ΤΟ ΕΝΔΟΚΑΝΝΑΒΙΔΟΕΙΔΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Υπάρχουν περίπου 20.000 μελέτες – μια βάση δεδομένων για τα κανναβινοειδή στη βιβλιοθήκη της ιατρικής. Οι λίγοι επιστήμονες που έχουν επικεντρώσει τις εργασίες τους γύρω από τα κανναβινοειδή μπορούν να αναγνωρίσουν την τεράστια θεραπευτική δυνατότητα της κάνναβης.

Η Δρ Χριστίνα Σάντσεζ, μια μοριακή βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Compultense στη Μαδρίτη της Ισπανίας, έχει ολοκληρώσει μια εκτεταμένη έρευνα η οποία οδήγησε σε μία από τις πρώτες ανακαλύψεις που η Τετραϋδροκανναβινόλη ή αλλιώς THC (είναι η ουσία που περιέχεται στην μαριχουάνα) όντως σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα είναι μια ομάδα από δέκτες στον εγκέφαλο που εμπλέκονται σε μία ποικιλία φυσιολογικών διεργασιών συμπεριλαμβανομένης της όρεξης, του πόνου-της αίσθησης, τη διάθεση, και τη μνήμη, και διαμεσολαβεί πολλές φυσιολογικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της κινητικής μάθησης, τη συναπτική πλαστικότητα, και την όρεξη.

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα (ECS) διατηρεί τα βιολογικά μας συστήματα ρυθμίζοντας τον κάθε κυτταρικό ιστό. Χρησιμοποιεί αραχιδονικό οξύ / Ωμέγα 6 για να κάνει Ενδο-κανναβινοειδή: λιπαρά μόρια που επικοινωνούν για τη βλάβη μεταξύ των κυττάρων. Η διαιτητική κάνναβη μιμείται το ECS παρέχοντας κανναβινοειδή όταν υπάρχει μια ανεπάρκεια από αραχιδονικό οξύ ή κλινική
κανναβινοειδή Ανεπάρκεια.

Η ανακάλυψη στις αρχές της δεκαετίας του 1990 των συγκεκριμένων δεκτών μεμβρανών του ψυχοενεργού τμήματος 9-τετραϋδροκανναβινόλη μαριχουάνας ( THC ) άνοιξε το δρόμο για την αποκάλυψη ενός ολόκληρου συστήματος ενδογενούς σηματοδότησης που είναι το ενδοκανναβινοειδές σύστημα.

Ένα από τα πιο απίστευτα ευρήματα στο ενδοκανναβινοειδές σύστημα είναι αυτό που φαίνεται να διατηρείται τουλάχιστον σε όλα τα σπονδυλωτά φύλα, και το παρόν στη δομή των υποδοχέων και στη λειτουργία τους, επίσης στα ασπόνδυλα, γεγονός που συνεπάγεται τη συμμετοχή του σε ζωτικές λειτουργίες σχεδόν σε όλους τους οργανισμούς.

Η συμπύκνωση που γίνεται από τις ανθίζουσες κορυφές των καννάβεων μπορεί να παραγάγει ένα παχύρευστο έλαιο που περιέχει μεγάλες δραστικές δόσεις κανναβινοειδών. Η διαδικασία έγινε αρχικά δημοφιλής από τον Rick Simpson και αποκαλείται συνήθως RSO ή τα δάκρυα του Φοίνικα.

Η αναλογία των ενώσεων είναι τυπικά 45% -65% THC (Τετραϋδροκανναβινόλη) και 7% έως 12% CBD (κανναβιδιόλη). Η κανναβιδιόλη έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις έντονες «υψηλές» παρενέργειες THC συμπεριλαμβανομένων των αλλαγμένων συνειδήσεων, της σύγχυσης και του άγχους.

Οι ασθενείς με διάφορες μορφές καρκίνου έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν αυτό το έλαιο τοπικά όσο και εσωτερικά για να αναγκάσει τα καρκινικά κύτταρα να αυτοκτονήσουν.

H RSO (τα δάκρυα του Φοίνικα) συχνά έχει υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας από τη χημειοθεραπεία και τις θεραπείες με ακτινοβολία. Αν και αυτές οι παραδοσιακές θεραπείες καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα, επίσης μπορεί να καταστρέφουν και τους υγιείς ιστούς αδιακρίτως.

Η RSO όμως σκοτώνει μόνο τα καρκινικά κύτταρα και αφήνει άθικτο τον υγιή ιστό δίνοντας στον ασθενή καλύτερες πιθανότητες ανάκαμψης. Η RSO έχει επίσης θεραπευτικές ιδιότητες για τη θεραπεία του χρόνιου πόνου, της φλεγμονής, μυϊκούς σπασμούς, εντερικές διαταραχές και πολλά άλλα.

loading...