούς το περιμένουμε; Από τους ζεν πρεμιέ της τηλεόρασης ;
  Αλήθεια. Με το χέρι στην καρδιά. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το ΕΠΑΜ, ένα είναι αδιαμφισβήτητο. Υπάρχει άλλη δύναμη που να γεννήθηκε μέσα από τη σημερινή κρίση και να ενώνει δεξιούς και αριστερούς στο βασικό πατριωτικό καθήκον; Υπάρχει άλλη δύναμη που να απευθύνεται και να οργανώνεται μέσα στον ίδιο το λαό, χωρίς να μοιράζεται τις εμφυλιοπολεμικές παθογένειες της παραδοσιακής δεξιάς και της αριστεράς; Υπάρχει άλλη δύναμη με τόσο καθαρό πατριωτικό και δημοκρατικό λόγο; Μόνο το ΕΠΑΜ.
  Η λύση στο σημερινό αδιέξοδο δεν θα δωθεί από καμιά δύναμη ή παράταξη του παρελθόντος. Αυτές, όλες, έχουν φάει τα ψωμιά τους. Μόνο μια παντελώς καινούργια δύναμη, που δεν ανακυκλώνει κομματικά ή ιδεολογικά υλικά οικοδομής, μπορεί να δώσει τη λύση. Και η μόνη που υπάρχει είναι το ΕΠΑΜ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. .....του Δημήτρη Καζάκη.....'''η μαζική μετανάστευση του ανθού της ελληνικής κοινωνίας με αποτέλεσμα να μένει πίσω ο κατιμάς, ο συμβιβασμένος, ο ηλίθιος και το κομματόσκυλο. Μ’ αυτούς είναι αδύνατο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, είναι αδύνατο να διεκδικήσουμε την χώρα μας για τον λαό της.'''


   Τι σόι έλληνας πατριώτης και μέγας αναλυτής, θα τολμούσε να πει ότι – μετά την έξοδο μερικών ελλήνων, αυτοί που μένουν είναι … «ο κατιμάς, ο συμβιβασμένος, ο ηλίθιος και το κομματόσκυλο»… και …«Μ’ αυτούς είναι αδύνατο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, είναι αδύνατο να διεκδικήσουμε την χώρα μας για τον λαό της».

   Δηλαδη για το αρχιλαμογιο τον λαθρολαγνο κουμμουνιστη Καζακη εμεις που δεν την κοπανησαμε για το εξωτερικο αλλα μειναμε για να παλεψουμε για την ελευθερια της πατριδας μας ειμαστε κατιμας κομματοσκυλα και ηλιθιοι!!!

   Οξω ρε αρχιλαμογιο Καζακη λαθρολαγνε πρακτορακο...

   Διαγραφή
 2. Το ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ μπορει να μην ειναι ικανη, αλλα ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ.!!
  Tο νομισμα απηχει ΣΧΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΣΧΕΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ, ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ. !!
  Πρώτη πράξη ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. για επιστροφή σε "Εθνικό Νόμισμα", η καταγγελία του χρέους στον ΟΗΕ
  https://youtu.be/jURHiCMoSV4?t=1m1s

  Με την αποχωρηση απτην ευρωζωνη, αλλα και την ΕΕ, θα ανακτησουμε την κυριαρχια στους νόμους μας, στους θεσμους μας, θα εχουμε τη δυνατοτητα να επιλεξουμε τι θελουμε για την οικονομια μας, και τι δεν θελουμε.!!!!
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ.

  Αν δεν λυσουμε το ΜΕΓΑ θεμα του ποιος εκδιδει το νομισμα, το ποιος ελεγχει τη νομισματικη κυκλοφορια, ολα τα μεσα παραγωγης να παρεις στα χερια σου, δεν εχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. .....του Δημήτρη Καζάκη:

   ''Δεύτερο, οι θεωρίες που θέλουν τον μετανάστη και δη τον μουσουλμάνο μετανάστη ως «έποικο» κι άλλες τέτοιες ανοησίες, εκπορεύονται καθαρά από τις μυστικές υπηρεσίες''


   Δηλαδη για τον λαθρολαγνο Καζακη οι μουσουλμανοι που εχουν εισβαλει κατα εκατονταδες χιλιαδες στην Ελλαδα δεν ειναι εποικοι και εμεις που τα λεμε αυτα ειμαστε κι εμεις πρακτορες μυστικων υπηρεσιων!!!

   Διαγραφή
 3. Δημήτρης Καζάκης : «Χάσαμε την αίσθηση της πατρίδας και αυτό είναι το χειρότερο από όλα, γιατί ο μέσος Έλληνας δεν έχει καταλάβει ακόμα τι πρέπει να προασπίσει.
  Νομίζει ότι το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει είναι φορολογικό ή συνταξιοδοτικό και δεν έχει καταλάβει ότι όλο αυτό το πράγμα είναι ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να του πάρουν την πατρίδα.
  Θα ζήσουμε καταστάσεις που καμιά γενιά στην Ελλάδα δεν έζησε από την εποχή της απελευθέρωσης του 1821 !!!

  Μας λένε αυτοί που μας βάλανε στα μνημόνια ότι θα μας σώσουν !!!
  Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κοροϊδία από αυτό.

  Το Εθνικό νόμισμα μας δίνει την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε την οικονομία χωρίς χρέη, απευθείας στον εργαζόμενο και να ξεκινήσουν νέες δουλειές για τον κόσμο.»
  https://www.youtube.com/watch?v=jMTPFvQ54kI&feature=em-uploademail

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. KOITAΞΤΕ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ

   Καζάκης (απόσπασμα από το άρθρο του, 5η παράγραφος):

   Πέμπτο, είναι τελείως ανυπόστατος ο ισχυρισμός ότι οι μετανάστες αφαιρούν πόρους από την χώρα μέσω των μεταναστευτικών εμβασμάτων.
   Κανείς εργαζόμενος δεν αφαιρεί πόρους από μια οικονομία. Αντίθετα προσθέτει πόρους με την δουλειά του. Έτσι κι ο μετανάστης.
   Τα μεταναστευτικά εμβάσματα είναι ένα πολύ μικρό μέρος του προϊόντος που μπόρεσε να παραχθεί με την δουλειά του μετανάστη.
   Η προστιθέμενη αξία που δημιουργεί ο εργαζόμενος μετανάστης στην εγχώρια οικονομία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την αμοιβή κι επομένως από το μεταναστευτικό έμβασμα που βγάζει έξω

   Διαγραφή
 4. Είναι καιρός να καταπολεμηθεί η αστήριχτη τρομολαγνεία και ο ατεκμηρίωτος φόβος, με τα οποία οι ευρωλάγνοι, βομβαρδίζουν τον απελπισμένο πληθυσμό, σε κάθε αναφορά των ακαταμάχητων επιχειρημάτων υπέρ της μετάβασης σε Νέο Εθνικό Νόμισμα.
  Σε ολόκληρη την ευρωζώνη, στις επιμέρους χώρες που την αποτελούν, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η συζήτηση εφ' όλης της ύλης, με ανοικτή κατάθεση όλων των στοιχείων σχετικά με παραμονή στο ευρώ ή μετάβαση τους στο εκάστοτε εθνικό νόμισμα, εκτός από την Ελλάδα.
  Η δυναμική δε αυτής της επιθυμίας της κοινωνίας είναι τέτοια, αναγκάζοντας την ίδια την κατοχική κυβέρνηση, δια μέσου πρωτοκλασάτων στελεχών της να παραδεχθεί την αναγκαιότητα ενός τέτοιου διαλόγου μεν, με τον κίνδυνο όμως να κρύβεται πίσω από τέτοιες ανακοινώσεις, το σοβαρό ενδεχόμενο παραπλάνησης της κοινής γνώμης και της εξαπάτησής οδηγώντας την προς την ακόμη πιο καταστροφική κι από το ευρώ επιλογή του διπλού/παράλληλου νομίσματος (λύση Σόϊμπλε).
  Το τεκμηριωμένο πρόγραμμα του Ε.ΠΑ.Μ. για ομαλή μετάβαση σε Νέο Εθνικό Νόμισμα, αποτελεί ισχυρότατο όπλο, στην διάθεση όποιου είναι ταγμένος στον κοινό αγώνα, σ' αυτήν την κρίσημη μάχη, για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, με προοπτική ανάπτυξης.
  http://www.epamhellas.gr/metavasi/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΖΑΚΗΣ....ΚΟΙΝΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΣ

   https://www.youtube.com/watch?v=pT9VluQGYzQ


   Δημήτρης ΙσλαμοΚαζάκης: Έλληνας είναι όποιος επενδύει σε αυτή τη χώρα! !!!....

   ......ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.!!!!   https://www.youtube.com/watch?v=frwuZ6INsQE

   ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ

   http://taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_6482.html

   Διαγραφή
 5. Είναι γνωστό, ότι υπάρχουν και τρελοί στη χώρα μας, ευτυχώς όμως λίγοι, και όχι αρκετοί για το έργο της καταστροφής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]