Στα Τάρταρα το χρηματιστήριο, βουλιάζουν οι τραπεζικές μετοχές

Τα funds της υποτιμητικής κερδοσκοπίας επανήλθαν στο χρηματιστήριο και με επιθετικές ρευστοποιήσεις οδηγούν την αγορά στο «βυθό». Στο κόκκινο όλοι οι δείκτες, μεγάλες απώλειες στα τραπεζικά χαρτιά. Το κλίμα επιδεινώνεται και το βραχυχρόνιο ρίσκο αυξάνεται.
  Επιφυλακτικοί οι αναλυτές, δεν διακινδυνεύουν προβλέψεις για τη συνέχεια, εκτιμώντας ότι η μεταβλητότητα  θα είναι έντονη, ώσπου  να διαμορφωθούν νέες ισορροπίες.
Καθοριστικό για τη διαμόρφωση κλίματος και για την περαιτέρω πορεία του ΧΑ τις επόμενες μέρες θα είναι το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, όπου συζητούνται τα θέματα της αξιολόγησης, της ελάφρυνσης χρέους και της μεταμνημονιακής εποπτείας.
Αρνητικές ειδήσεις δεν υπάρχουν από αυτό το μέτωπο. Όμως η εικόνα της αγοράς δημιουργεί υποψίες ότι «κάτι τρέχει», που θα γίνει γνωστό τις επόμενες ώρες.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα με τους καλύτερους οιωνούς και όλοι οι δείκτες κινούνταν ανοδικά, ενώ παράλληλα ενισχύονταν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων (οι αποδόσεις τους σημείωναν μεγάλη πτώση).
Πλήρης μεταστροφή μετά τις 12:30, όταν οι δείκτες του ΧΑ γύρισαν σε καθοδική τροχιά υπό την πίεση επιταχυνόμενων ρευστοποιήσεων. Η διολίσθηση συνεχίζεται χωρίς να εκδηλωθεί ουσιαστική αντίδραση.
Αυτή την ώρα οι δείκτες κινούνται στα χαμηλά ημέρας. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,30% στις 775 μονάδες, ενώ αρχικά πήγε μέχρι +1,16% (στις 794,05 μονάδες).
 Ο τραπεζικός  πραγματοποεί… μεγαλοπρεπή βουτιά από + 2,21% στο -3,30%

πηγη

loading...