Η Ξενηλασία στην Αρχαία Σπάρτη

Η λέξη Ξενηλασία, σε πρώτη σημασία, υποδηλώνει την απαγόρευση αφίξεων ή την εκδίωξη ξένων από ένα τόπο. Τη δεύτερη αυτή σημασία προσέλαβε ιδιαιτέρως στη Σπάρτη.
Κατά τον Ξενοφώντα, η απαγόρευση εγκαταστάσεως ξένων στη Λακεδαίμονα, ή Σπαρτιατών σε ξένη πόλη, υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να διατηρήσει η πόλη τον παλαιό αυστηρό χαρακτήρα της και να μη γίνονται μεστοί από ραδιουργίες οι πολίτες της. Ο Πλάτων στον Πρωταγόρα δίνει παιδαγωγική ερμηνεία στο θεσμό της Ξενηλασίας, όπως τον εφάρμοζαν στην εποχή του, ή μάλλον πριν από αυτόν, οι Λακεδαιμόνιοι. Συγκεκριμένα, προωθώντας την αντίληψη ότι το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, διατείνεται ότι στη Σπάρτη και στη Κρήτη υπήρχε μια έντονη μαθησιακή διάθεση, υπηρετούμενη από εντόπιους σοφιστές, που ειδικά εκεί είναι οι πιο πολλοί στο κόσμο. Κι επειδή οι Σπαρτιάτες δε θέλουν να μαθαίνουν οι ξένοι αυτά που τους διδάσκουν οι σοφιστές, εκδιώκουν από τη πόλη τους ξένους, ακόμη κι αν είναι φιλολάκωνες, ούτε επιτρέπουν σε κανένα δικό τους νέο να βγει σε ξένες πόλεις. Ο Αριστοτέλης, τέλος, κάνει μνεία της Ξενηλασίας [Πολιτικά 1272 b 15], προσδιορίζοντας; ως αιτία την απόσταση που χωρίζει τη Σπάρτη από άλλες πολιτείες [ξενηλασίας γαρ το πόρρω πεποίηκε].

Αυτός όμως που προσδιορίζει σαφέστερα το πνεύμα της Ξενηλασίας, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα της, είναι ο Ηρόδοτος. Γράφει συγκεκριμένα ο ιστορικός [1, 65] ότι οι Σπαρτιάτες αρνούνταν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με ξένους. Ήσαν ξεινισοι απροσμικτοι, και σε τούτο ο ιστορικός αποδίδει την κακοδαιμονία της πολιτικής ζωής που θεραπεύτηκε με τη Λυκούργειο νομοθεσία. Ωστόσο, δε πρέπει να νομισθεί ότι η Ξενηλασία ίσχυε από μιας αρχής στη Σπάρτη. Ο Αριστοτέλης [Πολιτικά 1270 α 35] παρατηρεί με ένα αόριστο “λέγουσι” ότι επί των παλαιοτέρων βασιλιάδων, πριν δηλαδή από το Β’ Μεσσηνιακό Πόλεμο, παρείχετο η ευχέρεια σε ξένους να γίνονται πολίτες, ώστε να μη γίνεται η πόλη ολιγάνθρωπη εξ αιτίας των μακροχρονίων πολέμων της, και, καθώς λένε, υπήρξε εποχή που οι πολίτες της έφθασαν τις 10.000.

Συνεπώς, η ξενηλασία επαυξήθηκε και έγινε αυστηρός θεσμός σε νεώτερες εποχές. Η Λυκούργεια νομοθεσία μάλιστα ενίσχυσε τις απομονωτικές τάσεις των Σπαρτιατών με το να απαγορεύει την εγκατάσταση- χωρίς έγκριση των αρχών-ξένων στη Σπάρτη. Τούτο είναι νοητό, ως ένα βαθμό, από το γεγονός ότι και σήμερα δεν είναι δυνατή η επίσκεψη κάποιων χωρών χωρίς τη λεγόμενη Visa. Τότε οι λόγοι για τη Σπάρτη ήσαν πολύ περισσότεροι, διότι η πόλη ήταν ένας απέραντος στρατώνας, όπου διδασκόταν η στρατιωτική τέχνη, που την τεχνική της δεν έπρεπε να μάθουν οι ξένοι. Όπως σήμερα κάθε χώρα διαφυλάσσει τα στρατιωτικά μυστικά της, όμοια και οι Σπαρτιάτες διαφύλασσαν τα δικά τους μυστικά, στα οποία όφειλαν τις στρατιωτικές επιτυχίες τους. Πέρα απ’ αυτό, με τη πάροδο του χρόνου το Σπαρτιατικό πολίτευμα γινόταν περισσότερο “σφιχτό”, περισσότερο συντηρητικό, και γι’ αυτό η παραμονή ξένων στη Σπάρτη εγκυμονούσε το κίνδυνο της αλλοιώσεως των πολιτικών και κοινωνικών ηθών. Πιο απλά: οι Σπαρτιάτες φοβούνταν μήπως μεταδοθεί και στη πόλη τους ο ελευθέριος τρόπος ζωής των λοιπών Ελλήνων.

Η Ξενηλασία ήταν στη δικαιοδοσία των Εφόρων. Αυτοί έδιναν την άδεια εγκαταστάσεως σε ξένους. Αν, όμως, διαισθάνονταν ότι ο ξένος ήταν επικίνδυνος και γενικά ανεπιθύμητος, οι Έφοροι διάτασσαν την εντός ορισμένου χρόνου απέλαση του. Σύμφωνα με την παράδοση, απελάθηκε ο γνωστός για τους τολμηρά αντιηρωικούς στίχους του ποιητής Αρχίλοχος, διότι σε ένα ποίημα του έγραψε πως πέταξε την ασπίδα την ώρα της μάχης για να σωθεί κι όσο για την ασπίδα, θα έβρισκε άλλη καλύτερη. Όσο κι αν οι στίχοι αυτοί γράφτηκαν για αστεϊσμό, ήσαν πάντως απαράδεκτοι για το ηρωικό πνεύμα που προσπαθούσε να εμφυσήσει στους νέους της η Σπάρτη. Ωστόσο, η ξενοφοβία ή η μισοξενία αυτή των Σπαρτιατών μετριαζόταν από το γεγονός ότι η παράδοση της ξενίας [=φιλοξενίας] διατηρήθηκε και σ’ αυτούς, όπως μαρτυρεί η λατρεία του Ξενίου Διός και της Αθάνας Ξενίας. Εξ άλλου, πάμπολλοι επιφανείς ξένοι, κατά καιρούς όπως οι Πεισιστρατίδες και ο Αλκιβιάδης, φιλοξενήθηκαν στη Σπάρτη, ενώ κορυφαίοι ποιητές και μουσικοί από διάφορες περιοχές, όπως ο Αλκμάν, ο Τέρπανδρος, ο Θαλήτας, ο Θέογνις, έζησαν εκεί ή πέρασαν από εκεί, κι ακόμη δεν έλειψαν οι κατά καιρούς πολιτογραφήσεις, όπως συνέβη με τον Τισαμενό και τον Ηγία από την Ηλεία.

Αλλά ο τρόπος με τον οποίο δομείται μετά τον 6 ο αιώνα η Σπαρτιατική Πολιτεία δεν ευνοεί ούτε την παραμονή ξένου στη Σπάρτη ούτε των Σπαρτιατών εκτός Σπάρτης. Για το λόγο αυτό τη ξενηλασία πρέπει να τη βλέπουμε όχι ως κάτι μεμονωμένο αλλά ως κάτι που εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν μετά τη λήξη του Β’ Μεσσηνιακού Πολέμου. Η άλλοτε ανοικτή Σπαρτιατική κοινωνία γίνεται μια πολιτεία-σκαντζόχοιρος, σπειρώνεται στον εαυτό της, ζη με τον εαυτό της και για τον εαυτό της. “Ξένοι απαγορευόταν, όσο ήταν δυνατό, να μπουν στην πόλη ή απομακρύνονταν [ξενηλασίαι]. Τότε για πρώτη φορά η Σπάρτη παίρνει τη μορφή ενός αντιδραστικού, στρατιωτικού, αστυνομικού κράτους. Όπως οι οικονομικές, έτσι έπαυσαν και οι πολιτιστικές σχέσεις με το εξωτερικό. Σε αντίθεση με τον 7 ο αιώνα, στον 6 ο αιώνα, όταν ο αποκλεισμός αυτός ήταν ήδη πλήρης, κανείς ποιητής ή καλλιτέχνης που να έζησε στη Σπάρτη δεν είναι γνωστός. Η Σπάρτη που πριν είχε παρουσιάσει δημιουργική δραστηριότητα και στο καλλιτεχνικό τομέα-κυρίως στη ζωγραφική και την κεραμική- παύει πια να ανήκει στα κράτη με τα πολιτιστικά ενδιαφέροντα” [Wilcken].

Η στρατιωτικοποίηση του πολιτεύματος επέβαλλε ένα τρόπο ζωής που έκανε μη ανεκτή την επαφή με τους ξένους. Αυτό εξηγεί και την άκομψη συμπεριφορά των αρχόντων της έναντι του Κίμωνα που έσπευσε προς βοήθεια κατά τον Γ’ Μεσσηνιακό Πόλεμο. Από το ογκοδέστατο, δίτομο έργο του Σαράντου Καργάκου, με τίτλο “Ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης“, [τόμος Α σελίδες 419-422, έκδοση 2006, εκδοτικό Gutemberg]

loading...

17 thoughts on “Η Ξενηλασία στην Αρχαία Σπάρτη

  1. Απάτη ο Αρτέμης Σώρρας, είναι άφραγκος
    Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, 20:46

    Τα αποκαλυπτήρια της απάτης του Αρτέμη Σώρρα κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος με υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 23 Ιανουαρίου.

    Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», το υπόμνημα κατατέθηκε με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τα εξώδικα Σώρρα, με τα οποία πολίτες προσφεύγουν στις εφορίες και ζητούν να απαλλαγούν από τα χρέη τους και αυτά να εισπραχθούν από τον περιβόητο λογαριασμό των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που περιέχονται σε αυτό, ο Αρτέμης Σώρρας είναι άφραγκος και σίγουρα δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τη χώρα στη μείωση του δημοσίου χρέους ή να αποπληρώσει το παγκόσμιο ελληνικό χρέος, όπως διατείνεται.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε εγγράφως από πέντε τράπεζες -Attica Bank, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς- να την ενημερώσουν αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί του Αρτέμη Σώρρα με χρηματικά ποσά που θα μπορούσε να διατεθούν προς εξόφληση του δημοσίου χρέους.
    Οι απαντήσεις των τραπεζών ήταν όλες αρνητικές. Λεφτά δεν υπάρχουν.

    Οι άδειοι λογαριασμοί του ιδρυτή της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» ίσως να μην εκπλήσσουν τους πολλούς, είναι όμως σημαντικό να αποκαλυφθούν για να μην πιστεύουν κάποιοι αφελείς ότι μπορούν έτσι απλά με την εξουσιοδότηση και το εξώδικο του Σώρρα να απαλλαγούν από τις Οφειλές τους, επισημαίνει η εφημερίδα.

    Πώς ξεκίνησε η δίωξη

    Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής ο Αρτέμης Σώρρας μπήκε με τα πολλά στο στόχαστρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

    Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση της απόφασης υπ’ αριθμ. 67650/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία έκρινε ότι «αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος [Αρτέμης Σώρρας], δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων» και του γεγονότος ότι αυτή κατέστη αμετάκλητη επειδή δεν είχε ασκηθεί έφεση.

    Στις 30 Ιανουαρίου όμως n αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης, με το σκεπτικό ότι η επίμαχη απόφαση έχει ελλιπή αιτιολογία και κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

    Ήδη ο δημοσιογράφος του zougla.gr, Σωτήρης Σκουλούδης έχει αποκαλύψει πολλά για τον Αρτέμη Σώρρα σε ρεπορτάζ που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

    zougla.gr

  2. ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥ
    νιαουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ λυκο λυκο εισαι 'δω ?
    ΚΡΥΦΤΗΚΑΝΕ … ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ….. ΜΠΙ ΜΠΙ ΜΠΟ

  3. ΗΝ ΑΠΑΤΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ

    ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ

  4. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΩ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΩΡΡΑΣ Ο ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ … ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΛΑΕΙ ΚΑΙ Η ΑΟΡΤΟΜΠΕΣΑΛΗΣ ΜΠΙ ΜΠΙ ΑΡΣΙΝΟΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ
    ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΣΜΑ

    ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΝΕ ΟΛΑ Τ'ΑΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΜΕΙΝΑΝΕ ΧΑΡΜΑΝΙΑ
    ΑΣΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΑ ΨΑΧΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ Μ.Κ.Ο

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΕΚΦΟΒΙΖΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΖΑΝΕ

  5. ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ…

    ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ 4,5 ΕΚ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ Μ/Α ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ!!!

    ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 9/23 ΚΑΙ ΠΕΡΑ…
    http://alfeiospotamos.gr/?p=22804

    ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ,ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ "ΑΠΑΤΕΩΝΑ" ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??

    ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ/Π ΚΑΙ ΜΕΤΑ,ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΣΠΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ,ΜΜΕ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ΣΥΛΛΟΓΟΙ,ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΠΑΙΤΗ….

    ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ,ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ,ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΑΣ…

    ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ??

    "ΧΡΩΣΤΑΣ 43 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ; ΔΩΣΕ 1.600 ΚΑΙ ΞΕΧΡΕΩΣΑΜΕ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ «ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ Ε.ΣΥ»."
    ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ…!!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=BGkRyrO06bs

    ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΚΛΗΤΑ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ ΟΦΕΙΛΗ.

    ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.
    ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.!!!
    ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΛΕΥΣΙΣ – Η ΛΥΣΗ ΕΙΣΑΙ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΑ!

  6. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΛΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΘΕΣΜΟΥΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΒΡΑΙΚΗ ΛΕΠΡΑ…

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΑΡΕ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΕΣΜΩΝ…

    ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..

    Η ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΥΣ",ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ Η ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΥΡΙΕ Η ΚΥΡΙΑ,Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΜΑΙΜΟΥ ΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ,ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ ΟΜΩΣ..!!!

    ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝ,ΟΥΤΕ DNA ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΡΟΛΛΟ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ,Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ…

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΕΤΣΙ…!!!

    ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ,ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΡΚΟ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΕΝΑ ΛΑΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ..

    ΕΤΣΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ,ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΠΑΤΗ,ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΤΟ ΨΕΜΑ..

    ΒΟΥΝΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΕΛΑΒΑΝ ΓΝΩΣΗ,ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ,ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ,ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ,Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ..!!!

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ..!!..
    http://alfeiospotamos.gr/?p=14143

    ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Η ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΙΧ… !!!

    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΙ "ΤΡΩΚΤΙΚΑ" ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ,ΑΝΩΝΥΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ,ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ,ΣΕΝΑΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥΣ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΠΠΙΣΕΙ,ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ Δ Υ Ν Α Μ Η ..!!!!

  7. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΡΑΤΑ ΤΟΥ,ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΨΕΙ ΑΝ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΚΑΤΙΝΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ…

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΥΒΡΙΔΙΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ,ΓΙΑ ΜΑΘΕ ΠΩΣ??

    ΕΔΩ Η "ΔΙΑΤΑΓΗ" ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΕΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΔΙΑΤΑΓΗ" ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ…
    http://alfeiospotamos.gr/?p=22804

    ΕΔΩ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ…
    http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2016/07/Screenshot-11-1.png

    «Σας διαβιβάζουμε την εξώδικη δήλωση του κ. Αρτέμη Σώρρα , λόγω αρμοδιότητας» (Προς: ΥΠ.ΟΙΚ. , Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων , Γενική Δ/νση Φορολογικής Διοίκησης.)..

    ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ ΟΜΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ,Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ "ΑΠΑΤΕΩΝΑ" ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ "ΚΥΡΙΟ" ΣΩΡΡΑ ΣΑΣ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΕ,ΠΩΣ ΘΑ ΔΑΓΚΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΟΥΛΑ ΣΟΥ??

    ΛΕΣ ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΥΒΡΙΔΙΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΣΕ ΜΗΔΕΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΑΚΗ…

  8. ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕ ΡΟΜΑ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ?????????????????????????ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ???????????????????????????????????/ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΗ ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΕΦΑΛΗ??????????????
    ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΑΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΠΟΣΤΑΡΕΤΕ ΣΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΡΕ ΓΥΦΤΟΤΣΑΡΟΥΧΑ???????????????ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΡΕ ΓΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ???????????????????ΕΧΕΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 100 ΕΥΡΩ?????????????????/ΧΑΣΟΥ ΓΕΛΟΙΕ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΕ ΜΑΛΑΚΑ

  9. ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕ ΡΟΜΑ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ?????????????????????????ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ???????????????????????????????????/ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΗ ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΕΦΑΛΗ??????????????
    ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΑΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΠΟΣΤΑΡΕΤΕ ΣΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΡΕ ΓΥΦΤΟΤΣΑΡΟΥΧΑ???????????????ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΡΕ ΓΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ???????????????????ΕΧΕΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 100 ΕΥΡΩ?????????????????/ΧΑΣΟΥ ΓΕΛΟΙΕ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΕ ΜΑΛΑΚΑ

  10. ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΓΥΦΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΦ ΣΟΡ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΜΑΓΑΖΑ ΡΕ ΠΡΕΖΟΝΙ???????????????????ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΕΣ ΔΙΠΟΔΟ ΕΙΝΑΙ!

  11. ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΜΑΜΙΩΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΓΙΔΙΑ ΜΟΓΓΟΛΟΓΥΦΤΕ ΧΑΦΙΕ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΕΡΑΤΑ

  12. Giannis Paterakis11 Μαρτίου 2017 – 6:58 μ.μ.
    ————————————————————————————————–

    ΤΟ "ΑΠΑΤΕΩΝΑ" ΔΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΥΡΕΡΙΣΚΟ…
    ———————————————————————————————-
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΓΙΔΙ????????????ὍΠΩΣ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ????????????

  13. γυφτακο, τωρα που θα μπεις στην φυλακη, θα εχεις ολον τον χρονο να κανεις την αυτοκριτικη σου, να δεις τι πηγε στραβα στην ζωη σου και εγινες ψευτης, παρασιτο της κοινωνιας και απατεωνας
    να παρεις μαζι σου και κανα βιβλιο να διαβασεις, οπως τον ηλιθιο του ντοστογιεφσκι, καμια σχεση ο ηλιθιος του ντοστογιεφσκι με σενα τον ηλιθιο, τους δαιμονισμενους, μεγαλη σχεση με σενα τον διαβολοκαβαλημενο και αλλους μεγαλους συγγραφεις ωστε οταν μετα απο πολλα χρονια που θα αποφυλακιστεις να εισαι αναμορφωμενος και διορθωμενος και να γινεις ενα χρησιμο μελος της κοινωνιας εστω και στα τελευταια χρονια της ζωης σου

  14. Ανώνυμος12 Μαρτίου 2017 – 3:59 μ.μ.
    Γκρεμιζουμε τον μυθο Σωρρα-Μαζικεs αποκαλυψειs Και…
    parapona-rodou.blogspot.com/2014/01/end.html
    ο σωρραs μηνυσε ολουs ΟΣΟΥs ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗs ΔΗΛ.ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!Ο ΣΩΡΡΑs ΜΗΝΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ εκτοs του ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ/ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΤΛ ΓΙΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΚΛΕΓΕΙ!αΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟs ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!
    Εμειs το ξαναλεμε.Ο Βελοπουλοs ειναι μεγαλοs…..μ….Δειτε το! ixnos.blogspot.gr//blog-post_11.html
    οτι ΣΚ@ΤΑ και το ΦΤΥΑΡΙ ΟΥΣΤ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΥΣΤ ΚΛΕΦΤΕΣ

  15. ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΜΩΡΗ ΓΟΥΡΟΥΝΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΣΕΣ ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ

    ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΑ

    ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΑ

    ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΑ

    ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΑ

    ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΑ

    ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΑ

    ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΑ

    ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΑΗΡ ΓΕΝΟΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΑ

  16. ααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχαχαχσχαχαχαχαχαχαχαχα

  17. ΞΑΝΑ Η Ο ΕΒΡΑΙΟΣ,Η ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ…

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ…

    *****ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΚΙ’ΕΚΕΙ ΤΑ 50 ΔΙΣ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΟΠΩΣ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ,ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ…!!!*****

    ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ??

    ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΑΡΟ ΓΕΝΟΣ??

    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ,ΤΟ ΞΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΟΜΩΣ ΠΙΣΩ…

    https://www.youtube.com/watch?v=Gcz61KegqP0

Comments are closed.