Έρευνα – σοκ από το ΜΙΤ: Η απάτη της κλιματικής αλλαγής και οι πράσινες πολιτικές θα φέρουν το τέλος του σύγχρονου πολιτισμού

 

H έμφαση σε μια ψευδή κλιματική κρίση γίνεται τραγωδία για τον σύγχρονο πολιτισμό, τονίζει ο καθηγητής Wallave Manheimer

Η λεγόμενες πράσινες πολιτικές θα σημάνουν το τέλος του σύγχρονου πολιτισμού, τονίζει σε επιστημονική του εργασία ο διάσημος καθηγητής Wallave Manheimer.
Γράφοντας για την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, υποστήριξε ότι θα ήταν ιδιαίτερα τραγικό «όταν όχι μόνο αυτές οι νέες υποδομές νέα θα αποτύχουν, αλλά θα κοστίσουν τρισεκατομμύρια, θα σαρώσουν μεγάλα τμήματα του περιβάλλοντος και θα είναι εντελώς περιττές».
Το διακύβευμα, πρόσθεσε, «είναι τεράστιο».
Ο Dr. Manheimer είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος φυσικής από το MIT και έχει μια καριέρα 50 ετών στην πυρηνική έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας στο Τμήμα Φυσικής Πλάσματος στο Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο των ΗΠΑ.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 επιστημονικές εργασίες.
Απάτη η κλιματική κρίση
Κατά την άποψή του, δεν υπάρχει «σίγουρα καμία επιστημονική βάση» για να περιμένουμε μια κλιματική κρίση από υπερβολικό διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα τον επόμενο αιώνα.
Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο ο πολιτισμός δεν μπορεί να προχωρήσει χρησιμοποιώντας τόσο την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα όσο και την πυρηνική, μεταβαίνοντας σταδιακά σε περισσότερη πυρηνική ενέργεια.
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αιολική και ηλιακή ενέργεια, υδρογόνο, φόρτιση μπαταριών, αντλίες θερμότητας – όλα έχουν τεράστια μειονεκτήματα και δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα συστήματα χωρίς καταστροφικές συνέπειες.
Ο Manheimer επισημαίνει ότι προτού τα ορυκτά καύσιμα να χρησιμοποιηθούν ευρέως, η ενέργεια παρεχόταν από ανθρώπους και ζώα.
Η ενέργεια που τροφοδότησε τον πολιτισμό
Επειδή παρήχθη τόσο λίγη ενέργεια, «ο πολιτισμός ήταν ένα σαν ένα αδύναμο φύλλο στην κορυφή ενός τεράστιου βουνού ανθρώπινης ανέχειας και δυστυχίας, ένα λεπτό κομμάτι ξύλο που διατηρούνταν από θεσμούς όπως η σκλαβιά, η αποικιοκρατία και η τυραννία».
Ο Manheimer σημειώνει ότι τα ορυκτά καύσιμα έχουν επεκτείνει τα οφέλη του πολιτισμού σε δισεκατομμύρια ανθρώπους, αλλά η δουλειά τους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
«Για να διαδοθούν τα οφέλη του σύγχρονου πολιτισμού σε ολόκληρη την ανθρώπινη οικογένεια απαιτείται πολύ περισσότερη ενέργεια, καθώς και νεότερες πηγές», προσθέτει.
Ο συγγραφέας σημειώνει ότι η έμφαση σε μια ψευδή κλιματική κρίση γίνεται «τραγωδία για τον σύγχρονο πολιτισμό», η οποία εξαρτάται από αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και περιβαλλοντικά βιώσιμη ενέργεια.
«Οι ανεμόμυλοι, οι ηλιακοί συλλέκτες και οι εφεδρικές μπαταρίες δεν έχουν καμία από αυτές τις ιδιότητες» τονίζει.
Αυτό το ψέμα προωθήθηκε από αυτό που ονομάζεται κλιματικό βιομηχανικό σύμπλεγμα, που περιλαμβάνει ορισμένους εξωνημένους επιστήμονες, τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, βιομήχανους και βουλευτές. Επιπλέον, συνεχίζει, αυτή η ομαδοποίηση κατάφερε «κάπως» να πείσει πολλούς ότι το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ένα αέριο απαραίτητο για τη ζωή στη Γη, το οποίο εκπνέουμε με κάθε αναπνοή, είναι ένα περιβαλλοντικό δηλητήριο.
Η ανίερη συμμαχία
Κατά την άποψη του Manheimer, η συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων με ιδιοτελή συμφέροντα και επιφανών πολιτικών, «είναι πραγματικά μια ανίερη συμμαχία».
Το κλιματικό βιομηχανικό σύμπλεγμα δεν προωθεί τη συζήτηση για το πώς να ξεπεραστεί αυτή η πρόκληση με τρόπο που θα είναι καλύτερος για όλους. «Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ή να μας κάνει εντύπωση που αυτοί που θέλουν να αποκομίσουν κέρδη είναι από τους πιο δυνατούς που ζητούν από τους πολιτικούς να δράσουν», πρόσθεσε.
Ίσως μια από τις δυνατότερες φωνές που αμφισβητεί την επερχόμενη κλιματική κρίση, προτείνει είναι ο ομότιμος καθηγητής Richard Lindzen του MIT, μια από τις κορυφαίες αυθεντίες στον κόσμο για τις κινήσεις γεωλογικών ρευστών: Αυτό που σίγουρα θα διερωτώνται οι ιστορικοί στους επόμενους αιώνες είναι πως αυτή η βαθιά λανθασμένη λογική επέτρεψε στην πραγματικότητα σε έναν συνασπισμό ισχυρών ειδικών συμφερόντων να πείσει σχεδόν όλους στον κόσμο ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι μια επικίνδυνη τοξίνη που καταστρέφει τον πλανήτη. Θα μείνει στη μνήμη μας ως η μεγαλύτερη μαζική αυταπάτη στην ιστορία του κόσμου – ότι το διοξείδιο του άνθρακα θεωρούνταν για κάποιο διάστημα θανατηφόρο δηλητήριο.
Μεγάλο μέρος της ενδιαφέρουσας εργασίας του Dr. Manheimer καταρρίπτει πολλά από τα μοντέρνα αφηγήματα που περιβάλλουν την πολιτικοποιημένη επιστήμη του κλίματος, σημειώνει το Summit News.
Σχολιάζοντας μερικές από τις αντίθετες απόψεις που καταρρίπτουν προφανώς ψευδείς ισχυρισμούς, λέει ότι είναι «ιδιαίτερα αποκαρδιωτικό» να βλέπεις μορφωμένες κοινωνίες να υιοθετούν τέτοια αφηγήματα όταν τόσες πολλές αντίθετες πληροφορίες είναι άμεσα διαθέσιμες.
Επισημαίνει ότι τα τελευταία 10.000 χρόνια, η Γη ήταν σχεδόν σίγουρα θερμότερη. Υπήρξαν θερμότερες και πιο κρύες περίοδοι, όπως και σήμερα. Για την εύρεση αυτών των πληροφοριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και η Google, λέει ο Manheimer – αν και σημειώνει ότι η εταιρεία προειδοποιεί ότι δεν θα παράσχει πληροφορίες για «ισχυρισμούς που αρνούνται ότι οι μακροπρόθεσμες τάσεις δείχνουν ότι το παγκόσμιο κλίμα θερμαίνεται».
loading...